Un fost angajat dă în vileag neregulile de la SC Hidroconstrucţia SA

duminică, 11 martie 2012

• Într-o scrisoare trimisă pe adresa DNA,

Un fost angajat dă în vileag neregulile de la SC Hidroconstrucţia SA

Foştii angajaţi ai SC Hidroconstructia S.A. - Filiala Vâlcea au transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie mai multe sesizări în legătură cu activitatea directorului general Marian Mirea. Am intrat şi noi în posesia unui astfel de material pe care-l publicăm parţial. Menţionăm că redactorii noştri au încercat să ia legătura săptămâna trecută, atât prin intermediul telefonului, cât şi prin e-mail, cu reprezentanţii Hidroconstrucţia. Din păcate, încercările noastre de a afla şi punctul de vedere al conducerii societăţii s-au dovedit a fi în zadar. Publicăm o parte a scrisorii trimisă către DNA de Ion Brădiţeanu, fost angajat al Sc Hidroconstrucţia SA, cu precizarea că vom publica integral şi poziţia directorului general Marian Mirea dacă va binevoi să ne-o remită.

„Subsemnatul Brădiţeanu Ion, născut la data de 28 iunie 1951, în comuna Malaia, jud. Vâlcea, fiul lui Ion şi Ecaterina , cu domiciliul stabil în Rm. Vâlcea , doresc să vă prezint unele fapte ilegale şi antisociale comise de către d-l ing. Mirea Costin Marian, director la S.C. Hidroconstrucţia S.A. Bucureşti, Sucursala Olt-Superior cu sediul în str.Decebal nr.9 din Rm. Vâlcea.

Domnul Mirea Marian se consideră deasupra legii şi nu respectă hotărâri judecătoreşti şi hotărâri ale Consilului de Administraţie. Aşa se face că deşi s-a emis de către Consiliul de Administraţie al S.C. Hidroconstrucţia S.A., Dispoziţia 1316/09.07.2007, privind restituirea în natură a terenului în suprafaţa de 5054 m.p. situat în Brezoi, punctul Golotreni, jud.Vâlcea către d-na Pleşanu Ioana, în baza unei Sentinţe Civile nr.790/2004, pronuntaţa de către Tribunalul Bucureşti-Sectia a IV-a Civila, definitivă şi irevocabilă ( pe care a ignorat-o) a deschis o altă actiune pe care pana la urma a pierdut-o si a trebuit sa se conformeze. 

O asemenea dispozitie exista si pentru o alta suprafata de teren, in comuna Voineasa, pentru circa 18000 m.p. pe care d-l Mirea a construit o pensiune turistica cu fonduri europene , iar in prezent incearca sa cumpere de la proprietari intreaga suprafata de teren. În aceeasi nota, dupa ce a vandut catre locatari, locuintele dintr-o baraca ( B -6 ) cu suprafata de teren aferenta, urmand sa demoleze un atelier care era casat si care ocupa suprafata de teren vanduta deja catre proprietari, a vandut acest atelier unui frate al domnului fost jurist si acum avocat Patru Gheorghe, care prin diferite tertipuri a repus atelierul ca si cladire pe rol, a dat in judecata Asociatia de Proprietari si a obtinut o suprafata de teren de la actualii proprietari fara nicio plata si vreo despagubire, lipsindu-i pe acestia de o suprafata de teren pe care o achitasera catre S.C. Hidroconstructia S.A."

Hidroconstrucţia, afaceri cu copiii directorului general, Marian Mirea

Ion Brădiţeanu continuă dezvăluirile: „ Cel mai grav lucru este ca a facut afaceri cu firma propriilor copii - ENERGY DISTRIBUTION SERVICES vanzand energie electrica la mai multe sucursale ale Hidroconstructia, fara sa tina seama de legea Conflictelor de interese, afirmand ca in acest mod a facut economii pentru societate . Dupa ce acesta afacere a d-lui Mirea a fost deconspirata in presa locala s-a intrerupt brusc contractul dintre Hidroconstructia si Energy Distribution Services .

Deasemenea , acest director de Sucursala incredinteaza anumite lucrari unor firme carora le deconteaza sume destul de mari.

Se foloseste de fondurile de la Casa Sociala a Constructorilor care in baza legii nr. 215/1997 asigura asistenta sociala constructorilor pe timp friguros iar domnia sa de fapt plateste cu aceste fonduri salariatii care executa lucrari pe baza de deviz si care ar trebui salarizati suta la suta si nu 75% cu cat ii plateste d-l Mirea Marian care se crede pe propria sa mosie. Şi aşa dacă ar fi tot ar trebui să respecte legislaţia în vigoare...."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe