“Ziarul de Vâlcea

miercuri, 21 martie 2012

Va juca Buican cinstit?

„Ziarul de Vâlcea" susţine acest demers: Dan Niţu, senator pe Colegiul Nord

L-am suspectat poate pe nedrept pe omul de afaceri Dan Niţu că ar fi naiv şi uşor de manipulat. Ştiam că est un om de afaceri de succes, ştiam că averea sa evaluată între 19-20 milioane de euro îi permite să susţină campanii electorale, chiar unele fără şansă ( aşa cum a fost cea a lui Bogdan Pistol) dar am crezut mereu că acest om nu se pricepe la politică, nu poate face faţă jocurilor de culise de la liberali şi că postul de vicepreşedinte al organizaţiei PNL Vâlcea este apogeul carierei sale politice.
Ei bine, iată că m-am înşelat . Patronul companiei Damila nu vrea să accepte o campanie scumpă şi riscantă în Colegiul Bălceşti împotriva actualului deputat Dan Mazilu. Omul şi-a făcut toate calculele şi ştie clar că cel mai sigur colegiu pentru un liberal din Vâlcea este cel al actualului senator Emilian Frâncu.
Este un loc în care susţinut de oameni ca deputaţii Cristian Buican şi Aurel Vlădoiu oricine poate câştiga. Dar Daniel Remus Niţu nu vrea ca acest oricine să fie un paraşutat din organizaţia centrală adus la Vâlcea de Buican.
În cele din urmă Niţu şi-a dat seama că, indiferent de rezultatul de la locale, Emilian Frîncu nu va mai fi senator. De aceea, cunoscutul om de afaceri liberal, la sfârşitul săptămânii, în şedinţă de Birou Judeţean, va cere deputatului Buican să promită în faţa colegilor că îl va susţine pe Niţu pentru acest post.
Va cere şi susţinerea colegilor de partid şi va condiţiona sponsorizările de campanie de acest post. Adică Niţu le va spune în faţă celor care conduc acum că nu scoate nici un leu pentru localele care se apropie dacă organizaţia nu îl susţine de pe acum şi nu îl nominalizează ca înlocuitor al senatorului Frîncu.
Într-un fel, omul are dreptate. A sponsorizat presa de partid a liberalilor, l-a ajutat pe Pistol, pe Buican, pe Harnagea, pe tot felul de candidaţi la primărie, pe Emilian Frîncu. A cheltuit o avere în politică pentru ce? Să fie vicepreşedinte la organizaţia judeţeană? Să îl lase fără loc eligibil în toamnă partidul şi să-l arunce într-o bătălie riscantă şi extrem de costisitoare împotriva lui Mazilu?
Păi în condiţiile în care Buican dă din colţ în colţ şi nu vrea, îi propunem lui Niţu să treacă la UNPR şi să candideze la Senat în sud, ajutat de Mazilu. Amândoi ar face faţă oricărui adversar. Păi dacă tot cheltuieşti bani meriţi un loc sigur , nu?
Bravo domnule Dan Niţu, vă felicit fără să vă cunosc. Aşa trebuie procedat, cum aveţi de gând să faceţi. Strângeţi-l cu uşa pe Buican în faţa organizaţiei, altfel fostul ţărănist vă lasă cu buza umflată şi scoate la mezat în Capitală postul lui Frîncu iar dumneavoastră veţi suporta o listă imensă de cheltuieli de campanie. Pardon două. Una acum şi a doua în toamnă!
(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe