Primarul Muşat a făcut un “ghiveci

duminică, 25 martie 2012

• În atenţia procurorilor vâlceni !

Primarul Muşat a făcut un „ghiveci" de ilegalităţi în Milcoiu (I)

Nicu Trandafir

Auzisem multe despre Dan Muşat acum patru ani. Ne documentasem. Ştiam că acest individ a avut de-a face cu legea. Ştiam că îi plac prea mult şpriţurile, minciunile, femeile, luxul câştigat uşor, banii făcuţi repede. Ştiam că nu are stofă de primar ci mai degrabă de mic panglicar care aleargă după bani. Dar în acelaşi timp ştiam şi că Milcoiu are nevoie de un primar nou. După 30 de ani de primărie Ceauşu se erodase, obosise. De fapt fostul primar îl pregătise ceva ani pe Dan Muşat pentru primărie. Acum, când aude lumea vorbind despre matrapazlâcurile primarului actual şi fostului primar Ceauşu îi este ruşine. Îi este jenă că a mâncat cândva din acelaşi blid cu un fel de satrap al comunei. Pentru că Dan Muşat a devenit, în opinia noastră, un duşman al localnicilor din Milcoiu. Pe unii i-a lăsat fără locuri de muncă, pe alţii fără terenuri. Bea, vorbeşte urât, s-a îmbogăţit nemeritat, păcăleşte, înjură, ameninţă etc. Omul este sigur că va câştiga un nou mandat. A aranjat ploile în aşa fel încât să nu aibă un contracandidat puternic. Aşa crede el. Crede că prin ameninţări , minciuni, păcăleli îi va face pe localnici să îl aleagă din nou. Se înşeală. Lumea nu îl mai vrea! Am petrecut două zile în Milcoiu. Am vorbit cu 48 de localnici din toate satele. Am făcut 116 fotografii. Am strâns date. Am găsit martori. Martori pentru autorităţi! Care trebuie să declanşeze o amplă anchetă. Vom publica în serial (adică în mai multe ediţii) ancheta noastră jurnalistică. Vrem să scăpăm comuna Milcoiu de acest individ poreclit în Râmnicu Vâlcea „Picior de Porc" şi în Milcoiu „Ghiveciul". Frumoasa localitate este un ghiveci de ilegalităţi sub Dan Muşat.

Defrişări ilegale în Gorănoaia

Privesc cu uimire zeci de cioate nemarcate. Aici a avut loc o defrişare masivă, pe un teren aparţinând Obştei Milcoiu Deal şi Tepşenari primarul a tăiat 55 de arbori marcaţi şi alte câteva zeci de arbori nemarcaţi. În 2010 Muşat solicita Ocolului Silvic marcarea unor arbori pentru a avea lemn necesar comunei (primărie, şcoli, dispensar). Fără aprobarea consiliului local şi fără aprobarea proprietarilor de drept. Au fost defrişaţi arbori vechi, unii cu un diametru de 1, 8 m. Muşat a vândut lemnul unei firme din Vărzaru. Procurorii trebuie să verifice şi firma AGABARITIC Transport SRL, care s-a ocupat cu transportul masei lemnoase ( insistăm să fie luate declaraţii unui anume Cornel Stanciu).Cerem să se verifice actul de punere în valoare a masei lemnoase de pe islazul împădurit. Cerem confruntarea între prevederile APV şi volumul ce rezultă din inventarul stabilit. Culmea tupeului la Muşat este că după ce a vândut pădurea oamenilor unei societăţi comerciale, a cumpărat ulterior de la aceiaşi firmă crengi pentru a avea lemne necesare încălzirii şcolilor. În satul Ciuteşti, în Luncă, acelaşi Muşat a tăiat 7 arbori vechi în diametru de minim 1 metru. Iar în punctul Ruşoaia au fost tăiaţi din dispoziţia primarului 50 de salcâmi. El a dat dispoziţie, viceprimarul a executat şi pădurarul a închis ochii.

Cum a mătrăşit Muşat banii pentru farmacie

În Milcoiu s-a construit o farmacie. Muşat se laudă cu această realizare. Dar localnicii trebuie să ştie povestea adevărată. Primarul a dispus demolarea clădirii în care funcţionase o şcoală. Clădirea a fost demolată fără a fi eliberată o autorizaţie de demolare. Din demolare a fost recuperată ţigla şi alte materiale de construcţii. Demolarea şi construirea sediului pentru farmacie nu a costat nimic primăria deoarece s-a realizat cu munca voluntară a unor locuitori care beneficiază de ajutor social şi care trebuie să presteze un număr de ore de muncă pentru a primi acest ajutor. Ei bine acum vine partea frumoasă.....În acte figurează că o societate comercială a construit farmacia, a achiziţionat materiale de construcţie etc. Iar primarul a plătit. Din astfel de operaţiuni Dan Muşat a strâns în patru ani o mică avere. Şi-a angajat soţia director la azilul de bătrâni din comună (atenţie mare la votare aici se fac mereu măgării cu urna mobilă!), şi-a cumpărat un jeep, arme de vânătoare ( despre acest subiect şi despre vulpile cu miros de ţap vom vorbi altădată). 

În ediţia viitoare veţi putea citi despre dezastrul făcut de Muşat în satul Ciuteşti. Aici 50 de familii vor fi în curând afectate de adâncirea albiei Topologului. Adâncirea s-a produs ca urmare a exploatării sălbatice a pietrişului din râu. S-au excavat peste 50 de mii de metri cubi dar pe uliţele din Cuteşti nu s-a vărsat măcar o maşină de pietriş. Prin sat s-a făcut de când e Muşat primar o caricatură de drum de asfalt. Stratul de asfalt are 6 cm grosime în loc de 18, este deteriorat deja după un an, drumul are o lăţime de maxim 2 m( nu au loc două autoturisme unul lângă altul) dar pe mijloc este străbătut de o dungă albă continuă care interzice depăşirea ( oricum imposibilă). Vom publica detalii despre multe din afacerile primarului în această perioadă. Le vom povesti cetăţenilor din Milcoiu nişte poveşti interesante. Poveşti adevărate pe care le cunoaşte tot satul...„mai puţin bărbatul". În cazul de faţă mai puţin bărbaţii pentru că e vorba despre mai mulţi. (Va urma)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe