Campioana României întâlneşte duminică pe ETO Gyor în prima manşă a semifinalei n unguroaicele sunt favorite la calificare

miercuri, 28 martie 2012

Handbal feminin, Liga Campionilor


Oltchim atacă finala!

Campioana României întâlneşte duminică pe ETO Gyor în prima manşă a semifinalei n unguroaicele sunt favorite la calificare

Acum doi ani, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi ETO Gyor, campioanele la handbal feminin din România, respectiv Ungaria, se întâlneau în penultimul act al Ligii Campionilor. Unguroaicele erau considerate favorite la calificare dar chimistele au dat lovitura şi în prima manşă din deplasare au reuşit să termine la egalitate, 25-25. În retur a fost 24-20 şi formaţia vâlceană, antrenată tot de Radu Voina, ajungea în marea finală pe care avea să o piardă în faţa lui Viborg. În dubla manşă pentru Gyor au jucat şi două românce, Simona Spiridon şi Aurelia „Mica" Brădeanu, cea de-a doua acum la Oltchim. Duminică, de la ora 18.00, Oltchim şi ETO Gyor se vor reîntâlni, şi tot în semifinalele Ligii Campionilor şi campioana Ungariei este considerată, din nou, mare favorită. Mai mult, formaţia din ţara vecină are şi avantajul de a juca manşa decisivă "acasă" dar nu la Gyor ci la Vezsprem. 

Chiar şi aşa, antrenorul chimistelor crede că şansele sunt egale pentru cele două combatante: „Meciul de duminică va fi foarte greu, ne luptăm cu o echipă completă, puternică, mai puternică decât în anii precedenţi. Gyor şi-a întărit postul de pivot, cel de extremă dreapta, dar şi poarta, cu jucătoare de mare valoare, care au adus un plus întregii echipe. Vizează câştigarea trofeului, aşa cum mereu a luptat până în fazele finale. Noi, din păcate, nu vom putea alinia întreaga echipă, pe lângă fetele care absentează de atâta vreme - Ungureanu, Neagu şi Stanca - este şi Jovanovici, care a suferit acea accidentare la umăr şi încă nu este refăcută. Nu s-a antrenat, dar nu ne rămâne decât să sperăm că îşi va reveni până la ora meciului tur. Din punctul meu de vedere, chiar dacă situaţia noastră nu este prea roz, cred că şansele sunt egale pentru ambele echipe. Poate există acel plus pentru Gyor, având în vedere că va juca returul acasă. La fel şi în cealaltă semifinală, dintre Larvik şi Buducnost. Niciun meci nu seamănă cu altul, iar motivarea contează foarte mult. Vorbim de primele patru echipe din Europa, iar la acest nivel totul este echilibrat. Este ceva bun că am ajuns aici, dar noi nu prea ştim să apreciem lucrurile bune". Partida de duminică va fi arbitrată de Zigmars Stolarovs şi Renars Licis, ambii din Letonia, în timp ce observatori vor fi un suedez, Björn Ericsson, şi un ucrainean, Viktor Konoplyastyy.

Echipă de vedete

ETO Gyor pare în acest moment o echipă greu de învins. Au reuşit, însă, în acest sezon de Liga Campionilor, să treacă de campioana Ungariei Randers (la şase goluri diferenţă!), Hypo Viena (la două goluri diferenţă), ambele partide în prima fază a grupelor şi Larvik (la şapte goluri diferenţă!), în faza grupelor principale, în timp ce Itxako Estella a terminat la egalitate, chiar pe terenul adversarei Oltchimului de duminică. Totuşi, gruparea ungară are un lot plin de vedete. Dacă acum doi ani dubla manşă a fost rezolvată în mare parte prin anihilarea Anitei Gorbitz, de această dată misiunea elevelor lui Radu Voina este cu mult mai dificilă. Heidi Loke, Katrine Haraldsen, Andrea Lekic şi Jovanka Radicevic Eduarda Amorim, Katalin Palinger, Orsolya Verten sau Eszter sunt nume foarte cunoscute în handbalul mondial, handbaliste care au în palmares trofee importante atât cu echipele de club cât şi cu naţionalele ţărilor de unde provin. Dintre ele numai Verten ar putea să nu joace, extrema având probleme medicale care au ţinut-o în afara terenului în ultima perioadă.

Marija Jovanovic vrea să joace cu orice preţ

Marija Jovanovic, und intre vedetele Oltchimului, trece prin momente dificile în ultima perioadă. "Tunarul" s-a accidentat în ultima partidă a grupelor principale, la Podgorica şi nu s-a mai antrenat normal de atunci. Banca medicală a campioanei României face eforturi disperate de a o recupera pe Marija până la ora meciului cu Gyor iar jucătoarea din Muntenegru nici nu concepe să nu îşi ajute din teren colegele duminică. Altfel, biletele pentru meciul de la Râmnicu Vâlcea se vor pune în vânzare vineri dimineaţa, de la ora 9.00, cererea fiind una care depăşeşte cu mult capacitatea sălii Traian.

Ştiri

CSM vrea prima victorie din 2012

CS Municipal nu a debutat deloc bine în returul campionatului din Liga a II-a. Gruparea vâlceană a remizat pe propriul teren cu Unirea Alba Iulia şi a pierdut la Severin cu Gaz Metan. Paradoxal, vâlcenii au urcat un loc în clasament, cu un singur punct cucerit, peste FC Olt, formaţie care are un golaveraj mai slab dar are avantajul succesului din tur. Sâmbătă, de la ora 11, elevii lui Marius Mitu vor evolua pe propriul teren în faţa unei echipe puternice a Seriei a II-a, UTA Arad. Ardelenii sunt pe locul IV al clasamentului şi aşteaptă la cotitură, sperând încă la revenirea în primul eşalon, în cazul în care Politehnica Timişoara sau (şi) Gloria Bistriţa, primele două din ierarhie, nu vor obţine licenţa. UTA are punctaj maxim după două etape din retur, trei dintre cele şase puncte fiind cucerite "la masa verde" profitând de retragerea din campionat a Arieşului Turda.

Programul etapei:

Gloria Bistriţa - Mureşul Deva
FC Argeş - Chindia Târgovişte
Juventus Bucureşti - Luceafărul Oradea
Arieşul Turda - FC Maramureş
CS Municipal - UTA Arad
FC Bihor - Gaz Metan Severin
Alro Slatina - Unirea Alba Iulia
FC Olt - Poli Timişoara

Victorie cu CSM Bacău

Handbalistele de la Oltchim au avut marţi seara o ultimă verificare înainte de semifinalele Ligii Campionilor contra unei formaţii modeste a Ligii Naţionale, CSM Bacău, meciul contend pentru etapa cu numărul 19 a întrecerii interne. Chiar dacă Radu Voina a decis să menajeze o serie de handbaliste importante, Valentina Ardean, Oana Manea, Aurelia Brădeanu, Sanela Knezovic şi Marija Jovanovic, cele 60 de minute au fost la discreţia campioanei Românie. Oltchim a condus la pauză cu 18-13 şi s-a impus la final cu 38-23. Pentru echipa noastră au marcat: Vetkova 7 goluri, Curea 6 (1 din 7m), Meiroşu 6, Farcău 4 (1 din 7m), Vizitiu 4, Nechita 3, Băbeanu 2, Managarova 2, Chirilă 2, Ozel 2, în timp ce golgheteră pentru oaspete a fost Krumova cu 8 goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe