Plângere împotriva unui medic, a unui poliţist şi a Serviciului de Ambulanţă Vâlcea

miercuri, 14 martie 2012

• În cazul morţii unui băiat de 15 ani din comuna Popeşti,

Plângere împotriva unui medic, a unui poliţist şi a Serviciului de Ambulanţă Vâlcea

Părinţii unui băiat de 15 ani din comuna Popeşti, mort în urma unui accident rutier, au depus plângere împotriva medicului de familie, a unui poliţist şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, acuzând că adolescentul a murit din cauza lipsei lor de reacţie. Potrivit familiei victimei, accidentul a avut loc într-o staţie de autobuz din localitatea Popeşti, unde băiatul, elev în clasa a IX-a la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu" din Horezu, se pregătea să meargă la cursuri şi aştepta maşina de transport în comun. Familia adolescentului susţine că, la un moment dat, şoferul autobuzului l-a trimis pe băiat să ia o sticlă cu apă de la cişmeaua din apropiere, fiind lovit în plin de o autoutilitară încărcată cu pâine, care a depăşit autovehiculul de transport persoane. Cei aflaţi la locul incidentului au sunat la 112, solicitând o ambulanţă, dar salvarea a întârziat, fiind nevoită să aştepte la o barieră trecerea unui tren, iar medicul din comună a interzis transportarea rănitului cu o altă maşină până la sosirea echipajului SAJ Vâlcea. Între timp însă, adolescentul a decedat.

„Am făcut sesizare la Poliţie, ambulanţa a ajuns foarte târziu la locul accidentului, după o oră de la anunţare, deoarece a stat la o barieră am înţeles. Am făcut sesizări şi împotriva medicului din comună, dar şi împotriva poliţistului de aici, pentru că băiatul a fost ţinut în acest timp pe pământ, până la venirea salvării. Cel care l-a trimis să ia apă este şoferul autobuzului, iar cel care conducea autoutilitara care l-a lovit pe Daniel a depăşit autobuzul pe linie continuă. Suntem revoltaţi, copilul ăsta a murit cu zile, putea să scape, dar a fost un şir de greşeli care i-au luat viaţa şi cineva trebuie să răspundă", a declarat Ana Lungu, o mătuşă a copilului. Din primele cercetări, a reieşit că şoferul autobuzului nu a parcat în aleveola staţiei, conform legii, şi, la un moment dat, l-a trimis pe adolescentul aflat în incintă să aducă apă de la cişmea pentru o femeie căreia i se făcuse rău în mijlocul de transport în comun, iar ulterior o autoutilitară a depăşit autobuzul pe linie continuă, lovindu-l pe băiat. „Ambii şoferi sunt cercetaţi penal, şoferul autoutilitarei a depăşit pe linie continuă, iar cel al autobuzului nu a parcat în alveola destinată. Conducătorii auto au fost verificaţi cu aparatul etilotest, nu erau sub influenţa băuturilor alcoolice. O să verificăm toate aspectele reclamate, cât priveşte poliţistul acuzat, acesta s-a supus indicaţiilor medicului care a interzis transportarea rănitului cu maşina, până la venirea ambulanţei", a declarat comisar şef Nicolae Sărdărescu, şeful Poliţiei Horezu.

Cei aflaţi la locul incidentului au sunat la 112, solicitând o ambulanţă, salvarea întârziind întrucât a fost nevoită să aştepte la bariera de la Slăviteşti trecerea unui tren. „Am primit sesizare din partea familiei în acest caz, am înţeles că nu au fost lăsaţi să treacă la o barieră. O să vedem ce s-a întâmplat, vom lua declaraţii echipajului care a fost acolo, o să analizăm ce s-a întâmplat, o să vedem timpii de intervenţie şi o să vă prezentăm concluziile", a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, dr. Adriana Gheniţă. Familia băiatului mort îi acuză pe medicul comunei şi pe poliţistul din localitate că nu au permis ca rănitul să fie transportat cu o altă maşină, în condiţiile în care ambulanţa a întârziat. În replică, şeful Postului de Poliţie Popeşti, agent şef Constantin Brenciu, spune că el a vrut să transporte victima cu maşina instituţiei, dar doctorul s-a opus motivând că în astfel de traumatisme este contraindicată mutarea rănitului, operaţiune care poate provoca leziuni suplimentare şi decesul. La ora actuală, conducerile IPJ Vâlcea, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vâlcea şi Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au început anchete în acest caz, iar familia băiatului decedat a depus o plângere şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

Sursa: Mediafax

Au încărcat calea ferată în... căruţă

Ieri, 13 martie a.c., poliţiştii vâlceni au reuşit prinderea în flagrant a mai multor persoane în timp ce furau diverse bunuri din material feros.
Astfel, în jurul orei 13.20, poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Fârtăţeşti l-au identificat în punctul Gutui, din comuna Făureşti pe Gheorghe P., de 40 de ani, din comuna Mădulari, în timp ce încărca într-un atelaj hipic 4 ţevi, cu dimensiunile de 5 m lungime şi 14 cm grosime.
În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul a secţionat cu o pânză de bomfaier o conductă dezafectată de la o sondă şi fiind întrebat de provenienţa ţevilor a declarat că a tăiat respectiva conductă care se afla la nivelul solului în patru bucăţi pentru a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul local.
În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au identificat mai mulţi tineri care sustrăgeau componente de cale ferată din cartierul Români din localitate.
Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că cei trei tineri au desprins, cu ajutorul unor leviere metalice, o placă metalică din fier din traversele de lemn ale căii ferate precum şi mai multe cuie de fixare din fier.
Este vorba despre Mihăiţă A., de 22 de ani, R. C., de 15 ani, M. O., de 16 ani, toţi din oraşul Băbeni.
Bunurile sustrase de cei trei, cât şi cele două leviere metalice folosite la comiterea furtului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Totodată, în noaptea de 11/12 martie a.c., ora 03.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani au oprit pentru control un atelaj hipo care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu în care se aflau două persoane şi mai multe bunuri din material feros.
În urma legitimării, s-a stabilit faptul că persoanele se numesc Gheorghe D., de 50 de ani şi Matei M., de 35 de ani, ambii din municipiul Drăgăşani.
Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cei doi au sustras mai multe electromotoare şi pompe din sediul unei societăţi comerciale, cu punctul de lucru în municipiul Drăgăşani, cu intenţia de a le valorifica la un centru de colectare a fierului vechi din localitate.
Prejudiciul creat prin comiterea infracţiunii este de aproximativ 26.000 lei şi a fost recuperat integral.
Celor doi suspecţi li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii au reţinut un urmărit naţional

La data de 13 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri împreună cu cei din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni şi de la Poliţia municipiul Drăgăşani au executat o acţiune pe raza municipiului Drăgăşani şi a comunei Scundu, ocazie cu care l-au identificat pe Nicolae V., de 32 de ani, din comuna Scundu, urmărit naţional, împotriva căruia Judecătoria Drăgăşani a emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei, pentru o perioadă de 3 ani şi 2 luni.
Magistraţii au reţinut în sarcina acestuia că în data de 30 august 2010 a fost depistat în trafic în comuna Orleşti în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism fără a poseda permis de conducere.
Nicolae V. a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe