De ce nu l-aş vota pe Emilian Frâncu

miercuri, 14 martie 2012

De ce nu l-aş vota pe Emilian Frâncu

Tiberiu Pîrnău

Pe Emilian Frâncu, candidatul USL la Primăria Râmnicu Vâlcea, nu-l prinde deloc bine postura de primar. Sincer, nu-l văd pe senatorul Frâncu bătând la picior coclaurile municipiului. Nu-l văd în mijlocul muncitorilor de la ADP coordonând lucrările de asfaltare, nu mi-l imaginez primăvara alături de angajatele primăriei de la Spaţii Verzi trasând rondurile de flori din oraş, nu mi l-aş putea închipui certându-se cu gunoierii, că nu-şi fac treaba sau cu pieţarii că fură la cântar. Emilian Frâncu este croit din altă stofă, este un intelectual prin excelenţă, un om de cultură în adevăratul sens al cuvântului, un visător în sensul frumos. A, da, categoric, lui Emilian Frâncu i se potriveşte ca o mănuşă demnitatea de parlamentar, de om care creează legi în interesul cetăţenilor. Şi „Slavă Domnului!", senatorul liberal este omul potrivit la locul potrivit în Senatul României, pe primul loc la numărul de iniţiative legislative. Cu alte cuvinte, îşi face treaba cu brio în Parlamentul României. Îi reprezintă cu cinste pe vâlceni în înaltul for legislativ. 

Mărturisesc sincer că într-adevăr acestea sunt gândurile mele nedisimulate despre un om care şi-a construit o carieră parlamentară de succes. Şi-atunci nu-i înţeleg în ruptul capului dorinţa, încăpăţânarea de a candida la funcţia de primar, de a abandona pantofii de lac şi a încălţa cizmele de cauciuc, de a renunţa la costumul impecabil şi a îmbrăca salopeta. De ce, domnule senator? 

Locul dumneavoastră este în parlament. De ce riscaţi să pierdeţi totul, să puneţi punct unei cariere politice strălucite, printr-un eşec previzibil, în opinia mea? Nu vă înţeleg raţionamentul. Ca primar, nu veţi putea să coordonaţi activităţile administraţiei publice locale dintr-un „turn de fildeş", ci va trebui să daţi piept cu miile de probleme ale unui municipiu de talia Râmnicului. Va trebui să ştiţi toate străzile din oraş, să mergeţi zilnic în teren, să vă bateţi la Bucureşti pentru fonduri, să atrageţi investitori, să aveţi deja o strategie pentru remodelarea din punct de vedere urbanistic a oraşului, să vă întâlniţi zilnic cu sute de cetăţeni. Şi alte sute de activităţi care vă vor măcina atât psihic, cât şi fizic. Sunteţi pregătit pentru o asemnea muncă de Sisif? 

Vă întreb toate acest lucru pentru că ştiu: sunteţi un om cinstit şi nu veţi încerca să vă răsplătiţi singur eforturile, prin licitaţii trucate, prin achiziţii publice dubioase. Nu sunteţi genul! Sunteţi om cu frica lui Dumnezeu şi ştiţi că LIBERTATEA este cel mai de preţ bun al unui om! Nu vă veţi risca libertatea prin introducerea în schema „buget public-oameni de afaceri" a unor elemente de natură penală. Şi-atunci, de ce doriţi să lăsaţi vrabia din mână pe cioara de pe gard?

Şi la sfârşit, domnule senator, dacă tot v-aţi hotărât irevocabil să candidaţi la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, vă rog să-mi permiteţi să vă dau un sfat prietenesc pentru a nu cădea în ridicol în perspectiva confruntărilor electorale televizate. Învăţaţi unde sunt situate următoarele străzi: Buridava, Colonel Bădescu, Căpitan Dumitru Mărăşanu, Dr. Filip, Dr. Sabin, Emil Avrămescu, Eugen Ciorăscu, Intrarea Cecilia Cutescu Stork, IL Caragiale, Ogorului şi să nu omiteţi nici blocurile din municipiu (cele câteva sute). În rest, vă doresc putere şi iscusinţă, să-i convingeţi pe liberali şi pesedişti să vă voteze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe