Sparle si soparle

miercuri, 28 martie 2012

Sparle si soparle

• Aşa-zisul ministru Valentin Iliescu a intrat într-o „relaţie" nepotrivită cu primarul din Ioneşti, Constantin Neagoie. Pe surse am aflat că VAI-ul s-a implicat trup şi suflet la nivel guvernamental pentru a-i rezolva anumite probleme lui Neagoie. Vizita ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, tocmai în comuna Ioneşti, nu a fost deloc întâmplătoare.

Solicităm pe această cale Departamentului Naţional Anticorupţie să verifice următoarea filieră politico-economică: Guvern-Primăria Ioneşti-SC COMCHIM SRL-Televiziunea Etalon-Valentin Iliescu.Se pare că este vorba despre mai multe miliarde de lei, bani publici, care se plimbă pe acest circuit. „Ziarul de Vâlcea" investighează această situaţie, iar concluziile le vom prezenta pe larg într-o anchetă jurnalistică!

• Probleme la Primăria Stoeneşti. În cazul a două lucrări de investiţii din anul 2010 a fost încălcată legislaţia în vigoare prin acceptarea la plată a unor situaţii de lucrări pentru care nu s-au putut prezenta documente care să justifice preţurile şi cantităţile de materiale utilizate. Au fost estimate cheltuieli nelegale în sumă estimată de 12 mii lei. Valoarea totală estimată a prejudiciilor constatate la Primăria Stoeneşti este de 94 mii lei.

• Punerea sub acuzare pentru acte de corupţie a patronului SC Total Distribution Group Vâlcea SRL, Ovidiu Văleanu, zguduie din temelii PDL Vâlcea, formaţiune politică susţinută din umbră de respectivul om de afaceri. Printre cei care se arată din ce în ce mai îngrijoraţi de acţiunile DNA Piteşti se numără şi Iuliana Moise, şefă a Reprezentanţei RAR Vâlcea şi... cuscra lui Văleanu.

• În comuna Zătreni se fac presiuni enorme pentru ca pe lista de consilieri locali din partea USL să existe cel puţin 3 candidaţi din partea social-democraţilor pe locuri eligibile. Însă, mai mereu, comuna Zătreni a fost fief PNL, acest partid reuşind în ultimii ani să câştige fotoliul de primar (prin Constantin Liţoiu) şi cei mai mulţi consilieri locali. Astfel că este exagerată pretenţia celor de la PSD, având în vedere că în prezent acest partid deţine... doar un consilier local.

• Locotenenţii de încredere ai directorului Roibu de la Oltchim - Radu Olaru (directorul tehnic) şi Alin Smeu (contabilul şef) - au fost văzuţi zilele trecute înfulecând meniul zilei de 12 lei la un local de tip „împinge tava" din centrul Râmnicului. Probabil că procesele istovitoare şi îndelungate cu „Ziarul de Vâlcea" i-a făcut pe cei doi oameni de la Oltchim să aleagă un restaurant modest, aflat chiar lângă Tribunalul Vâlcea....

• Liberalii Gheorghe Folea, Victor Stănculescu, Bogdan Pistol, Ilie Fârtat, Victor Popescu, Nicolae Vălimăreanu, Dan Niţu şi Adam Jinaru duc adevărate lupte neortodoxe pentru a fi impuşi de PNL pe lista de consilieri judeţeni.

• Foştii noştri colegi Letiţia Lazăr şi Traian Guminski au câştigat „Cupa Presei la Tir" organizată de Jandarmerie. Asta pentru că „Ziarul de Vâlcea" nu a participat la această competiţie. Nu suntem invidioşi, din contră îi felicităm!

• Noi scandaluri se anunţă în Stoeneşti, Stoileşti, Mateeeşti, Băile Govora, Bujoreni, Milcoiu, Tetoiu, Vlădeşti, Ioneşti. Nu ne vom putea abţine să nu intervenim şi noi cu informaţii reale despre anumite matrapazlâcuri ale unora care se cred jupâni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe