Zeci de hectare de pădure mistuite de flăcări

miercuri, 28 martie 2012

Brezoiul a luat foc!

Zeci de hectare de pădure mistuite de flăcări

Incendiu de proporţii la Brezoi. De mai multe zile, pompierii vâlceni şi localnicii din Brezoi se luptă cu un incendiu care a mistuit deja câteva zeci de hectare de pădure.

În data de 27.03.2012, la ora 15.08, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu de fond forestier produs pe teritoriul oraşului Brezoi, punctul Gura Lotrului, judeţul Vâlcea, Ocolul Silvic Privat Cozia - Negoiu.
Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins, în pădurea de conifere, la o suprafaţă de aproximativ 50 - 60 hectare unde au ars vegetaţie uscată de la nivelul soluri şi pe alocuri şi molizi.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "GENERAL MAGHERU" al judeţului Vâlcea a acţionat cu 7 autospeciale, în cooperare cu angajaţi de la Direcţia Silvică Vâlcea - Ocolul Silvic Voineasa, salariaţi de la Primăria Brezoi, angajaţi ai Parcului Naţional Cozia şi personal silvic de la Ocolul Silvic Privat Cozia - Negoiu (10 angajaţi de la Direcţia Silvică Vâlcea - Ocolul Silvic Voineasa, 15 angajaţi de la Primăria Brezoi, 5 angajaţi ai Parcului Naţional Cozia, 12 personal silvic de la Ocolul Silvic Privat Cozia - Negoiu şi 10 cetăţeni din oraşul Brezoi. S-a intervenit cu motofierăstraie şi alte mijloace de primă intervenţie.
De asemenea, au fost dispuse 3 autospeciale de stingere pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la poalele versantului pe latura cu DN 7 - unde sunt două grupuri de case şi pe latura cu râul Lotru, iar personalul ocolului silvic rămâne în supraveghere pe timpul nopţi.
În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie, pompierii nu reuşiseră să învingă în lupta cu focul.

Suspecţi de furt, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Rm.Vâlcea au fost sesizaţi de către Constantin M., administratorul unei societăţii de pază, cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 martie a.c., persoane necunoscute au pătruns şi au sustras un transformator electric de 63 KVA, din incinta unei societăţi cu punct de lucru în comuna Mihăeşti, unde asigură paza obiectivului.
În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, oamenii legi au identificat pe principalii suspecţi, este vorba de A. F., de 17 ani, Constantin M., de 23 de ani, Madalin V., de 19 ani şi Marian I, de 36 de ani, toţi din comuna Mihăeşti.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
La data de 27 martie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti au fost sesizaţi că, din locuinţa lui Gheorghe N, din localitate, persoane necunoscute au sustras un carucior şi o butelie de aragaz.
În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul compartimentului investigaţii criminale, a fost identificat principalul suspect, respectiv C.Ion, de 44 ani, din oraşul Călimăneşti.
Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite lui Gheorghe N.
Cercetăriile continuă sub aspectul săvârşirii infracşiunii de furt şi violare de domiciliu.
În aceeaşi zi, poliţiştii oraşului Călimăneşti au fost sesizaţi că, dintr-o anexă a locuinţa lui Aurel D., situată în zona islazului Seaca, din localitate, persoane necunoscute au sustras mai multe obiecte şi bunuri metalice.
În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate de către poliţiştii compartimentelor investigaţii criminale şi siguranţă publică, s-a reuşit identificarea principalului suspect de furt, este vorba de Alexandru T., de 52 ani, din oraşul Călimăneşti.
Bunurile sustrase, cantitatea de 200 kg., 6 ţevi metalice, o poartă metalică, 3 suluri din sârmă ghimpată şi un vas metalic, au fost identificate la un centru de
colectare a fierului vechi, din oraşul Călimaneşti, unde au fost valorificate pentru suma de 160 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Transportau material lemnos fără documente

În data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lăpuşata împreună cu cei din cadrul Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice, în baza Planului de acţiune "Scutul Pădurii", a fost organizată o acţiune pe linia controlului circulaţiei materialului lemnos. În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 10 autoturisme, legitimate 15 persoane, a fost confiscată cantitatea de 3 m.c. de material lemnos şi aplicate două sancţiuni conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Astfel că poliţişti l-au depistat de Nicolae S., din comuna Racoviţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, marca Ford, 2 m.c de material lemnos, specia fag, având avizul de însoţire al mărfii expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat
contravenţional cu amendă în cuantum de 2000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Băbeni.
Totodată, poliţişti l-au identificat în trafic pe Claudiu V., din oraşul Brezoi, care transporta cu o autoutilitară, marca Ford, 1 m.c. de material lemnos, respectiv cherestea din răşinoase, fără a deţine aviz de însoţire. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă de 2000 lei şi a confiscării materialului lemnos, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Horezu.

Acţiuni de supraveghere a traficului rutier efectuate de poliţiştii vâlceni

În data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au controlat 82 autovehicule, au reţinut 3 permise de conducere şi au întocmit
38 procese verbale, aplicând 57 de sancţiuni contravenţionale.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism marca Mercedes, pe DN 7, în localitatea Milcoiu.
Poliţiştii au stabilit că autoturismul era condus de Aritacson G., de 47 de ani, din comuna Bascov, judeţul Argeş, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.
Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de conducere suspendat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe