Prea greu cu Buducnost

miercuri, 14 martie 2012

Prea greu cu Buducnost

• formaţia din Podgorica a învins pe Oltchim şi a doua oară în acest sezon, într-o partidă care nu mai avea importanţă

Oltchim Râmnicu Vâlcea a terminat meciurile din Grupa 2 principală a Ligii Campionilor pe terenul lui Buducnost Podgorica, lidera inconmtestabilă a clasamentului. Rezultatul nu mai conta pentru ierarhia finală şi pentru stabilirea formaţiilor calificate în semifinalele competiţiei şi nu a mai avut nerv ca cel din tur. La Râmnicu Vâlcea formaţia din Muntenegru a făcut instrucţie cu chimistele, de care au dispus la zece goluri diferenţă. De data aceasta Oltchim a reuşit să ţină scorul mai strâns, în faţa a peste 4000 de spectatori. Buducnost nu s-a forţat şi a mizat tot pe cele trei handbaliste care fac legea la fiecare dispută: portarul Woltering şi interii Bulatovic şi Popovic. La pauză au fost numai două goluri diferenţă: 17-15 şi se părea că Vâlcea are şansa să termine fără înfrângere grupa. În partea a doua a meciului, însă, gazdele şi-au mărit avantajul treptat şi s-au impus la final cu 31-25. În cealaltă partidă a grupei, Krim a învins pe Metz şi a terminat pe locul trei al clasamentului final. Campioana Franţei a rămas în clasament cu un singur punct, cucerit în meciul de pe propriul teren cu Oltchim.

Larvik în semifinale

În cealaltă grupă a fost tensiune până în ultimul moment. Finalistă în ediţia trecută, Itxako a trecut pe propriul teren de Midtjylland şi a sperat ca LArvik să nu câştige întâlnirea cu principala favorită la câştigarea trofeului pus în joc, ETo Gyor. Campioana Ungariei nu a pus probleme, însă şi campioana Europei en-titre merge în semifinale, acolo unde va întâlni pe Buducnost Podgorica.

E oficial, se joacă la Vezsprem

Oficialii campioanei Ungariei au anunţat oficial că meciul retur dintre Gyor şi Oltchim din semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin va avea loc la Vezsprem, pe terenul formaţiei de handbal masculin, pe 7 aprilie. Vâlcenii au stability ca manşa tur să aibă loc de Ziua păcălelilor, 1 aprilie, începând cu ora 18.00, în sala polivalentă Traian, urmând ca în zilele următoare să se stabilească şi preţul biletelor. La Veszprem, Gyor nu are amintiri pălcute. Formaţia maghiară a fost învinsă de Viborg chiar în manşa retur a finalei Ligii Campionilor cu scorul de 26-23, astfel că a pierdut râvnitul trofeu dupa ce a ieşit învingătoare în jocul din Danemarca, la două goluri diferenţă.

Greu la Braşov

Înainte de plecarea la lotul naţional pentru dubla cu Serbia, handbalistele de la Oltchim au jucat şi un meci de campionat, în deplasare la Corona Braşov. Chimistele au reuşit să impună în final cu 35-31, după ce gazdele au reuşit să le pună mari probleme şi chiar să le egaleze în două rânduri pe parcursul reprizei secunde. Oltchim este lideră clară a Ligii Naţionale de handbal feminin, cu punctaj maxim. ,,A fost un antrenament bun pentru noi. Bravo Braşovului, pentru că am văzut o echipă tânără, de perspectivă. Sper să rămână toate fetele la Braşov şi în anii următori acestă echipă să redevină ce a fost. Deocamdată sunt şi de la Braşov convocate în echipa naţională, iar pentru ce va fi mai târziu vom vedea, sau vor vedea cei care vor urma la conducerea echipei naţionale. Nici un meci nu seamănă cu altul, dar, în orice caz, dacă jucăm cu Gyor la fel cum am jucat azi, nu vom avea mari şanse în semifinale. Oricum, sper ca fetele să se mobilizeze altfel, pentru a reuşi ceva mai mult", a declarat la final tehnicianul Oltchimului, Radu Voina.

Fotbal, Liga a II-a:
CSM debutează cu Unirea Alba Iulia

CS Municipal debutează în returul campionatului eşalonului inferior, sâmbătă, de la ora 11.00, în compania uneia dintre echipele solide ale seriei, Unirea Alba Iulia. Chiar dacă s-a revenit la vechiul regulament şi vor mai retrograde numai trei echipe, dintre care una, Arieşul Turda, s-a retras deja, gruparea din Zăvoi începe returul de pe un loc care la final duce în Liga a III-a. În aceste condiţii, elevii lui Marius Mitu şi Mitică Teleşpan nu mai au voie să facă paşi greşiţi pe propriul teren. Din păcate, însă, mişcările de trupe din pauza competiţională nu au fost unele spectaculoase şi nu se poate spune că formaţia vâlceană are un lot cu mult mai valoros decât cel din tur. Cea mai interesantă partidă a debutului va avea loc la Oradea, acolo unde FC Bihor va primi vizita ocupantei locului secund al clasamentului, Poli Timişoara.

Ultima oră
Amandine LEYNAUD va juca la Oltchim

Echipa de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea a reuşit să mai transfere o handbalistă franceză. După ce a adus-o pe Allison Pineau, gruparea vâlceană va putea conta după terminarea acestui sezon şi pe portarul Amandine LEYNAUD, şi ea venită tot de la campioana Franţei, Metz. Handbalista în vârstă de 26 de ani a semnat pentru un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul şi a declarat că este mulţumită de alegerea făcută. " Sunt foarte fericită şi satisfacută de faptul că acest transfer a devenit realitate deoarece este o plăcere şi onoare totodată pentru mine să mă înscriu intr-un club atât de cunoscut şi experimentat ca Oltchim Rm. Vâlcea. Au fost numeroase momente de care m-am bucurat la clubul meu Metz dar am ştiut imediat că o să îl schimb din momentul în care am primit o ofertă concretă de la Vâlcea."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe