Primarii din Rm. Vâlcea şi Horezu, lăudaţi şi apreciaţi de ministrul de Interne, Gabriel Berca

duminică, 18 martie 2012

Primarii din Rm. Vâlcea şi Horezu, lăudaţi şi apreciaţi de ministrul de Interne, Gabriel Berca

Timp de două zile, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a făcut un adevărat tur de forţă prin judeţul Vâlcea, care a cuprins vizite în trei localităţi. Concret, joi, 15 martie, ministrul Berca a fost în vizită la Horezu, după care vineri, a venit la Râmnicu Vâlcea (la Primăria Râmnicului, la Prefectura Vâlcea, la Consiliul Judeţean Vâlcea, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea şi la sediul PDL Vâlcea), după care seara a încheiat-o la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" din Drăgăşani. În cadrul unei scurte conferinţe de presă la sediul PDL Vâlcea, ministrul Gabriel Berca a declarat printre altele: „Faţă de anul trecut, Râmnicul este acum un oraş frumos, curat, verde, un oraş care are nevoie de continuitate şi eu cred că vom avea rezultate în alegerile locale. Eu cred că domnul primar Romeo Rădulescu, prin pregătire, prin capacitatea intelectuală, prin vârstă, este candidatul ideal. Întotdeauna am crezut în oamenii care la Revoluţie aveau 20 de ani şi care acum trebuie să fie la butoanele României. Sunt oameni care au acum forţă, care au pregătire şi care trebuie să se manifeste. Aşa arată şi Guvernul Ungureanu şi, dacă aţi văzut, Partidul Democrat Liberal a dat şansa unor oameni de această natură să se manifeste. 

În paranteză fie spus, am ajuns cel mai bătrân membru al Guvernului din cadrul partidului PDL, mi-am dat seama că a trecut timpul. Ce am remarcat la colegii mei este nu numai profesionalism, ci şi hotărârea de a face treabă. Sunt oameni care vor să demonstreze. M-am întâlnit joi seară cu primarul din Horezu, Constantin Niţu. Este profilul de primar pe care eu mi-l doresc în administraţia locală din România. Om tânăr, cu proiecte, cu realizări şi cu respect din partea comunităţii din Horezu. Este acelaşi profil ca şi al primarului din Râmnicu Vâlcea. Cred în astfel de oameni şi cred în capacitatea Partidului Democrat Liberal de a promova astfel de oameni. Decizia partidului de a schimba un Guvern cu miniştri PDL în totalitate este o decizie curajoasă şi nu ştiu dacă alt partid ar fi făcut acest lucru. Era necesară această decizie, iar mandatul lui Emil Boc, la un moment dat, va fi reevaluat. Oamenii încep să înţeleagă. Populismul nu mai are ce căuta în Europa şi suntem membri ai Uniunii Europene. Şi sunt convins că politica românească poate fi profesionalizată, dar în primul rând trebuie să începem profesionalizarea administraţiei cu adevărat. Nu mă refer la aleşii locali sau la aleşii din alegerile parlamentare, mă refer la funcţionărimea publică, ce trebuie să fie pusă la locul ei pe postul ce-l merită. Aceasta este dorinţa mea ca ministru al Administraţiei şi Internelor şi mai este să ajut administraţia locală, indiferent de coloratura politică, în rezolvarea problemelor. Am toată deschiderea să fac acest lucru şi aici la Vâlcea".

„Sunt inacceptabile complicităţile dintre lucrătorii MAI şi mediul economic sau politic"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a avut, vineri, 16 martie, la Râmnicu Vâlcea, întâlniri de lucru cu şefii structurilor teritoriale ale MAI şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţul Vâlcea. În cadrul întâlnirilor, ministrul Gabriel Berca a subliniat importanţa alocării de fonduri pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă la nivel local, amintind în acest sens dificultăţile întâmpinate, în unele cazuri, de autorităţile locale la intervenţiile pentru deszăpezirile din această iarnă. „Legislaţia actuală dă posibilitatea alocării către consiliile locale şi către cele judeţene, pentru situaţii de urgenţă, a unui procent de până la 5% din bugetul local, dar trebuie căutate soluţii astfel încât să devină obligatorie alocarea de resurse suficiente pentru a gestiona corespunzător situaţiile de urgenţă", a susţinut Gabriel Berca.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că sunt inacceptabile „complicităţile" dintre lucrătorii MAI sau cei ai autorităţilor locale şi mediul economic sau politic, precizând că astfel de situaţii vor fi sancţionate cu fermitate. „Vă cer să colaboraţi, dar să nu faceţi compromisuri!", a precizat ministrul Berca. Oficialul MAI a subliniat că integritatea şi profesionalismul trebuie să fie imperative categorice ale meseriei de poliţist, context în care a menţionat că sunt foarte importante activităţile cu caracter preventiv desfăşurate de structurile de specialitate din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Gabriel Berca a reiterat priorităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru perioada următoare, insistând pe atragerea de fonduri europene şi pe combaterea evaziunii fiscale, sens în care a solicitat autorităţilor locale să colaboreze pentru a creşte eficienţa activităţilor în aceste domenii. Referindu-se la alegerile locale care vor avea loc în luna iunie, ministrul Berca a solicitat tuturor celor implicaţi să dea dovadă de corectitudine şi profesionalism. Ministrul a subliniat că pe lista de priorităţi a conducerii instituţiei se află şi identificarea de soluţii pentru încadrarea absolvenţilor şcolilor de agenţi ale ministerului.

Tot vineri, 16 martie, ministrul Gabriel Berca a vizitat Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" Drăgăşani, unde a discutat cu elevii şi cadrele didactice despre modul de pregătire a viitorilor oameni ai legii. Ministrul a fost informat cu privire la activităţile didactice specifice şi a asistat la un exerciţiu demonstrativ desfăşurat de elevi. În discuţia purtată cu tinerii jandarmi, ministrul Gabriel Berca le-a cerut acestora să acorde importanţă pregătirii în şcoală şi a subliniat că profesionalismul şi integritatea sunt condiţii obligatorii pentru fiecare lucrător al Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu atât mai mult cu cât poartă uniformă şi intră în contact direct cu cetăţeanul.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe