Doi tineri din Stoeneşti, arestaţi după ce au atacat cu sălbăticie un echipaj de poliţie

miercuri, 22 februarie 2012

Doi tineri din Stoeneşti, arestaţi după ce au atacat cu sălbăticie un echipaj de poliţie

Simion Modoran şi Alexandru Georgescu, cu vârsta de 25 respectiv 35 ani, din localitatea vâlceană Stoeneşti au fost arestaţi preventiv pentru ultraj, după ce au atacat un echipaj de poliţie aflat în patrulare, oamenii legii fiind nevoiţi să tragă trei focuri de armă în plan vertical pentru a-i imobiliza.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, incidentul a avut loc în comuna Stoeneşti, cei doi tineri, care erau băuţi, făcând parte dintr-un grup de tineri. Cei doi s-au aşezat în faţa maşinii echipajului de poliţie, iar la un moment dat unul dintre ei a încercat să lovească un agent cu o ulucă.

"Poliţiştii au încercat să-i legitimeze, bărbaţii s-au opus, oamenii legii au folosit spray-ul lacrimogen, apoi au tras în plan vertical trei focuri de avertisment, un poliţist a tras două focuri, celălalt un foc. Unul dintre agresori a luat o ulucă din gard şi a vrut să-l lovescă, pe la spate, pe unul dintre poliţişti. Celălalt a parat lovitura şi a fost lovit peste mână", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţia de ultraj, iar marţi au fost prezentaţi la Judecătoria Horezu, magistraţi dispunând arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Bărbaţii au fost duşi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, iar poliţiştii nu au necesitat îngrijiri medicale în urma altercaţiei.

Referitor la acest eveniment, într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu se arată că:

„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat faptul că, în seara zilei de 18/19.02.2012 cei doi inculpaţi au blocat deplasarea autoturismului cu care efectuau serviciul de patrulare agenţii de poliţie B.A.M, P.G.C şi B.F.C, din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pietrari, făcând unele semne obscene şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
Întrucât cei doi inculpaţi se manifestau violent la adresa organelor de poliţie, aceştia au fost somaţi de către agenţii de poliţie atât verbal cât şi prin efectuarea unui foc de avertisment cu arma din dotare în plan vertical. Cu toate acestea, deşi agenţii de poliţie au efectuat două focuri de avertisment, cei doi inculpaţi au continuat să exercite ameninţări cu moartea, acte de violenţă şi injurii, inc. Modoran Simion agitând, chiar un par pe care îl avea asupra sa, creând în mod evident o stare de temere lucrătorilor de poliţie. 

Ulterior, în aceleaşi împrejurări, inc. Georgescu Alexandru Cătălin a lovit cu pumnul în zona laterală dreaptă a capului pe agentul de poliţie P.G.C. , cauzându-i acestuia leziuni traumatice ce necesită 2-3 zile timp de îngrijiri medicale, iar inc. Modoran Simion a lovit cu parul în zona braţului stâng pe partea vătămată B.A.M, cauzându-i acestuia leziuni traumatice ce necesită 3-4 zile timp de îngrijiri medicale. 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptelor."

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe