Oltchim - Buducnost Podgorica 24-34 (13-18)

miercuri, 22 februarie 2012

Oltchim - Buducnost Podgorica 24-34 (13-18)

Liga Campionilor, Grupa principală 2, etapa a III-a
Sala Polivalentă Traian, spectatori 3500

Au arbitrat: Claus Gramm Pedersen şi Henrik Mortensen (ambii din Danemarca). Observator EHF: Ivan Dolejs (Cehia)

Au evoluat formaţiile:

Oltchim: Portari: Knezovic (2 mingi parate din 18 aruncări), Tolnai (1/7), Dinu (1/13). Marcatoare: Ozel (4 goluri din 6 aruncări), Nechita (4/7), Jovanovic (4/9), Vetkova (3/4), Fiera (3/6), Ardean (2/4, 2/3 la 7m), Managarova (1/1), Băbeanu (1/1), Curea (1/2), Vizitiu (1/4)
Au mai evoluat: Chirilă (0/3, 0/1 la 7m), Brădeanu (0/4).Aruncari de la 7m: 4 primite, 2 transformate. Eliminări: Brădeanu. Antrenor: Radu Voina

Buducnost: Portari: Woltering (19/36), Barjaktarovic (3/10). Marcatoare: Popovic (9/11, 2/2 la 7m), K. Bulatovic (8/11, 2/2 la 7m), Miljanic (4/4), Radovic (2/2), Savic (2/2), Mehmedovic (2/2), Cvijic (2/3), Knezevic (2/3, 1/1 la 7m), A. Bulatovic (1/1), Jovetic (1/1), Gjeorgijevska (1/2). A mai evoluat: Ţăcălie. Aruncări de la 7m: 5 primite, 5 transformate. Eliminări: A. Bulatovic, Cvijic, Ţăcălie, Knezevic. Antrenor: Dragan Adzic.

Handbal feminin, Liga Campionilor

Oltchim, mitraliată de Buducnost

campioana României nu a contat în meciul cu muntenegrenele şi a suferit una din cele mai usturătoare înfrângeri din istorie

"Oare cu cine vom juca finala, unde va fi turul, unde returul?", erau întrebările aflate pe buzele suporterilor Oltchimului după startul fulminant din grupele principale ale Ligii Campionilor. După succesele clare cu Mercator Ljubljana şi Metz, campioanele României puteau rezolva problema calificării în semifinale cu două puncte în faţa echipei Buducnost Slovenia. Dacă meciul ar fi durat numai 12 minute, obiectivul era îndeplinit. După ce s-a mers cap la cap aproape o jumătate de repriză, Oltchim s-a desprins la două goluri diferenţă şi cei peste 3500 de spectatori aşteptau o ploaie de golurio din partea favoritelor. În numai câteva minute vulcanul s-a stins. Buducnost a pus stăpânire pe joc cu autoritate, a marcat cu lejeritatem profitând şi de apatia portarilor Huţupan, Tolnai şi Knezovic. De partea cealaltă, handbalistele lui Radu Voina au ratat din toate poziţiile, făcând-o mare pe Woltering, care a avut un procentaj de peste 50%. La pauză a fost 18-13 pentru ex-iugoslave dar speranţele încă erau intacte. Oltchim a marcat primul gol al reprizei secunde abia în minutul 10 şi se mai punea numai problema învingătoarei ci numai a diferenţei. La mijlocul reprzei Buducnost avea 28-15 (!) şi tehnicianul oaspetelor a scos din teren artileria grea şi a rulat întreg lotul, ca într-un meci de campionat. Chiar şi aşa Oltchim nu a reuşit mare lucru şi tabela a arătat la finalul celor 60 de minute un scor crunt pentru romance: 34-24. Şi încă se poate spune că am scăpat uşor. Nici nu ne vine să ne gândim ce se putea întâmpla dacă în teren rămâneau până la final Popovic, Bulatovic sau Miljanic! Şi totuşi, în sala polivalentă Traian s-a petrecut un miracol! În ciuda înfrângerii fără drept de apel, spectatorii le-au aplaudat pe chimniste ca după un success de răsunet.

Victorie obligatorie

Cu doup victorii din trei meciuri, Oltchim rămâne favorită la calificarea în penultimul act al competiţiei de pe poziţia a doua a clasamentului. În runda viitoare chimistele joacă la Metz, în Franţa şi dacă Voina va reuşi să îşi trezească elevele, victoria nu pare greu de obţinut. Dacă vor pierde, însă, chimistele îşi complică situaţia şi disputa directă cu Ljubljana, de la Râmnicu Vâlcea, devine crucială, mai ales dacă formaţia din Slovenia va reuşi surpriza şi va învinge pe propriul teren pe Buducnost. Vestea bună este revenirea în lot a căpitanului Oana Manea, care a lipsit în meciul cu Buducnost. Pivotul Oltchimului a fost diagnosticat cu sindrom vertiginos (Meunière), o afecţiune care se manifestă în principal prin ameţeli. În cealaltă grupă. ETO Gyor a trecut la pas de campioana en-titre a Europei, Larvik, 31-22 şi este calificată în semifinale de pe primul loc. Pentru poziţia secundă se bat cu şanse reale toate celelalte trei formaţii din serie.

"Ştiam că Popovic trebuie anihilată"

Radu Voina nu a avut replică în timpul meciului cu Buducnost. A început cele 60 de minute cu apărare în linie, apoi a încercat "om la om" la interii oaspetelor dar nimic nu a mers. "Ştiam că trebuie să o anihilăm pe Bojana Popovici, că ea era principalul pericol. Apărarea nu a mai avut însă, în meci, aceeaşi combativitate pe care am arătat-o pînă acum, portarii nu au prins nimic, absenţa Oanei Manea cred că s-a resimţit, a fost ca un şoc, dar nu trebuie acum să ne plîngem de milă. Nu avem timp. Meciurile pe care le avem le vom juca la câştig şi sunt sigur că o să ne calificăm mai departe. Plecăm de la premisa că am avut în faţă o superechipă. Şi ele au recunoscut că nu au mai prins niciodată o zi la fel de bună. Le-a intrat totul, iar nouă nimic. În sport se mai întîmplă şi aşa", a spus la final Radu Voina.

Meiroşu, fair-play: "Diferenţa e corectă"

Interul Oltchimului, Adina Meiroşu, a avut puterea să recunoască supremaţia oaspetelor la toate capitolelor: „Nu se pune problema ca noi să nu ne fi dorit să câştigăm meciul cu Buducnost. Am pregătit această partidă o săptămână, ne-am antrenat serios, ştiam la ce să ne aşteptăm, ştiam că vom avea în faţă o echipă foarte puternică. Sunt zile şi zile, azi a fost una slabă pentru noi. Diferenţa pentru meciul de astăzi este una reală, nu trebuie să ne fie teamă să recunoaştem. Am pierdut la o diferenţă mare dar nu este un capăt de ţară, trebuie să ne revenim rapid, şansele de calificare sunt intacte. Şi vă mai spun ceva, la un meci ca aceasta nici nu contează cine stă pe banca tehnică, doar nu ne bagă antrenorul mingea în poartă."

Grupa 1

Rezultatele etapei a III-a:

Midtjylland - Itxako 23-22
ETO Gyor - Larvik 31-22

Clasament:

1. ETO Gyor 3 3 0 0 94-75 6
2. Larvik 3 1 1 1 71-76 3
3. Midtjylland 3 1 0 2 72-83 2
4. Itxako 3 0 1 2 71-74 1

Etapa viitoare:

Midtjylland - Eto Gyor
Itxako - Larvik

Grupa 2

Rezultatele etapei a III-a:

Metz - Krim 20-21
Oltchim - Buducnost 24-34

Clasament:

1. Buducnost 3 3 0 0 92-72 6
2. Oltchim 3 2 0 1 85-80 4
3. Krim 3 1 0 2 67-80 2
4. Metz 3 0 0 3 68-80 0

Etapa viitoare:

Metz - Oltchim
Krim - Buducnost

Top trei marcatoare din Liga Campionilor:

1. Anita Gorbitz - ETO Gyor - 65
2. Andrea Penezic - Krim Mercator Ljubljana - 60
2. Alexandrina Barbosa - Itxako Estella - 56

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie a Ligii Campionilor:

Ozel - 36
Chirilă - 31
Ardean - 29
Vizitiu - 26
Jovanovic - 23
Manea - 21
Nechita - 18
Curea - 18
Managarova - 16
Stanca - 15
Meiroşu - 7
Brădeanu - 6
Vetkova - 3
Farcău - 2
Băbeanu - 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe