Strategia senatorului Frâncu de a pierde minim 2.000 de voturi

duminică, 11 martie 2012

Strategia senatorului Frâncu de a pierde minim 2.000 de voturi

În urmă cu câteva luni am avut o întâlnire scurtă cu senatorul Frâncu. I-am spus că are nevoie de o echipă profesionistă de campanie electorală. M-a privit cumva surprins şi mi-a înşirat calităţile celor care îl ajută în campanie. Nu pot scrie aici ce i-am spus despre fiecare dintre ei pentru că nu vreau să jignesc nişte oameni care oricum nu au nicio vină.

Ei pur şi simplu au căutat să fie alături de un om care are teoretic şanse să ajungă primar pentru a obţine apoi un job mai bun sau alte avantaje. I-am repetat senatorului că actuala echipă îi face mai multe deservicii şi că, dacă e în criză de oameni, să apeleze la Victor Stănculescu, Victor Popescu, Cristi Iliescu, Vali Monceanu, Adi Panduraşu.. să apeleze la organizaţia de cadeţi, dacă cei enumeraţi nu vor să se implice pentru că şi cei mici de la PNL sunt mai buni decât cei pe care îi are acum pe lângă el.

Ca jurnalist care trăieşte la maxim campaniile electorale, eu îmi doream pentru primărie 2-3 candidaţi extrem de apropiaţi în sondaje. Adică o bătălie politico-electorală dură. Pentru că atunci un jurnalist are ce face. Frâncu nu m-a ascultat.
Iar miercuri, în direct pe VTV a continuat să susţină o aberaţie propusă de şeful său de campanie , poetul pugilist Traian Dobrinescu ( cunoscut pentru accesele sale violente şi pentru faptul că în urmă cu câţiva ani era să-l bată măr chiar pe Emilian Frâncu ). Acesta a propus distrugerea Pieţei Centrale, transformarea ei în piaţetă publică , a mai propus interzicerea comerţului în Hala din centrul municipiului şi transformarea Hălii în Filarmonică şi suplimentar , dărâmarea unuia dintre cele mai vechi blocuri din oraş, cel situat în faţa magazinului Cozia pentru a avea o deschidere spre piaţetă.

Bineînţeles, primăria ar urma să cheltuiască alte sume imense pentru acordarea de despăgubiri juste celor care locuiesc acum în acel imobil. Trec peste faptul că tot acest plan este aberant şi irealizabil. Fac un calcul eficient al punctelor electorale. Câştigate sau pierdute.
Pentru iubitorii de muzică simfonică este aproape indiferent unde se află Filarmonica. În spectacolele obişnuite vin maxim 100 de spectatori. Iar aceştia sunt oameni cu o cultură temeinică, inclusiv politică, deci sunt genul de votanţi pe care nu-i poţi influenţa la vot indiferent ce le-ai promite.

În schimb, din comerţul ce are loc în Hală, Piaţa Centrală plus toate magazinele din zonă, trăiesc sute de familii. Inclusiv cei care fac curat, cei care taxează în piaţă şi în parcările din jur, cei care vând ocazional fel de fel de mărfuri de sezon, comercianţii de mici, bere, haine, vinuri, flori, miere, animale exotice, fructe, legume, zarzavaturi, produse de panificaţie etc.

Oamenii au un loc de muncă datorită vadului comercial de aici, traficului de oameni. Piaţa Centrală este pentru unii locul de muncă de mulţi ani. Cât de cretini trebuie să fie aceşti cetăţeni pentru a vota o „ viziune" a poetului Traian Dobrinescu, viziune susţinută public de un senator care cunoaşte probabil coclaurile din nordul judeţului mai bine decât preocupările şi problemele cetăţenilor cărora le cere votul acum în Râmnic.
Pentru că dacă le-ar fi cunoscut ar fi ţipat în direct pe TV , ca din gură de şarpe, că va moderniza Piaţa, că are planuri să o extindă, să desfiinţeze parcarea de la Poiana şi să creeze locuri suplimentare pentru comercianţi, să o etajeze pentru a mări spaţiul comercial . Aşa se proceda politic. Mai ales în prag de campanie. Dar pentru asta îţi trebuie un staff. Un staff eficient.

Adversarii domnului Frâncu au astfel de oameni pe lângă ei. Şi proşti ar fi aceştia dacă nu ar spune acum, zi de zi , celor din Piaţa centrală ce îi aşteaptă în cazul în care ajunge primar Frâncu. În locul primarului Rădulescu şi a viceprimarului Veţeleanu aş face câteva zecii de DVD-uri şi CD-uri cu emisiunea de pe VTV şi le-aş distribui cetăţenilor din zonă. Un calcul sumar arată că doar subiectul „ Mutarea Filarmonicii" l-a costat pe senatorul liberal minim 2000 de voturi. Pierdute. Definitiv!

(www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe