Ion Raicu îşi bate joc de locuitorii comunei Bujoreni (I)

luni, 21 mai 2012

Promisiuni imbecile ╚Öi fără acoperire de la un păcălici liberal!

Ion Raicu îşi bate joc de locuitorii comunei Bujoreni (I)

Nicu Trandafir

Viceprimarul liberal din Bujoreni, Ion Raicu, un comerciant cu lanţuri de aur la gât, cu brăţări groase şi cu un comportament tipic de parvenit vrea să ajungă primar. În această anchetă jurnalistică le vom dezvălui oamenilor din Bujoreni adevărul gol-goluţ despre acest ipochimen. Vom demonstra că aşa-zisul liberal Raicu încearcă să-i păcălească pe locuitorii comunei Bujoreni cu promisiuni fără acoperire, minciuni sfruntate sau simple banalităţi!

Ascensiunea unui parvenit

Dar să trecem puţin în revistă momentele prin care Raicu a ajuns viceprimar în Bujoreni. În urmă cu patru ani liberalii au purtat o campanie furibundă în această comună pe care puteau de altfel să o câştige. L-au adus pe Crin Antonescu în Bujoreni, şi-au plimbat staff-ul judeţean format din o pleiada de consilieri plus parlamentarii, au identificat un candidat bun căruia i-au făcut o campanie eficientă. Numai că atunci au fost două tururi de scrutin şi aşa a câştigat tot Alexandru Roşu, în turul al doilea. Dacă liberalii ar fi fost oameni de cuvânt i-ar fi dat voturile lui Gherghe Gângu, candidatul PDL, pentru ca acesta să ajungă viceprimar. Numai că liberalii au jucat murdar şi au vrut viceprimar de al lor. Roşu nu a acceptat însă un viceprimar dintre consilierii liberali aleşi şi pe bună dreptate deoarece aceştia au purtat o campanie furibundă împotriva sa denigrându-l peste tot. Primarul PSD a spus că îl acceptă viceprimar doar pe Raicu. Pentru acest lucru deputatul Buican a sacrificat doi consilieri liberali aleşii. I-a exclus şi le-a retras sprijinul politic pentru ca Raicu să poată deveni consilier local şi apoi viceprimar. Unuia dintre ei Raicu i-a promis că îi va da lunar contravaloarea indemnizaţiei pe care ar fi luat-o ca consilier. Nu i-a dat nici un leu. Liberalul s-a stins din viaţă la începutul acestui an blestemându-l public pe Buican, dar şi pe Raicu, care nu s-a ţinut de cuvânt. Cât a greşit însă Roşu când a acceptat ca PSD să îl sprijine pe Raicu se vede acum. Lui Raicu nu îi mai ajunge poziţia de viceprimar. Vrea tot. Și nu va obţine nimic! Îi garantăm! Pentru că cine seamănă vânt culege furtună...

În disperare de cauză, Raicu tipăreşte ziare-pirat mizerabile

Ion Raicu a văzut încă din primele zile de campanie că nu e iubit. Afişele sale au dispărut la puţine ore după ce au fost puse pe garduri sau pe stâlpi de electricitate. Pe unele din afişe oamenii au scris înjurături cu pixul. În alte zone a fost alungat de cetăţeni. Doar rudărimea l-a băgat în seamă datorită zvonului că Raicu ar fi dispus să plătească pentru voturi. În aceste condiţii şi simţind că pierde teren Raicu a apelat probabil la doi golani cu carnet de partid, pe care-i cunoaştem dar ale căror nume nu le pronunţăm. Deocamdată! Aceştia au editat un ziar pirat în care, sub protecţia anonimatului, autorii au putut să îl insulte şi să-l denigreze în detail şi en gros pe primarul în funcţie. Apoi ziarul a fost împărţit prin comună. Aşa a găsit Raicu de cuviinţă să câştige voturi. Penibil! Numai că locuitorii din Bujoreni nu sunt chiar proşti. Ei ştiu că Raicu a fost viceprimar 4 ani şi a răspuns de o mulţime de probleme iar acum aruncă nerealizările spre candidatul PSD şi se laudă în schimb cu realizările primarului în funcţie. Nu merge tovarăşe Raicu! Lumea s-a prins de manevrele tale.

Promisiuni imbecile de la un politician fără cultură

Că resursele intelectuale ale vicelui liberal sunt limitate ştiam. Dar credeam că măcar la sediul PNL sunt câţiva oameni mai înţelepţi care “ periază” promisiunile electorale ale candidaţilor cu grave lacune de cultură generală. “Candidatul PNL la Primăria Bujoreni, Ion Raicu, crede cu ardoare în ideea de schimbare. El este de părere că schimbarea înseamnă banul public folosit cu chibzuinţă numai şi numai în folosul comunităţii.” Asta scrie pe site-ul PNL Vâlcea. Adică Raicu vrea schimbare pentru a fi cinstit. Păi nu l-am auzit niciodată în 4 ani plângându-se presei că la Primăria Bujoreni banul public nu ar fi folosit legal. Dar hai să vedem ce mai promite Raicu şi câte din aceste promisiuni sunt de fapt minciuni pentru că dacă voia le putea pune foarte bine în aplicare din funcţia de viceprimar:

“Amplasarea unui panou pentru afişajul celor mai importante înştiinţări de care au nevoie locuitorii; Promovarea locală a dezbaterilor publice pentru ca cetăţenii să ia parte la deciziile importante ale Primăriei ; Aducerea unui bancomat instalat în sediul Primăriei ; Transmiterea către cetăţeni a cheltuielilor efectuate de Primărie în ultimii 14 ani; Încurajarea cetăţenilor din Bujoreni să participe la şedinţele Consiliului Local, acestea având un caracter public; Lobby către firmele care execută sau vor executa lucrări în localitate pentru a angaja personal calificat sau necalificat din comunitatea localăÔÇ£

Am luat câteva din punctele programului său. E lesne de observat că sunt chestiuni pe care nici un primar din lume nu putea să se opună vicelui să le facă dacă acesta chiar ar fi avut timp. Numai că domnul Raicu nu avea timp de aşa ceva. El era de găsit prin cârciumi şi amaneturi din Vâlcea, pe la locuinţele pe care le închiriază, la sediul partidului, în restaurante. Acum de când i-a intrat în cap să fie primar aleargă cât e ziua de lungă pe uliţele din Bogdăneşti, Gura Văii şi Olteni şi le promite la oameni câte în lună şi în stele. Ce e mai urât e că îl înjură şi denigrează pe primar despre care afirmă fără ruşine că e un hoţ. Ce a furat domnule Raicu primarul? Concret ce anume a furat acest om? Ți se pare că are o casă mai mare decât vila ta, pe care ai terminat-o fiind viceprimar? Are cumva un bar mai mare decât ai tu în faţa casei? Are magazine prin Râmnic şi amaneturi ? Chiar nu ţi-e ruşine să minţi ? Să înjuri un om care te-a ajutat şi care a avut încredere în tine? Un om care face parte dintr-un partid care este aliatul politic al PNL?
Hai să ţi-o spunem pe a dreaptă! Lumea nu te mai vrea deloc la primărie. Nu vrea să fii nici primar nici viceprimar. De aceea îţi rupe afişele! Nu o fac cei din PSD ci oameni simpli, locuitorii din Bujoreni care s-au săturat de fiţele tale de gigolo bătrân!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe