Pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, CJ Vâlcea a apelat la utilajele de la 9 firme

duminică, 26 februarie 2012

• În afară de echipamentele auto ale RAJDP,

Pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, CJ Vâlcea a apelat la utilajele de la 9 firme

Săptămâna trecută, în urma unei cereri depuse de ziarul nostru, Consiliul Judeţean Vâlcea ne-a transmis lista firmelor de la care instituţia şi RAJDP Vâlcea a închiriat utilaje necesare deszăpezirii drumurilor din judeţ şi valoarea alocată pe fiecare agent economic. Astfel, am aflat că, în luna februarie, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea a utilizat, în afara propriilor echipamente auto, utilaje de la următoarele firme: autogreder şi încărcător tip Wolla - Trustul 3 Construcţii Râmnicu Vâlcea; autogreder - Bebe Trans Slatina; autogreder - AlexConstruct Vâlcea; autogreder şi buldoexcavator - Cazicom Vâlcea; autogreder - Vicexpert Vâlcea; autogreder şi tractor cu lamă - Loris Vâlcea; încărcător Wolla - Damila Vâlcea; buldoexcavator - Muftar Vâlcea; autogreder şi trailer - Institutul Militar Panait Donici. „Evaluarea costului serviciului prestat, se va realiza la sfârşitul intervenţiilor pentru luna în curs, tarifele pentru auto şi utilaje fiind cele practicate la nivelul regiei şi aprobate de către Consiliul Judeţean Vâlcea pentru anul 2012. 

Evaluarea va cuprinde strict intervenţia efectivă, fără a lua în calcul timpul de staţionare sau aşteptare în bazele de deszăpezire. Pentru luna ianuarie 2012, pentru activitatea de iarnă, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, a depus la Consiliul Judeţean, pentru verificare, centralizatorul cu realizările însoţit de situaţiile de lucrări întocmite pentru fiecare secţie în parte: Drăgăşani, Horezu, Tătărani şi Călimăneşti, la o valoare totală de 401.500 lei (inclusiv TVA), reprezentând: aprovizionare cu material antiderapant (nisip şi sare) - 168.000 lei, deszăpezire manuală şi mecanică - 233.000 lei. Estimăm, pentru perioada de iarnă 2011-2012 şi pentru activitatea «întreţinere curentă pe timp de iarnă - indicativ 102», că va costa 2,4 milioane de lei, ceea ce reprezintă, fără TVA, 2.200 lei pe km. 

Menţionăm că în iarna 2010-2011 am decontat Regiei Autonomă Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, pentru aceiaşi activitate, suma de circa 905.000 lei. Activitatea de deszăpezire pentru întreaga reţea de drumuri judeţene, mai puţin 88,3 km (cele cinci tronsoane de drumuri pe care circulaţia pe perioada de iarnă este închisă) se desfăşoară de către RAJDP conform planului operativ de apărare împotriva inundaţiilor şi efectelor meteorologice periculoase pe perioada iernii 2011-2012, aprobat de preşedintele Consiliului judeţean Vâlcea şi transmis Instituţiei Prefectului - judeţul Vâlcea, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea. Ţinând cont de cele şapte zone de intervenţie în care s-a împărţit judeţul prin planul operativ, de nivelul de intervenţie aferent fiecărei zone, precum şi de nivelele de viabilitate în care au fost încadrate drumurile sau sectoarele de drum care caracterizează: modul de organizare privind programul de lucru, dotarea cu utilaje, precum şi intervalele de timp maxime necesare intervenţiilor", a ţinut să precizeze Florea Mierluş, directorul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe