Sparle si soparle

miercuri, 21 martie 2012

Sparle si soparle

• Fostul premier Radu Vasile a rememorat pentru revista Kamikaze evenimentele petrecute la Mănăstirea Cozia în ianuarie 1999: „Când m-am dus să mă întâlnesc cu Cozma la Cozia, am mers însoţit de o grupă specială a SRI. Cu câţiva zeci de kilometri înainte, am fost anunţat că acea grupă a fost retrasă pentru că s-a deconspirat, ceea ce m-a făcut să râd. Oamenii curajoşi, în perioada aia nu pot decât să-i număr pe degete, unul fiind Grecea, celălalt Traian Băsescu. Fără glumă. Traian Băsescu, singurul care a luat atitudine în ultima şedinţă de Guvern, foarte ferm, şi care a blocat trenurile. La Cozia, erau Grecea, reprezentanţii Guvernului, secretarul de stat Stăiculescu, ministrul de Finanţe, episcopul de Vâlcea, stareţul de la Cozia. Toţi erau într-o încăpere şi mâncau fasole, adusă de călugări".

• Directorul Roibu şi vreo duzină de politicieni locali se bat cu pumnii în piept toată ziua pe le televiziuni cum că datorită lor s-a reuşit aprobarea conversiei datoriilor Oltchim în acţiuni. Nimic mai fals! Decizia Comisiei Europene a venit în urma unor negocieri politice la nivel înalt, la care au luat parte membri ai Guvernului, FMI şi ai Comisiei Europene. În urma acestor negocieri, Guvernul s-a angajat să accelereze procedurile de privatizare a Oltchim-ului, iar drept „compensaţie" oficialii de la Comisia Europeană au promis că vor da un răspuns pozitiv în chestiunea conversiei datoriilor întreprinderii către AVAS în acţiuni. Ceea ce s-a întâmplat până la urmă, în ciuda îndoielilor şi criticilor formulate de Direcţia Competiţii din cadrul Comisiei Europene!

• Oamenii de la OLTCHIM sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de conducerea societăţii şi de (in)activitatea liderului de sindicat Mihai Diculoiu. Constantin Roibu a coborât printre muritori şi a poposit zilele trecute la postul de televiziune Etalon deţinut de fiica ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu. Acesta este efectul miraculos al reclamei „Chempro Chemicals" difuzată de zeci de ori pe zi de Etalon. Prietenii ştiu de ce! La emisiunea cu pricina, batista a sărit de pe ţambal şi am putut afla în direct, de la angajaţii OLTCHIM-ului, câteva dintre problemele de pe platforma chimică: la Secţia Polioli, de mâncare caldă beneficiază decât inginerii, iar muncitorii stau şi înghit în sec; liderul de sindicat Diculoiu se plimbă prin secţiile combinatului ca Vodă prin lobodă şi îi ameninţă pe angajaţi că-i va pune pe liber; acelaşi Diculoiu deţine un magazin alimentar căpuşă la poarta societăţii; angajaţii de la pază nu şi-au mai primit salariile de trei luni de zile; concediile de odihnă nu sunt plătite cu lunile etc. În acest timp, Roibu mima uimirea şi, chipurile, îşi nota sârguincios problemele pentru a le „rezolva" cât mai repede cu putinţă.

• SC FORCONCID SA a participat recent la o licitaţie organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea (pe care a şi câştigat-o) pentru modernizarea a 13 străzi din municipiu, cu un preţ mult sub valoarea estimată. I-am consultat şi noi pe mai mulţi experţi în dmeniul construcţiilor, care au studiat caietul de sarcini, aceştia ne-au spus la unison că: „Dacă respectă întocmai oferta asumată, societatea respectivă nu are cum să execute modernizările în suma de 1.926.529 lei noi plus TVA." Ziarul de Vâlcea va monitoriza cu atenţie maximă modernizările efectuate în următoarele luni de SC FORCONCID SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe