Arenele Traian au ajuns o groapă de gunoi

joi, 19 iulie 2012

În atenţia primarului Emilian Frâncu:

Arenele Traian au ajuns o groapă de gunoi

În luna iunie 2010 Consiliul Local al Râmnicului aproba luarea în administrare a Arenelor Traian de către primărie. Fosta administraţie a Râmnicului promitea reabilitarea rapidă a Arenelor şi folosirea lor ca spaţiu de recreere şi comerţ cu ocazia Zilei Imnului de la sfârşitul lunii următoare. De atunci au trecut doi ani şi primăria nu numai că nu a investit vreun leu în reabilitarea zonei dar nici măcar nu a salubrizat-o. Arenele au tribunele distruse pe ele crescând iarbă şi arbuşti, suprafeţele de joc sunt deteriorate, instalaţia electrică este distrusă şi instalaţia de iluminat este nefuncţională. Atmosfera este de-a dreptul apocaliptică: în zonă se află mii de cutii de bere şi suc goale, peturi, zeci de mii de chiştoace, gunoaie, seringi şi mulţi câini vagabonzi. În loc să vină aici la spectacole şi la sport tinerii vin să bea, să facă sex noaptea şi să consume droguri.

30 de ani de glorie şi... decădere

Baza sportivă “Arenele Traian” a fost construită în 1982 iar ultimele investiţii aici au fost făcute în 1990. Zona beneficia de mai multe terenuri de handbal, baschet, volei şi tenis de câmp, o tribună cu o capacitate de 500 de locuri, instalaţie nocturnă modernă. Se juca şi fotbal dar în special “ Arenele Traian” au fost frecventate cu ocazia unor spectacole de muzică: concursuri de muzică rock sau celebrele spectacole ale “Cenaclului Flacăra”. În 14 iulie 2011 se publica Hotărârea de Guvern prin care “Arenele Traian” erau trecute definitiv în proprietatea Primăriei Râmnicu Vâlcea ele aparţinând înainte Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, autoritate care nu a investit nici un leu în întreţinerea acestei baze sportive. Fostul primar Romeo Rădulescu promitea acum un an investirea de sume necesare transformării acestui complex sportiv într-unul modern. Promisiunea nu a fost onorată dar se pare că nici speculată de adversarii politici pentru că, în plină campanie electorală, niciunul din cei 9 contracandidaţi ai fostului edil nu au suflat o vorbă despre “Arenele Traian”.

Interesant este însă că în România ultimilor ani au existat guverne care au investit enorm în construirea unor baze sportive, terenuri de fotbal, săli de sport, în mediul urban. S-au găsit bani pentru a construi bazine de înot care acum zac în paragină, terenuri de fotbal construite în pantă sau săli de sport pentru care nu există fonduri necesare întreţinerii. Însă nu s-au găsit bani pentru întreţinerea unei baze sportive de care ar fi putut beneficia mii de tineri din Râmnic şi care, culmea, ar fi putut aduce şi venituri din vânzarea de bilete la spectacole sau din închirierea terenurilor de sport. Cunoaştem mulţi tineri care se duc să joace fotbal sau să practice alte sporturi pe terenuri din comune limitrofe sau chiar mai îndepărtate din Râmnic. Știm bine că nimeni din actuala administraţie a municipiului nu a promis nimic referitor la aceste “Arene Traian” dar sperăm să se implice. Dacă nu sunt bani de renovare măcar pentru salubrizarea zonei credem că se poate găsi ceva mărunţiş. Sau se poate apela la “Urban SA” o firmă care ascultă de obicei de solicitările domnului primar Emilian Frâncu ! (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe