Oltchim a trecut de Krim în meciul decisiv şi se va lupta pentru un loc în finală cu ETO Gyor

miercuri, 7 martie 2012

Oltchim Rm. Vâlcea - Krim Mercator Ljubljana 30-26 (17-15)
Sala Sporturilor Traian, spectatori 3300
Au arbitrat: Branka Maric şi Zorica Masic (ambele din Serbia), observator EHF Reto Morell (Elveţia).
Au evoluat formaţiile:

Oltchim: Portari: Dinu (16 mingi apărate din 41 mingi aruncate), Knezovic (0/1). Marcatoare: Ardean (8 goluri din 10 aruncări), Băbeanu (6/6, 6/6 la 7m), Manea (4/7), Jovanovic (4/10), Ozel (3/6), Managarova (2/2), Brădeanu (2/3), Meiroşu (1/2). Au mai evoluat: Nechita, Vetkova, Chirilă (0/1), Vizitiu (0/1). Aruncari de la 7m: 6 primite, 6 transformate. Eliminari: Meiroşu, Jovanovic. Antrenor: Radu Voina

Krim Mercator: Portari: Stefanisin (9/26), Grubisic (1/14). Marcatoare: Seric (5/6), Penezic (5/9), Koren (3/6), Franic (3/9, 2/2 la 7m), Mavsar (2/3), Lazovic (2/5), Acimovic (2/7), Son (1/1), Gregorc (1/1), Gubernic (1/2, 0/1 la 7m), Bille-Hansen (1/3). Au mai evoluat: Bodnieva, Jankovic. Aruncări de la 7m: 3 primite, 2 transformate. Eliminări: Son, Penezic. Antrenor: Tone Tiselj

Handbal feminin, Liga Campionilor
Suntem în semifinale!

Oltchim a trecut de Krim în meciul decisiv şi se va lupta pentru un loc în finală cu ETO Gyor

 

Aproape sigură după disputarea primelor două partide din Grupa 2 principală a Ligii Campionilor, calificarea în semifinalele competiţiei era pusă sub semnul întrebării înainte de penultimul meci. Oltchim întâlnea pe propriul teren pe Krim Ljubljana şi oaspetele aveau şansa unui succes care le ducea în mare proporţie în careul de aşi şi le lăsa acasă pe vâlcene. În uralele a peste 2500 de spectatori, campioana României a condus din primul şi până în ultimul minut dar uşor nu i-a fost. Cu o apărare la sânge şi cu Elisei în formă de zile mari, Oltchim a încercat să se desprindă încă din prima repriză. Chimistele au condus şi la trei goluri dar Krim a revenit mereu şi la pauză a fost numai 17-15. Repriza secundă a început rău pentru elevele lui Radu Voina. 

Ljubljana a egalat şi a avut două şanse să preia avantajul pe tabela de marcaj. Ambele irosite pentru că Huţupan, şi ea în revenire de formă, a scos tot ce s-a putut scoate. A fost, probabil, momentul psihologic al meciului, trecut cu brio de gruparea vâlceană. Din minutul 35, Vâlcea a pus stăpânire pe joc şi a dominat cu autoritate. Diferenţa de pe tabelă s-a mărit constant şi timp de 15 minute Krim a mai marcat de numai trei ori. Astfel, cu zece minute înainte de final nu se mai punea problema învingătoarei şi a echipei care urma să meargă în semifinale: 27-20. Până în minutul 60 nimeni nu s-a mai preocupat de scor. Chimistele au încercat să facă spectacol, oaspetele să mai reducă din handicap, spectatorii să se bucure. La final a fost 30-26 şi Oltchim este sigură de prezenţa în penultimul act al competiţiei, indifferent de rezultatele care se vor înregistra în ultima etapă a grupelor principale.

Terminăm grupa la Podgorica

În ultima partidă a grupelor principale, echipa vâlceană va evolua pe terenul liderei, Buducnost Podgorica. Indiferent de rezultatul meciului, româncele şi muntenegrenele merg braţ la braţ în semifinale, gazdele de pe primul loc, Vâlcea de pe poziţia a doua. În meciul din tur campioana din Muntenegru a făcut instrucţie cu elevele lui Rau Voina şi Relu Roşca, pe care le-au învins la zece goluri diferenţă. Şi de această dată Buducnost este favorită. De altfe, echipa din Podgorica este singura dintre cele opt combatante rămase în cursă care are punctaj maxim. În cealaltă partidă a grupei, Krim primeşte vizita lui Metz, într-o partidă care mai contează numai pentru palmares. În cealaltă grupă a Ligii Campionilor situaţia este foarte complkicată după rezultatele din penultima etapă. Lidera, ETO Gyor, a remizat pe propriul teren cu Itxako Estella, meciu considerat de specialişti cel puţin ciudat, în timp ce o altă mare surpriză s-a înregistrat pe terenul lui Larvik, acolo unde Midtjylland s-a impus la şapte goluri diferenţă. În aceste condiţii, unguroaicele sunt calificate de pe primul loc în timp ce toate celelalte formaţii se luptă pentru locul secund. Larvik va primi vizita campioanei Ungariei, în timp ce campioana Spaniei speră să treacă de Midtjylland şi să joace a doua semifinală consecutivă.

Contre între Tiselj şi Voina

La conferinţa de presă care a urmat meciul dintre Oltchim şi Itxako, între cei doi tehnicieni au avut loc contre "prieteneşti". Tonje Tiselj, cel care a fost la un pas să preia pe Oltchim a spus: "Vă felicit pentru calificare, voi fi suporterul vostru dar vă atenţionez că în semifinale va fi cu totul altceva. Echipele sunt de un cu totul alt calibru, să nu vă culcaţi pe o ureche." "Nu trebuie să-mi spună Tiselj că în semifinale sunt alţi adversar. Ştiu şi eu, normal, grupele sunt grupe, semifinalele sunt semifinale. Suntem în primele patru echipe ale Europei, eu zic că e o oarecare performanţă. Ştiu că unii spun că pentru Oltchim nu ar fi cine ştie ce. Din păcate, de la începutul sezonului noi am pierdut o serie de handbaliste importante. S-a sperat că va reveni Cristina Neagu, că va reveni Paula Ungureanu. În plus, nu mai e nici Ionela Gâlcă şi infirmeria e plină. Abia mai putem face echipa, cu trei portari în lot", a replicat Voina. În penultimul act al competiţiei, Oltchim va întâlni pe Gyor, prima favorită la cucerirea trofeului. Manşa tur va avea loc la Râmnicu Vâlcea, pe 31 martie sau 1 aprilie, returul o săptămână mai târziu, în Ungaria. "La prima vedere Gyor şi Buducnost sunt favorite. Au loturi puternice. Noi ne vom juca şansa până la capăt. Ne vom bate cu Gyor, chiar dacă plecăm cu şansa a doua, poate e mai bine aşa. Sunt şi dezavantaje şi avantaje că jucăm primul meci pe propriul teren, vom vedea.", a completat Voina.

Grupa 1

Rezultate:

Larvik - Midtjylland 20-27
ETO Gyor - Itxako 25-25

Clasament:

1. ETO Gyor 5 4 1 0 148-124 9
2. Midtjylland 5 2 0 3 123-132 4
2. Larvik 5 1 2 2 110-122 4
3. Itxako 5 0 3 2 115-118 3

Ultima etapă:

Larvik - Eto Gyor
Itxako - Midtjylland

Grupa 2

Rezultate:

Oltchim - Krim 30-26
Buducnost - Metz 32-26

Clasament:

1. Buducnost 5 5 0 0 151-124 10
2. Oltchim 5 3 1 1 141-132 7
3. Krim 5 1 0 4 119-134 2
4. Metz 5 0 1 4 120-138 1

Etapa viitoare:

Buducnost - Oltchim
Krim - Metz

Top trei marcatoare din Liga Campionilor:

1. Anita Gorbitz - ETO Gyor - 82
2. Andrea Penezic - Krim Mercator Ljubljana - 70
2. Alexandrina Barbosa - Itxako Estella - 68

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie a Ligii Campionilor:

Ozel - 40
Chirilă - 32
Ardean - 40
Jovanovic - 33
Vizitiu - 26
Manea - 26
Nechita - 18
Managarova - 23
Curea - 19
Stanca - 15
Brădeanu - 12
Meiroşu - 8
Vetkova - 7
Farcău - 2
Băbeanu - 8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe