Liberalii îşi bat joc de electoratul din Ţara Loviştei

miercuri, 21 martie 2012

Liberalii îşi bat joc de electoratul din Ţara Loviştei

(www.criterii.ro)
Ţara Loviştei este una din cele mai frumoase zone din Vâlcea. Ţinutul este atestat în 1233 într-un document din colecţia Hurmuzaki. Este un pământ pe care s-au ridicat cnezatele lui Seneslau, apoi a lui Tihomir, tatăl lui Basarab apoi Bsaraba, ctitorul ţării dintre Carpaţi şi Dunăre.
Este un ţinut în care oamenii sunt legaţi, foarte legaţi de proprietatea lor. Un ţinut în care comuniştii s-au chinuit să facă colectivizare, un ţinut în care partizanii ţărănişti şi liberali au luptat împotriva ciumei roşii mulţi ani după încheierea celui de al doilea conflict mondial. Ţara Loviştei nu a iubit în regimul Ceauşescu inginerii agronomi activişti precum Cîlea pentru că nu avea nevoie de ei.
Oamenii de aici vroiau să îşi taie vitele, porcii şi găinile fără să aibă aprobare de la partid. Oamenii de aici nu vroiau să predea statului viţeii . Oamenii de aici au votat altfel când toată România se bulucea să-l legitimeze pe criminalul Ion Ilici Iliescu preşedinte.
Aici CDR a obţinut o victorie mare prin voturile luate de PNŢCD şi PNL. Aici acum patru ani Cristian Buican, născut în Perişani, obţinea majoritatea voturilor care-l transformau în deputat liberal. Aici Emilian Frâncu a obţinut voturile care l-au făcut primul senator liberal din Vâlcea de după 1989 şi tot aici în 1992 Şerban Săndulescu obţinea voturile prin care ajungea printre cei 12 senatori ţărănişti din România.
Peste trei luni oamenii din Ţara Loviştei nu mai au de ce să vină la urne. În zonă nu există nici un primar pesedist . E şi mai trist pentru că primarii liberali trebuie să-i îndemne pe localnici să voteze ce? Liderii liberali nu trebuiau niciodată să accepte această bătaie de joc pentru localnicii din Ţara Loviştei.
Ţărăniştii ar trebui, aşa prost cum stau în sondajele electorale, să pună un candidat la Consiliul Judeţean. Să ofere oamenilor liberi din Ţara Loviştei o alternativă. Să nu-i lase să anuleze buletinele de vot .Pentru că aşa vor face cei mai mulţi dintre ei. Iar presa naţională ar putea crede că este vorba despre un furt electoral sau de neştiinţă de carte.
În Ţara Loviştei sunt mulţi oameni trecuţi de 70 de ani care muncesc. Nu au diplome de agronomi, nu sunt doctori ingineri, dar muncesc pământul.
A ţine discursuri şi a te lăuda apoi cu rezultatul muncii unor funcţionari din subordine nu înseamnă muncă. Înseamnă păcăleală. Dar pe ţăranii din Ţara Loviştei nu îi poate păcăli nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe