La Râmnicu Vâlcea, PSD va vota împotriva USL

duminică, 18 martie 2012

La Râmnicu Vâlcea, PSD va vota împotriva USL

Cu organizaţii bine puse la punct, cu experienţa puterii dar şi a opoziţiei, PSD Vâlcea este o adevărată forţă.
Să ne aducem aminte că atunci când s-au mobilizat, rezultatele au fost foarte bune. Este păcat pentru acest partid că nu poate participa la alegerile din Râmnicu Vâlcea având candidat propriu. Înţelegem perfect frustrarea lui Gigi Matei şi a celor care conduc organizaţia municipală a PSD.

Oamenii din acest partid nu sunt proşti. De aceea ei ştiu foarte bine că un Frâncu ajuns primar nu va mai putea fi învins decât foarte greu. Că este posibil ca din inerţie să mai câştige încă un mandat.

Pesediştii mai ştiu că acest USL este o construcţie politică ce nu are viitor şi că alianţele din România nu au ţinut, niciuna, patru ani consecutivi. Mulţi dintre ei, care sunt oameni de afaceri ,ştiu că nu se vor putea apropia de primărie, că nu vor putea obţine nici un leu, că nu îşi vor putea aranja ploile, angaja oamenii, că va fi poate mai greu decât cu Romeo Rădulescu.

Pesediştii mai ştiu că în toamnă, cu un Frâncu la primărie, liberalii vor bate cu pumnul în masă şi vor cere poate amândouă colegiile de deputaţi din oraş pentru ei. Poziţia liberalilor în judeţ s-ar întării foarte tare cu un deputat, un senator şi un primar liberal.

Mulţi ani s-au luptat pesediştii să pună mâna pe primăria Drăgăşani când aceasta a fost condusă de un liberal. De ce ar vrea oare vreun lider PSD să păţească acelaşi lucru în Râmnic? În afară de asta, pesediştii ştiu că viitorul consiliu local va fi multicolor. Că din el vor face parte şi uneperişti, şi consilieri din partea Partidului Poporului şi că există toate şanse ca PSD să nu prindă nici măcar postul de viceprimar.

De ani buni Emilian Frâncu a fost un adversar redutabil al pesediştilor prin Vâlcea. I-a măscărit şi înjurat prin toate campaniile electorale, s-a certat cu ei pe toate uliţele din comunele vâlcene. A criticat politica dusă de Cîlea şi Persu. A folosit televiziunea Vâlcea 1 pentru a învinge primari pesedişti în confruntările trecute. Ce interes să aibă acum activiştii pesedişti să-l voteze? Mai ales când ştiu că nici măcar toţi liberalii nu au interes să îl vadă pe Frâncu primar.

Este evident că, după modelul ţărănist, Cristian Buican îl va termina pe Frâncu dacă acesta pierde bătălia. Aşa că PSD are ocazia să îl îngroape politic pe Emilian Frâncu şi să îl trimită la pensie din toamnă, scăpând de eventualele neplăceri pe care le-ar putea avea în viitor de la acesta.

Pentru asta nu trebuie decât să se mobilizeze şi să vină la vot. Să voteze lista USL pentru consiliul local şi judeţean, şi pe Ion Cîlea preşedinte. Asta e obligaţia lor de membrii disciplinaţi ai PSD. Faţă de Frâncu nu au nicio obligaţie. Dealtfel îmi vine greu să cred că există prea mulţi râmniceni care să îi fi rămas datori lui Frâncu pentru ceva.
Senatorul nu e genul de politician care să se omoare cu ajutatul ! Mă înşel cumva?

(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe