Sparle si soparle

miercuri, 7 martie 2012

Sparle si soparle

• Zilele trecute, magistraţii instanţei supreme au aprobat arestarera preventivă, pentru următoarele 29 de zile, a colegei lor, judecătoarea Maria David din Secţia Civilă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost luată după ce procurorii anticorupţie au dispus reţinerea ei sub acuzaţia de trafic de influenţă. Conform unor surse judiciare, cel care a denunţat-o pe judecătoarea David este omul de afaceri Petre Blanda, patronul firmei SC Ecprod SA din Târgovişte. În urmă cu aproape doi ani, „Ziarul de Vâlcea" a afirmat că acest Blanda ar fi doar un soi de „interpus", băgat la înaintare de alte personaje cu mult mai „grele" decât el, care fac afaceri cu sprijinul unor oameni politici, inclusiv de la PSD.

• Cei de la CEZ Vânzare continuă bătaia de joc la adresa vâlcenilor şi nu numai. Spunem asta pentru că cehii de la acest distribuitor de energie electrică au trimis în februarie facturile la consumatori, însă oamenii au aflat cu surprindere că au la dispoziţie... doar 48 de ore pentru a plăti avizul de plată numărul 1 care cuprindea regularizarea consumului de curent pe perioada trecută. Mai concret, dacă ai primit prin poştă factura la 15 februarie, termenul scadent pentru plata avizului de regularizare era 17 februarie, după care se percepeau penalizări şi se trecea chiar la debranşarea de la reţea. Ruşinică, domnule director Jan Veskrna!

• La finele lunii trecute, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea s-au chinuit să-l cinstească pe Ion Soare cu titlul de cetăţean de onoare, în condiţiile în care propunerea nu a existat pe ordinea de zi iniţială, iar motivarea care a stat la baza deciziei a fost extrem de „subţire". Nu-i contestăm profesorului Soare activitatea literară şi capacitatea intelectuală, însă suntem curioşi dacă cei de la Primăria Râmnicului au inclus în biografia reputatului profesor şi perioada în care semna sub numele de Jon Suno în revista „Sex şi crimă"?

• În 2010, în cele aproape opt luni cât a fost director al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Costi Rădulescu nu a pierdut timpul degeaba. Potrivit unor angajaţi de la această instituţie, dar şi conform informaţiilor furnizate de mai multe cadre medicale, Costi Rădulescu o ţinea aproape zilnic... în chefuri, petreceri şi chiolhanuri care erau obligatoriu „decontate" de firmele sau persoanele care beneficiau de finanţare de la CAS. Acum, Rădulescu taie frunze la câini printr-o societate de stat din subordinea CJ Vâlcea în speranţa că va fi „uns" candidat al PSD la alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe