A avut loc Bursa Locurilor de Muncă la Drăgăşani

duminică, 26 februarie 2012

A avut loc Bursa Locurilor de Muncă la Drăgăşani

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, în parteneriat cu Municipiul Drăgăşani şi Comuna Suteşti, implementează începând cu data de 01.11.2010 proiectul de grant cu titlul „O ŞANSĂ PENTRU FIECARE - FORMARE PROFESIONALA ŞI OCUPARE". 

Proiectul se deruleaza pe o perioadă de 2 ani şi este cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară: 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare", Domeniul Major de interventie: 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare". Valoarea proiectului este de 2.107.959 lei, iar contribuţia comunitară este de 1.698.288 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie combaterea sărăciei extreme în rândul grupului ţintă: şomeri de lungă durată, şomeri tineri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi persoane inactive care au domiciliul sau reşedinta în judeţul Vâlcea, supuşi riscului marginalizării sociale, prin integrarea lui pe piaţa muncii.
Obiectivul specific al proiectului este de a îmbunătăţi capacitatea de ocupare, timp de 24 de luni, pentru minim 1000 de persoane aparţinând grupului ţintă, care au domiciliul sau reşedinta în judeţul Vâlcea, supuşi riscului marginalizării sociale.
Principalele servicii oferite: mediere şi plasare în muncă, testare psiho-aptitudinală, informare şi consiliere profesională precum şi formare profesională.

Grupul tinta al proiectului a cuprins un numar de 1.111 persoane structurate astfel: 716 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 113 persoane inactive, 118 someri de lunga durata si 164 de someri tineri.Toate persoanele apartinand grupului tinta au beneficiat de servicii de testare psihologica aptitudinala. De asemenea un numar de 511 persoane au beneficiat de servicii de mediere si 927 persoane au beneficiat de servicii de informare si consiliere profesionala.In urma acestor servicii un numar de 104 persoane apartinand grupului tinta au fost incadrate in munca pana la data de 23.02.2012.

Deoarece printre activitatile care se deruleaza in cadrul proiectului se numara si organizarea a doua burse ale fortei de munca, AJOFM Valcea impreuna cu partenerii din proiect, organizeaza la Primaria Dragasani sala Biblioteca in data de 24.02.2012 incepand cu ora 10,00 primul eveniment de acest fel. 

Scopul acestei actiuni este acela de a facilita accesul pe piata muncii a celor 46 de persoane care au finalizat in data de 21.12.2011 cursul de lucrator in comert organizat in localitatea Dragasani, precum si a celorlalte persoane care fac parte din grupul tinta al proiectului.

La acest eveniment si-au anuntat participarea un numar de 10 angajatori din 12 contactati care ofera un numar de 18 locuri de munca vacante in domeniul alimentatiei publice si constructiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe