Sparle si soparle

duminică, 26 februarie 2012

Sparle si soparle

• În virtutea dreptului la liberă exprimare, solicităm conducerii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea revocarea din funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei a judecătorului Bogdan Mateescu. Din punctul nostru de vedere, Bogdan Mateescu nu este în măsură să asigure o bună comunicare cu presa vâlceană. Cum am mai putea noi să colaborăm cu un purtător de cuvânt, judecător, care se apucă să acţioneze în instanţă ziarişti?!

• Anumite hotărâri judecătoreşti emise de magistraţi de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea încalcă, în opinia noastră, prevederile art. 30 din Constituţia României: „(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile; (2) Cenzura de orice fel este interzisă." Cum pot să explice judecătorii de la Judecătoria Râmnicu Vâlcea faptul că aproape toate hotărârile lor pe astfel de speţe au fost anulate de instanţele superioare??? Poate ne explică domnul purtător de cuvânt.

• Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Stoica, se poate considera un... om sărac, comparativ cu inspectorul şef de la Vâlcea, Ion Stoica. Potrivit site-ului Poliţiei Române, chestorul Liviu Stoca a ridicat în cursul lunii ianuarie suma de „doar" 75 milioane de lei vechi în timp „jupânul" de la IPJ Vâlcea a încasat în aceiaşi perioadă peste 91 milioane de lei vechi.

• 11.450 de lei, acesta este suma pe care Consiliu Judeţean (CJ) Gorj i-a oprit-o, din garanţie, firmei din Vâlcea, Vicexpert SRL, care a contestat, pe ultima sută de metri, licitaţia privind proiectul de reabilitarea a DJ675-Târgu-Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu. Vicexpert SRL s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), nemulţumirile reprezentanţilor societăţii fiind legate de preţul mic licitat de câştigător. În cazul în care va pierde la CNSC, reprezentanţii CJ Gorj îi vor taxa pe cei care au încercat să pună beţe în roate acestei investiţii. Firma Vicexpert din Vâlcea a pus piedică distribuirii contractului de reabilitarea a DJ675 Târgu-Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu, firmei care a câştigat licitaţia, Coremi Inter SA. Şi când ne gândim că SC Vicexpert SRL a procedat în mod identic cu firma pe care o contestă acum, în cazul licitaţiei centurii ocolitoare a municipiului Drăgăşani...

• Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va începe în martie licitaţiile de vânzare a mai multor locuinţe, hoteluri şi terenuri din portofoliu, primele imobile care urmează să fie vândute fiind două terenuri din Snagov şi cinci apartamente din Bucureşti. Din informaţiile noastre, urmează să fie vândute şi imobile din cadrul Sucursale de Reprezentare şi Protocol - Olăneşti, judeţul Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe