Şoferul unui microbuz MATDAN a leşinat la volan după ce i s-a blocat acceleraţia

duminică, 4 martie 2012

• Incident în Râmnicu Vâlcea:

Şoferul unui microbuz MATDAN a leşinat la volan după ce i s-a blocat acceleraţia

Incidentul s-a petrecut în Râmnicu Vâlcea. Şoferului i s-a făcut rău şi a căzut cu capul pe volan rămânând fără reacţie. Şoferul a rămas cu piciorul pe acceleraţie. O călătoare a reuşit să calce frâna şi să oprească vehiculul. Microbuzul de la firma MATDAN (condusă de controversatul patron argeşean Daniel Matei) a fost oprit la timp de o călătoare.
Microbuzul venea dinspre Govora, iar şoferului i s-a făcut rău. O călătoare a apăsat pe frână, după ce microbuzul mergea în zig-zag pe şosea. Mai mult decât atât, era cât pe ce să omoare un om pe trecerea de pietoni. După câteva minute, şoferul şi-a revenit insistând să-şi reia drumul. La faţa locului au sosit patru echipaje de poliţie şi o ambulanţă. Şoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. Microbuzul a fost dus la RAR pentru expertiză.

Loredana Piticu a văzut că şoferul era leşinat iar autobuzul mergea în zig-zag, gata să iasă de pe drum şi să se răstoarne. A apăsat frâna, oprind autovehiculul chiar înainte de a călca un pieton. Loredana Piticu explică manevrele prin care a oprit autobuzul. Şoferul, în stânga sa, abia îşi revenise din leşin. Panică într-un microbuz plin cu călători în Râmnicu Vâlcea după ce şoferului i s-a făcut rău şi a rămas cu piciorul pe pedala de acceleraţie. O călătoare cu prezenţă de spirit a sărit, şi a frânat microbuzul inainte să se producă o tragedie. 

„Când am văzut că nu opreşte în sţaţie şi merge în zig-zag pe carosabil şi nici nu virează la dreapta pe traseul normal, am strigat la el să oprească. M-am dus lângă el şi l-am găsit cu capul lăsat într-o parte şi nu reacţiona. Atunci mi-am luat inima în dinţi şi am apăsat eu frâna", a decalarat Loredana Piticu. Microbuzul s-a oprit în bordură lângă trecerea de pietoni iar un bărbat a scăpat ca prin minune: „Am încremenit când am văzut că vine în mine, nu mai ştiam ce să fac", a declarat bărbatul. Odată oprit microbuzul, şoferul era foarte agitat, mergea împleticindu-se şi era roşu la faţă. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, îmi amintesc doar că s-a blocat acceleraţia", a spus Ion Negricea, şoferul microbuzului de la firma MATDAN care circula pe ruta Băile Govora-Râmnicu Vâlcea. Poliţiştii au ridicat maşina pentru verificarea tehnică, iar pe şofer l-au dus la spital pentru investigaţii medicale după ce etilotestul a inidicat că bărbatul nu consumase alcool.

Surse: rtv.net, www.evz.ro

NR - De data aceasta, şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea nu se mai pot eschiva şi vor lua, dincolo de orice dubiu, măsuri ferme şi legale împotriva SC Matdan Service SRL, care recidivează lunar cu incidente rutiere de-a dreptul halucinante. Le reamintim cititorilor că în luna ianuarie, un microbuz al respectivei societăţi de transport, care efectua o cursă pe traseul Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani, s-a rostogolit de mai multe ori, accidentul soldându-se cu 11 pasageri răniţi grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe