ION TUDOR şi “Râmnicul de Nord

duminică, 4 martie 2012

ION TUDOR şi „Râmnicul de Nord"

Ion Tudor a fost ofiţer. Ofiţerii studiază istoria. A studiat şi i-a plăcut să înveţe, să reţină date să se intereseze de istoria fiecărui ţinut din ţară, de istoria fiecărei localităţi din Vâlcea. Ion Tudor iubeşte judeţul Vâlcea, iubeşte capitala de judeţ - Râmnicu Vâlcea, dar mai presus de orice îi iubeşte pe VÂLCENI. Cunoaşte istoria acestui ţinut ca nimeni altul, ştie poveştile a sute de oameni, aici şi-a clădit o carieră militară, a dezvoltat afaceri devenite brand-uri naţionale. Ion Tudor este un familist convins, fiind convins că „O căsnicie reuşită constă întotdeauna dintr-un triunghi: bărbatul, femeia şi Dumnezeu". 
Ion Tudor este un om cu-adevărat realizat din toate punctele de vedere (familial, material, intelectual etc) şi, poate, tocmai de aceea doreşte să-şi pună experienţa de viaţă în slujba locuitorilor din Colegiul „Râmnicu Vâlcea Nord". Ion Tudor îl cunoaşte şi l-a studiat atent. Ştie că oamenii din acest Colegiu au trăsături comune care le dau o unitate clară, pregnantă, uşor de definit. Vâlcenii au o mentalitate de oameni performanţi prin investiţiile pe care le-au făcut, în primul rând, în copiii lor. Dacă deschizi enciclopedii judeţene, naţionale şi internaţionale, găseşti nume de personalităţi născute în Râmnicu Vâlcea.
Acesta este un spirit foarte occidental. Ion Tudor a apreciat spiritul vestic şi a ajutat, împreună cu primarul Romeo Rădulescu, comunitatea să fie cunoscută. Televiziunea VTV va demara un proiect finanţat de Ion Tudor. Proiectul prevede realizarea unor documentare care să prezinte aspecte din viaţa de zi cu zi a Colegiului „Râmnicul de Nord". 
Ion Tudor vrea să dea o unitate a identităţii spirituale a localnicilor din Colegiul „Râmnicul de Nord". Să transmită în ţară această denumire, să o implementeze, să o transforme într-un renume. Ştim bine că Ion Tudor are dreptate: „Râmnicul de Nord" merită promovat! Oamenii din „Râmnicul de Nord" iubesc munca, istoria, cultura. Ei merită să aibă un reprezentant în Parlament intelectual şi muncitor, ei merită să fie mândri de cei pe care i-au ales primari, consilieri şi parlamentari. „Râmnicul de Nord" (care înglobează partea de Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, localităţile Băile Olăneşti, Vlădeşti şi Păuşeşti Măglaşi) trebuie să fie cunoscut ca o zonă deosebită cu potenţial turistic şi cu o cultură a culturii. (T.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe