Sparle si soparle

duminică, 18 martie 2012

Sparle si soparle

• Guvernul intenţionează să transforme datoriile OLTCHIM către AVAS în acţiuni de pe poziţie de forţă faţă de acţionarii minoritari, urmând să decidă că operaţiunea nu mai trebuie validată şi de AGA. Guvernul va aproba o ordonanţă care va stabili că emiterea de noi acţiuni în contul AVAS ca urmare a majorării capitalului social în urma conversiei creanţei în acţiuni va fi efectuată "de drept", fără să mai fie necesară validarea AGA.Începând din 2007, Oltchim a înregistrat anual pierderi, care au cumulat 763 milioane lei, şi a încheiat anul trecut cu un rezultat negativ de 270 milioane lei, cu 20,9% peste nivelul din 2010. Datoriile totale ale companiei se ridică la 2,5 miliarde lei, în principal către Electrica, bănci şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

• Ministrul Gabriel Berca a dat o tură de „încălzire" prin judeţul Vâlcea. Berca a fost în misiune de recunoaştere a terenului unde va fi candidat. La parlamentare! Se pare că ministrul a fost convins de primarul Romeo Rădulescu şi colegul de guvern, Valentin Iliescu, să candideze în această toamnă, la Senat pe Colegiul Râmnicu Vâlcea. În acest timp, Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, se plimbă prin Shanghai. În interes de afaceri...

• Spre neliniştea spirituală a numitei GB de la un cotidian local, a informatorului RU şi a „personajului" Fix în pix, le transmitem faptul că florile directorului de la Protecţia Copilului, Nicolae Badea, s-au pierdut pe culoarele instituţiei şi nu au mai ajuns la toate doamnele şi domnişoarele care lucrează în cadrul instituţiei. La fel, spre adâncul regret al celor de la cotidianul respectiv, le spunem că cel incriminat în articol şi-a achitat nota de plată la Restaurantul Alutus. Dacă au astfel de preocupări profunde, le dăm o sugestie de „anchetă" celor de la respectivul cotidian local: să investigheze modul cum patronul lor l-a lăsat pe directorul Nicolae Badea să achite anul trecut o notă de plată de mai multe milioane de lei la Restaurantul VFM, după tonele de peşte şi coniac consumate de către editor şef!

• În emisiunea de la TV (Frâncu) Vâlcea 1, strălucitul director al OLTCHIM-ului a dovedit că are o fixaţie patologică pe numele directorului „Ziarului de Vâlcea", dar şi pe cel al publicaţiei. Dacă tot ne gratulează cu titulatura de „fiţuică" îi adresăm câteva întrebări: De ce i-a stat pe limbă numele ziaristului Tiberiu Pîrnău la fiecare cinci fraze rostite în emisiunea respectivă? De ce şi-a pus toţi directorii - subalterni să-l dea în judecată pe ziaristul cu pricina şi „Ziarul de Vâlcea" şi a deschis 16 procese? De ce îşi pierde timpul, zile întregi - de dimineaţa până seara, prin sălile de judecată? De ce, domnule Roibu?
• Laurenţiu Baranga, cadru didactic la Universitatea din Piteşti - Filiala Vâlcea, se laudă în faţa studenţilor cu legăturile sale cu anumite servicii secrete.

• Câteva cozi de topor au lansat zilele trecute un zvon mincinos despre fostul primar Mircia Gutău. În disperare de cauză pentru că au văzut ultimele sondaje, băieţii din zona Primăriei aruncă pe piaţă tot felul de fumigene, intoxicări penibile, la care nu mai cuplează nici copiii de grădiniţă. Tocmai cei care spuneau că-şi doresc o „campanie electorală curată" au aruncat pe piaţă mizerii care-i vor stropi din cap până-n picioare.

• Preşedintele Colegiului Drăgăşani - PDL, Valentin Iliescu, l-a convins pe un om de afaceri extrem de apreciat din ţinutul viilor să candideze la Primăria Drăgăşani. Candidatul este susţinut şi de fostul primar Bebe Iordache şi are şanse reale în lupta pentru fotoliul de primar. Vom reveni cu detalii!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe