SC Matdan Service SRL, sancţionată cu 100 de milioane de lei

miercuri, 22 februarie 2012

Pentru că a transportat pasageri peste limita legală admisă

SC Matdan Service SRL, sancţionată cu 100 de milioane de lei

• „Ziarul de Vâlcea" i-a ajutat pe poliţiştii vâlceni să evite, la mustaţă, muşamalizarea cazului Ioneşti

Tiberiu Pîrnău

Minciuna are picioare scurte! Investigaţiile jurnalistice desfăşurate de „Ziarul de Vâlcea" în cazul groaznicului accident din luna ianuarie 2012 de la Ioneşti i-au determinat pe poliţiştii vâlceni să-şi reconsidere poziţia şi să aplice o amendă de 100 milioane lei vechi operatorului de transport SC Matdan Service SRL. Reamintim că în data de 23 ianuarie, un microbuz al societăţii de transport SC Matdan Service SRL a derapat şi a ieşit de pe carosabil, rostogolindu-se de mai multe ori. În urma accidentului, 12 călători au fost răniţi, necesitând îngrijiri medicale. 

Imediat după eveniment, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea s-a grăbit să transmită presei un comunicat de presă realizat în doi peri, superficial şi total neprofesionist, în care principala grijă era „spălarea" firmei de transport. Reluăm un fragment din respectiva informare de presă: „La data de 23 ianuarie, ora 06.18, poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Ioneşti. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că şoferul unui microbuz, ce aparţine unei firme de transport persoane, Gheorghe V., de 42 ani, din localitatea Călina, în timp ce conducea autoturismul marca VW, din direcţia Drăgăşani - Rm. Vâlcea,  pe DN 64, în localitatea Ioneşti, la km.90+600 m, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum,  a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În microbuzul implicat în accident se aflau 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 71 de ani... Poliţiştii au constatat faptul că autovehiculul implicat în accident era dotat corespunzător, cu anvelope de iarnă şi conform certificatului eliberat de Autoritatea Rutieră Vâlcea microbuzul este prevăzut cu o capacitate de 15 locuri, fapt confirmat şi de certificatul de înmatriculare al autovehiculului."

Imediat am demarat şi noi cercetări ample în legătură cu acest incident pentru a bloca muşamalizarea accidentului şi pentru a scoate adevărul la iveală. I-am intervievat, în primul rând, pe pasageri şi am ajuns la concluzia clară, că în microbuz se aflau în jur de 20 de persoane şi nu 13, aşa cum ne-a dezinformat IPJ Vâlcea. Avem declaraţiile olografe ale respectivilor pasageri. În faţa evidenţei, chestorul Ion Stoica şi subordonaţii de la Poliţia Rutieră, în frunte cu Florin Ioniţă, au fost nevoiţi să facă un pas înapoi. Într-o adresă ce ne-a fost transmisă săptămâna această de către IPJ Vâlcea şi semnată de chestorul Ion Stoica se menţionează: „În referire la articolul publicat de dumneavoastră în ediţia din data de 26 ianuarie a.c. intitulat: Microbuzele groazei MATDAN bagă pasagerii în spital. 

În complicitate cu autorităţile statului: Autoritatea Rutieră şi Inspectoratul de Poliţie, vă comunicăm următoarele: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele relatate de dumneavoastră, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în momentul producerii evenimentului rutier din comuna Ioneşti, în autovehicul se aflau un număr de 17 persoane, inclusiv conducătorul auto, din care 2 persoane se aflau în picioare, fapt pentru care s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului de transport cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform prevederilor art. 34 din legea 92/1997 privind serviciile de transport public. Pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, Poliţia municipiului Drăgăşani - Formaţia Rutieră, ca organ competent, teritorial, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, sub directa supraveghere a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani."

Ca o concluzie tristă la acest articol de presă, putem spune că dacă „Ziarul de Vâlcea" nu ar fi insistat pe cercetarea cu profesionalism şi corectitudine a cauzelor producerii accidentului de la Ioneşti, firma de transport SC Matdan Service SRL ar fi scăpat „basma curată".

Aşa, basmaua s-a şifonat puţintel. Doar de...gura presei. Nu-i aşa, domnule Ioniţă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe