În Rm. Vâlcea a venit celebrul profesor de pian Luciano Lanfranchi

miercuri, 4 aprilie 2012

În Rm. Vâlcea a venit celebrul profesor de pian Luciano Lanfranchi

De câteva zile se află din nou în Râmnicu Vâlcea celebrul profesor de pian Luciano Lanfranchi. El vine constant, de 20 de ani, în judeţul nostru pentru a ţine cursuri cu cei mai talentaţi elevi ai „Liceului de artă „ Victor Giuleanu". Rămas orb la vârsta de cinci ani în urma unui accident italianul şi-a definitivat studiile, a absolvit Conservatorul, a ajuns un cunoscut dirijor, profesor de pian, şi compozitor. A ţinut cursuri şi a organizat concursuri de măestrie intrepretativă în: Japonia, Rusia, Kazahstan, Spania, Elveţia, Paraguay, Brazilia, Chile, Libia, Tunisia. A avut elevi foarte buni una dintre fostele sale studente, Roveta Michele, fiind actualmente asistenta celui mai bun pianist din lume. 

L-am găsit la liceul din Râmnic lucrând cu elevii cei mai talentaţi de aici. Patru dintre ei vor participa anul acesta, în luna iunie, la un concurs la Roma. Ajuns la venerabila vîrstă de 72 de ani profesorul Lanfrachi este un cunoscut organizator de concursuri muzicale din Italia şi predă pianul la Conservatoarele din Genoa şi Milano. Vineri, 6 aprilie, la sala de festivităţi a Liceului de Artă va avea loc un recital al celor mai buni elevi din Vâlcea. Profesoara Doina Olteţeanu, care predă de 31 de ani pianul în Râmnicu Vâlcea, a ţinut să îi mulţumească maestrului italian pentru generozitatea sa de a susţine gratuit aceste cursuri. Radu, Ioana, Cristea Anisia Elena, Anica Bianca Patricia, Bănescu Sabin, Dobre Karina Maria şi Di Fiore Dominique Maria sunt elevii de frunte ai şcolii care l-au impresionat pe italian. „Aici sunt mulţi copii talentaţi. 

Îi iubesc şi din experienţă simt că cel puţin unul dintre ei poate să ajungă un mare pianist. Nu pot spune care deoarece doar în timp munca va face diferenţa. Un bun pianist trebuie să exerseze mai mult de 5 ore pe zi." Redacţia noastră transmite felicitări profesoarelor Doina Olteţeanu, Cristiana Lazăr, Mihaela Mantu şi Liliana Bărbuş pentru miile de ore suplimentare de predare ce le acordă anual talentelor vâlcene. Credem că administraţia locală ar putea să investească şi în aceşti copii pentru că, vă asigurăm, că arta şi cultura sunt cel puţin la fel de importante ca alergatul după o minge pe stadion. Poate chiar mai importantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe