Doi pieţari arşi la buzunare

miercuri, 21 martie 2012

Vindeau verdeţuri fără documente de provenienţă

Doi pieţari arşi la buzunare

În data de 20 martie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea au organizat o acţiune în municipiului Rm. Vâlcea, ocazie cu care, în Piaţa Centrală au fost identificaţi Nicolae D., administratorul unei întreprinderi individuale şi Daniel P., care ofereau spre comercializare mărfuri specifice de piaţă agroalimentară (verdeţuri, varză, morcovi), fără a avea documente de provenienţă pentru acestea.
Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 12/1990 cu amendă în cuantum de 1000 lei fiecare.
Totodată, au fost confiscate sumele de 1317.09 lei de la Daniel P. şi respectiv, 182.86 lei de la Nicolae D., reprezentând contravaloarea mărfurilor pentru care nu au putut face dovada provenienţei.

 

Minoră dispărută, identificată de poliţişti

În data de 20 martie a.c., între orele 14.00 - 16.30, poliţiştii Biroului Urmăriri, în colaborare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie al comunei Dăeşti au identificat-o pe minora C. G., de 16 ani, din municipiul Braşov, faţă de care s-a dispus măsura urmăririi naţionale, întrucât figura în evidenţele poliţiei ca persoană dispărută de la domiciliu.
Cu ocazia acţiunii întreprinse, minora a fost identificată la domiciliul Manuelei P., din comuna Dăeşti şi încredinţată reprezentantului Centrului de Plasament Nr. 4 Rm. Vâlcea.
Din declaraţia minorei, a reieşit faptul că, pe timpul plecării, nu a fost victima niciunei infracţiuni şi că a plecat de la domiciliu, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu bunicii, întrucât aceştia nu sunt de acord cu relaţia pe care o are cu Ş. G., din comuna Dăeşti.

 

Cercetat pentru port fără drept de armă albă

 

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii de la Secţia nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu, în timp desfăşurau activităţi de patrulare, în parcarea unei societăţi comerciale din comunei Milcoiu, pe D.N.7 - E 81, au observat un autocar din care au coborât mai multe persoane, moment în care a izbucnit un scandal.
Poliţiştii au intervenit pentru aplanarea scandalului, au legitimat persoanele, efectuând percheziţii corporale, ocazie cu care asupra uneia dintre persoane, respectiv Florin G., din comuna Jiblea, judeţul Sibiu, poliţiştii au identificat în buzunarul pantalonilor un obiect tăietor.
În urma discuţiilor purtate la faţa locului cu şoferul autocarului Ion L., acesta a relatat că, între Florin G. şi Florin F. G., tată şi fiu, şi ceilalţi pasageri din autocar, s-a iscat un scandal, motiv pentru care şoferul a oprit autocarul pe marginea drumului.
Totodată, Ion L. le-a adus la cunoştinţă oamenilor legii faptul că Florin G. a înţepat în zona abdomenului un pasager care a fost identificat în persoana lui Daniel P., din comuna Mateeşti, însă victima a refuzat să fie condusă la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru îngrijiri medicale, rana acestuia fiind superficială.
Urmare a acestor aspecte lui Florin G. i-au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept a obiectelor fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere împungere şi loviri sau alte violenţe.
Faţă de Florin F. G. s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991.
Victimei i s-a adus la cunoştinţă faptul că poate solicita eliberarea unui certificat medico - legal pentru leziunile suferite şi că poate depune plângere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe