Ion Cîlea l-a tras de urechi pe Dorel cel obraznic al PDL-ului

miercuri, 14 martie 2012

Se încinge disputa electorală!

Ion Cîlea l-a tras de urechi pe Dorel cel obraznic al PDL-ului

Dorel Jurcan, preşedinte PDL Vâlcea: „În 2012, după mai bine de 20 de ani de democraţie, nu este normal ca banii publici, într-un judeţ, într-o comunitate, să fie risipiţi fără nici o finalitate." • Ion Cîlea, preşedinte PSD Vâlcea: „Îl informez pe senatorul Dorel Jurcan că acţiunile de control ale instituţilor abilitate s-au încheiat fără acte de imputaţie, tocmai pentru că au găsit situaţia financiară, gestiunea banului public, a patrimoniului şi toate celelelate lucruri în regulă"

Pe senatorul Dorel Jurcan, preşedintele PD-L Vâlcea, au început „să se umfle muşchii". Cam târziu! După ce a hibernat în Parlament câţiva ani buni, „senatorul melcilor" s-a trezit din nou în postura de candidat al PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Şi-a dat cu apă rece pe faţă şi a realizat că nu are nici o şansă în faţa lui Ion Cîlea. Cum Mircia Gutău, locomotiva PDL din anul 2008, nu mai este în faţa vagoanelor hodorogite, Dorel Jurcan a început să arunce cu noroi în preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Fără argumente concrete, doar cu insinuări răutăcioase! Iată ce a scos pe guriţă blajinul domn Dorel: „M-am uitat şi eu, de curiozitate, să văd pentru ce s-au alocat banii şi ce valori s-au repartizat fiecărui primar în parte. Am luat lista şi v-o pot pune la dispoziţie, să vedeţi şi voi cum se duc banii publici în judeţul Vâlcea. La prima vedere, aţi fi tentaţi să spuneţi că Ion Cîlea e un băiat bun, motiv pentru care a dat bani pentru toate localităţile, de la 400 de milioane la 3 miliarde. De acum 4 ani şi până în prezent, în Vâlcea, Consiliul Judeţean a repartizat fonduri doar în funcţie de interesele domnului Cîlea.

Dacă a auzit că un primar nu îl laudă suficient sau, Doamne fereşte, îndrăzneşte să-l critice, a sărit ca ars pe sacul cu banii judeţului, l-a deschis larg şi a început să dea fără număr, doar-doar l-o câştiga de partea sa. Evident că unii primari i-au prins slăbiciunea şi l-au făcut cum au vrut. Uite aşa, au trecut patru ani şi n-avem în spate decât cârpeli. Săptămâna trecută, a ţinut ca fiecare primar să primească ceva în speranţa că toţi îl vor susţine în alegeri. Pe ultima sută de metri, a vrut să pară în faţa lor că e băiat bun. Nu e normal! În 2012, după mai bine de 20 de ani de democraţie, nu este normal ca banii publici, într-un judeţ, într-o comunitate, să fie presăraţi... aşa... fără nicio finalitate. Voi, presa, sunteţi a patra putere în stat. Vă rog să verificaţi ce finalitate au avut investiţiile făcute de Ion Cîlea, ce finalitate are modul de repartizare a celor 170 de miliarde.", aînfierat cu mânie proletară Dorel Jurcan.

Jurcan nu are nici o şansă la Consiliul Judeţean

Cu eleganţă şi maximă diplomaţie, Ion Cîlea l-a readus cu picioarele pe pământ pe Dorel cel visător. Redăm integral comunicatul de presă: „Ultima decizie, aprobată de Consiliul Judeţean cu unanimitate de voturi, privind repartizarea unor fonduri către administraţiile publice locale l-a trezit din hibernare pe senatorul Dorel Jurcan şi, fără o minimă analiză, m-a acuzat de folosirea banului public în scopul cumpărării bunăvoinţei primarilor. Nu s-a gândit o clipă la situaţia financiară dezastruoasă în care au ajuns toate consiliile locale din Vâlcea, fără excepţie, din cauza politicii haotice a actualei puteri susţinută de distinsul parlamentar. Domnia sa o ţine una şi bună, anume că am dat bani la toate localităţile numai - îl citez: „ca să par un băiat foarte bun".

Dacă se rezuma doar la aceste invective, nu m-aş fi obosit să-i dau un răspuns. Senatorul Jurcan încearcă, însă, să inducă în eroare opinia publică susţinând că - îl citez din nou: „o vulnerabilitate a lui Cîlea în judeţul Vâlcea este chiar modul în care a cheltuit banii". Cu alte cuvinte, insinuează că aş fi gestionat fondurile, aşa puţine câte au fost, într-un mod care nu-mi face cinste.

Pentru liniştea patosului său de acuzator, îi propun senatorului Dorel Jurcan un singur lucru: să citească ultimul Raport al Curţii de Conturi în care este analizat cu maximă rigoare modul cum au fost gestionate bugetele instituţiilor şi administraţiilor publice din ţară. Iar dacă va rupe din preţiosul său timp şi va citi raportul, îl rog să urmărească şi să reţină câteva lucruri esenţiale:

• La Consiliul Judeţean Vâlcea nu s-a semnalat nici un caz pe linia Legii achiziţiilor publice, în sensul atribuirii cu dedicaţie a unor contracte;
• În calitatea mea de ordonator de credite, am respectat întrutotul normele de administrare şi gestionare a patrimoniului;
• N-am acceptat niciodată să plătim lucrări la tarife mai mari decât cele legale ba, dimpotrivă, am urmărit cu insitenţă să reducem cheltuielile la acest capitol;
• Nu am aruncat pe apa sâmbetei nici un leu din fondurile alocate de la bugetul statului etc.
Îl mai informez pe senatorul Dorel Jurcan că acţiunile de control ale instituţilor abilitate s-au încheiat fără acte de imputaţie, tocmai pentru că au găsit situaţia financiară, gestiunea banului public, a patrimoniului şi toate celelelate lucruri în regulă.

Cât priveşte drămuirea fondurilor amputate în fiecare an de Guvernul portocaliu pe care îl susţine cu atâta fervoare, îi mai amintesc criticului meu că banii nu au fost repartizaţi niciodată pe ochi frumoşi sau pentru a câştiga bunăvoinţa şi simpatia primarilor. Cotele de repartiţii au ţinut seama de fiecare dată de cererile exprese pentru stingerea unor datorii, pentru contribuţia la cofinanţarea unor proiecte sau cu alte destinaţii bine argumentate de primari, respectând cu sfinţenie, în toate cazurile, prevederile art.33, al.3, lit.b din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale.

Sunt foarte curios dacă, după ce va citi documentele recomandate şi după ce va consulta Legea 273/2006, domnul Jurcan va mai găsi surse de apărare a acuzaţiilor sale nefondate şi răutăcioase.

Până la urmă, trebuie să-i recunosc şi să-i înţeleg situaţia penibilă în care l-a pus partidul din care face parte împingându-l în competiţia electorală pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, deşi simte că în bătălia care se anunţă, el se va afla în postura jenantă de ... outsider, adică fără nicio şansă de reuşită. Asta, însă, nu-i dă dreptul să arunce cu noroi în cel care-l va îngenunchea la apropiatele alegeri locale." (N.T.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe