Un meci cât o finală

miercuri, 15 februarie 2012

Oltchim - Buducnost Podgorica

Liga Campionilor, Grupa principală 2, etapa a III-a

Duminică, ora 18.00, sala polivalentă traian

Vor arbitra Claus Gramm Pedersen şi Henrik Mortensen (ambii din Danemarca). Observator EHF: Ivan Dolejs (Cehia)

Un meci cât o finală

• campioanele din România şi Muntenegru joacă prima manşă a dublei care va decide câştigătoarea grupei n cine termină pe primul loc evită pe ETO Gyor în finală

Oltchim Râmnicu Vâlcea a jucat în runda a doua a grupelor Ligii Campionilor pe propriul teren contra franţuzoaicelor de la Metz. Un success, al doilea consecutive, însemna pentru chimiste asigurarea, în mare parte, a accederii în semifinale, având în vedere că gruparea din Franţa pierduse şi prima partidă, pe propriul teren. Toţi specialiştii dar şi cei aproximativ 3000 de vâlceni prezenţi la întâlnire se aşteptau la un meci lejer pentru elevele lui Radu Voina, Relu Roşca şi Steluţa Luca şi aşa a şi fost. Oltchim a condus din primul şi până în ultimul minut al întâlnirii şi nimeni nu a avut emoţii. După 3-0 şi 5-1, campioanele României au intrat la cabine în avantaj liniştitor: 18-12. 

Metz a încercat din răsputeri să revină şi să pună probleme darn u a reuşit, în timp ce banca tehnică de la Vâlcea şi-a permis să ruleze întreg lotul. În final a fost 30-21, rezultat care le menţine pe chimiste pe primul loc al clasamentului, cu punctaj maxim şi un golaveraj de invidiat.
Pentru Oltchim au evoluat: Portari: Huțupan 10 intervenții, Knezovic 2 intervenții, Tolnai. Jucătoare de camp: Managarova 5 goluri, Ardean Elisei 5, Brădeanu 4, Ozel 3, Chirilă 3, Manea 3, Nechita 2, Curea 2, Jovanovici 1, Băbeanu 1, Vizitiu 1, Meiroşu, Vetkova. Antrenor Radu Voina
Metz a folosit următoarele jucătoare: Portari: Glauser 7 intervenții, Leynaud 3 intervenții. Jucătoare de camp: Andryushina 5 goluri, Liscevici 4, Mendy 4, Ognjenovici 2, Kamto 2, Broch 2, Prudhomme 1, Limal 1, Csaki, Ringayen. Antrenor Sebastien Gardillou

Cine-i mai tare în grupă?

Duminică, de la ora 18.00, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca pe propriul teren derbiul grupei, contra campioanei din Muntenegru, Buducnost Podgorica. Ambele formaţii au punctaj maxim, sunt favorite clare la calificarea în semifinale şi, cel mai probabil, îşi vor disputa şefia clasamentului final. Miza meciului este una foarte importantă, chiar dacă româncele şi muntenegrencele vor merge braţ la braţ în careul de aşi pentru că prima clasată va juca în semifinale fie cu Larvik, fie cu Itxako Estella şi nu cu ETO Gyor, cea mai periculoasă formaţie a celeilalte grupe. Gruparea din Podgorica are în lot şase handbaliste străine, dintre care una este româncă. Adriana Ţăcălie este la primul sezon pentru Buducnost şi a marcat şase goluri. 

Celelalte straniere sunt Dragana Cvijic, Zeljka Nikolic, Dijana Stevin (toate din Serbia), Dijana Jovetic (Croaţia) şi Clara Woltering (Germania). Vedetele de incontestat de la Podgorica sunt Bojana Popovic, Ana Djokic şi Katarina Bulatovic. Campioana din Muntenegru a ajuns până în semifinalele ediţiei trecute a competiţiei, atunci când a fost eliminată de Larvik, formaţie care avea să câştige trofeul pus în joc. Interesant este că Oltchim a transferat de la Buducnost, la finele sezonului trecut, două handbaliste: portarul croat Sanela Knezovic şi interul muntenegrean, Marija Jovanovic. Oltchim şi Buducnost s-au întâlnit şi în ediţia trecută a grupelor principale ale Ligii Campionilor şi şi-au împărţit victoriile.

"Dacă le batem suntem calificaţi"

Tehnicianul principal al Oltchimului, Radu Voina, ştie că a treia victoirie consecutivă din grupă ar fi echivalentă cu prezenţa în semifinale. „Dacă vom învinge duminică pe Buducnost, atunci suntem calificaţi în mare măsură, e clar că vom avea cu mult mai puţine emoţii. Vom avea, însă, un meci extrem de dificil. Nu uitaţi că va veni la Vâlcea o formaţie cu o forţă incredibilă de la 9 metri. Faptul că le vom avea în faţă pe Bulatovic şi Popovic spune deja multe şi nu sunt singurele handbaliste de mare valoare de la Buducnost." "Ne dorim să câştigăm cu Buducnost pentru a fi şi matematic calificate în semifinale. Vom încerca să învingem la o diferenţă cât mai mare, dar mai important e să terminăm meciul învingătoare", a completat şi căpitanul echipei, Oana Manea.

Surpriză la Larvik

În Grupa 1 a Ligii Campionilos s-a înregistrat şi o surpriză importantă. Campioana din Spania, Itxako Estella, a reuşit să termine meciuul de la LArvik la egalitate, cobtra campioanei Europei en-titre şi a revenit în lupta pentru calificare. În cealaltă partidă, ETO Gyor a trecut fără probleme de Midtjylland şi are punctaj maxim după două etape.

Grupa 1

Rezultatele etapei a II-a:

ETO Gyor - Midtjylland 35-27
Larvik - Itxako Navarra 23-23

Clasament:

1. ETO Gyor 2 2 0 0 63-53 4
2. Larvik 2 1 1 0 49-45 3
3. Itxako 2 0 1 1 49-51 1
4. Midtjylland 2 0 0 2 49-61 0

Etapa viitoare:

Midtjylland - Itxako
ETO Gyor - Larvik

Grupa 2

Rezultatele etapei a doua:

Oltchim - Metz 30-21
Buducnost - Krim Mercator 29-21

Clasament:

1. Oltchim 2 2 0 0 61-46 4
2. Buducnost 2 2 0 0 58-48 4
3. Metz 2 0 0 2 48-59 0
4. Krim 2 0 0 2 46-60 0

Etapa viitoare:

Metz - Krim
Oltchim - Buducnost

Top trei marcatoare din Liga Campionilor:

1. Andrea Penezic - Krim Mercator Ljubljana - 55
2. Anita Gorbitz - ETO Gyor - 53
2. Alexandrina Barbosa - Itxako Estella - 51

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie a Ligii Campionilor:

Ozel - 32
Chirilă - 31
Ardean - 27
Vizitiu - 25
Manea - 21
Jovanovic - 19
Curea - 17
Managarova - 15
Stanca - 15
Nechita - 14
Bradeanu - 6
Meiroşu - 4
Farcău - 2
Bădeanu - 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe