Avocatul vâlcean Veronel Rădulescu a câştigat cel mai mare proces din istoria recentă a României

miercuri, 15 februarie 2012

 Avocatul vâlcean Veronel Rădulescu a câştigat cel mai mare proces din istoria recentă a României

• Prinţul Paul are dreptul la averea regală Paul de România alături de soţia sa, Lia
 
Prinţul Paul are dreptul să revendice mai bine de un sfert din averea Casei Regale, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis că acesta este nepot legitim al Regelui Carol al II-lea.

Decizia magistraţilor români este definitivă şi irevocabilă şi reprezintă o recunoaştere a sentinţei pronunţate de Tribunalul din Lisabona în 1955.  La acel moment, Carol Mircea a fost recunoscut prima dată de către o instanţă ca prim fiu legitim al lui Carol al II-lea, iar Ioana Valentina Lambrino, prima soţie a suveranului, şi-a recăpătat privilegiile. O altă decizie prevedea ca toate proprietăţile fostului suveran din Portugalia, Franţa, Marea Britanie şi România să fie împărţite între succesori. Aceştia erau Carol Mircea, Mihai I şi văduva Elena Lupescu. Primii doi au primit câte 37,5% din avere, iar văduva Lupescu, 25%.

În România, procesele de exequatur, adică de recunoaştere a dreptului stabilit de instanţa portugheză, au început în 1991, Prinţul Paul Lambrino acţionând în numele tatălui său, decedat în 2006. A urmat un lung şir de procese câştigate de Prinţul Paul, care a dus în instanţă inclusiv statul român, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 

,,Salut cu entuziasm şi responsabilitate decizia Înaltei Curţi de a recunoaşte o sentinţă pronunţată în urmă cu 57 de ani în Portugalia. Suntem martorii unui eveniment istoric", a fost reacţia Prinţului Paul de România. Această decizie nu creează niciun drept dinastic, şi nici nu stabileşte apartenenţa lui Mircea Grigore Lambrino (n.r. - tatăl Prinţului Paul de România) la Familia Regală. Aceasta este valabil şi pentru descendenţii săi, indiferent cine ar fi aceştia", se arată într-un comunicat al Casei Regale.
Avocatul noului membru al Casei Regale a României a fost vâlceanul Veronel Rădulescu, vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă a PDL. Felicitări, maestre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe