Cinci tineri au fost arestaţi în urma comiterii unor tâlhării şi infracţiuni cu violenţă

miercuri, 29 februarie 2012

• În localităţile Zătreni şi Brezoi,

Cinci tineri au fost arestaţi în urma comiterii unor tâlhării şi infracţiuni cu violenţă

În data de 23 februarie a.c., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni i-au prezentat pe Cosmin C., N. G. şi Ionuţ C., instanţei de judecată, care în baza probatoriului administrat, a admis, parţial, propunerea Parchetului local, dispunând pentru Ionuţ C. măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Parchetul Local a făcut recurs la această decizie a instanţei, recurs ce a fost soluţionat de către Tribunalul Vâlcea, instanţa de judecată dispunând pentru Ionuţ C. aplicarea măsurii de arestare preventivă pentru 29 zile. Amintim faptul că cei trei tineri sunt principalii suspecţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Ionuţ C. a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea. Totodată, tot marţi, A. P., de 17 ani şi D. R., de 15 ani cercetaţi pentru infracţiunea de tâlhărie au fost prezentaţi Judecătoriei oraşului Brezoi, care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 17 zile, respectiv 15 zile. În prezent tinerii se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

 

Minori cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt

Luni, 27 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea au reuşit identificarea mai multor minori, care au săvârşit mai multe furturi în municipiul Rm. Vâlcea. Astfel, în jurul orei 15.20, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Nicolae Bălcescu, doi minori, din comuna Olanu, au fost victimele unui furt din buzunare. În urma cercetărilor efectuate, s-a reuşit identificarea principalului suspect, fiind vorba de P. C., de 16 ani, din comuna Drăgoeşti. S-au întocmit acte procedurale, urmând ca cercetările sa fie continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale. Totodată, în jurul orei 16.20, minora, S.O., de 10 ani, a fost surprinsă într-un supermarket, în timp ce sustrăgea mai multe bunuri alimentare şi cosmetice. Bunurile recuperate au fost predate de poliţişti reprezentaţilor societăţii comerciale, iar minora a fost încredinţată mamei sale. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Persoane cercetate pentru tăiere de arbori din fondul forestier naţional

La data de 28 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu au fost sesizaţi de Ion Z., din comuna Oteşani, că mai multe persoane sustrag material lemnos de pe terenul său, situat în punctul numit Punicişte, pe raza localităţii Oteşani. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi-au observat trei persoane de etnie rromă care tăiau material lemnos din fondul forestier dar care la apariţia oamenilor legii au fugit. Cu ocazia cercetărilor poliţiştii au constatat că cele trei persoane au tăiat aproximativ 1,5 m.c. material lemnos, specie fag şi l-au abandonat în apropiere de liziera pădurii. Ca urmare a activităţilor desfăşurate oamenii legii au reuşit prinderea uneia dintre persoanele participante, respectiv a lui Zinoafe M., în vârstă de 41 ani, din comuna Oteşani. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a reuşit identificarea şi a celorlalţi participanţi, este vorba de Nicolae C., de 25 de ani şi Lucian M., de 31 de ani, ambii din comuna Oteşani. În continuare, poliţiştii au extins cercetările, cei trei bărbaţi fiind suspecţi de comiterea altor fapte prevăzute de codul silvic. Faţă de cei trei se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere de arbori din fondul forestier naţional.

 

• În comuna Copăceni,
Autorul unui furt din locuinţă a fost identificat cu operativitate de poliţişti

În data de 28 februarie a.c., ora 05.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, în baza investigaţiilor, au organizat şi efectuat activităţi specifice şi au reuşit prinderea în flagrant şi identificarea prin capcane criminalistice a Ginei D., de 38 de ani, din comuna Copăceni, la locuinţa numitei Margareta B., din aceeaşi localitate. Aceasta a pătruns în locuinţa şi intenţiona să sustragă o sumă de bani. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Gina D., a pătruns de mai multe ori în locuinţa persoanei vătămate, şi a sustras diferite sume de bani, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 2000 lei. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu efectuează cercetări faţă de Gina D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi violare de domiciliu.
În vederea prevenirii comiterii unor astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă: cultivaţi şi păstraţi relaţiile bune cu vecinii - ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra dumneavoastră; nu etalaţi bunurile sau valorile la vedere; nu permiteţi accesul în locuinţă a persoanelor necunoscute, care declară că fac parte din diferite instituţii sau societăţi; solicitaţi legitimaţia de serviciu si buletinul de identitate si reţineţi numele, prenumele şi seria actului de identitate.

 

 

Un bărbat de 58 ani din comuna Nicolae Bălcescu a murit de frig

În data de 28 februarie 2012, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au găsit cadavrul lui Florea A., de 58 de ani din comuna Nicolae Bălcescu, persoană ce a fost dată dispărută în data de 18 februarie 2012. Acesta era întins pe zăpadă, în punctul „Piscul Lung" din comuna Nicolae Bălcescu, într-o zonă izolată cu vegetaţie forestieră la aproximativ 3 km de zona locuibilă. Cel în cauză a fost identificat în imediata apropiere a drumului forestier din zonă, între doi arbori, fiind îmbrăcat cu aceleaşi articole de îmbrăcăminte ca la data dispariţiei. Cadavrul nu prezintă urme aparente de violenţă şi a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei. În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că bărbatul este luat în evidenţă ca bolnav de epilepsie şi este cunoscut cu probleme accentuate de vedere. Din primele concluzii ale medicilor legişti a rezultat faptul că principala cauză a morţii este şocul hipotermic şi refrigerarea, prezentând multiple degerături. În cauză se vor efectua cercetări urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

 

 

Acţiuni de supraveghere a traficului rutier efectuate de poliţiştii vâlceni

În data de 29 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au controlat 144 autovehicule, au reţinut 9 permise de conducere şi au întocmit 78 procese verbale, aplicând 109 sancţiuni contravenţionale. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum - 61.
Poliţiştii din cadru Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii comiterii de fapte antisociale şi producerii de evenimentelor rutiere, având ca rezultat aplicarea a 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.800 lei, reţinerea a 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare, controlarea a 92 de autovehicule şi legitimarea a 163 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe