Situaţia ingrată a PDL Vâlcea

duminică, 12 februarie 2012

Uneori, e rău să nu ai un prost în partid

Situaţia ingrată a PDL Vâlcea

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

PDL Vâlcea l-a desemnat pe senatorul Dorel Jurcan să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Jurcan nu pare deloc potrivit pentru această candidatură, dar pedeliştii nu au avut ce face, fiindcă în tot partidul nu au putut găsi nici măcar un prost, un târşelos, un răpănos, de care ar fi avut mare nevoie pentru a-l contracara pe pesedistul Ion Cîlea.

Pentru cei din alte judeţe, trebuie să explicăm un pic cum stau lucrurile. Acest Cîlea este un vechi activist de mâna a treia ajuns la aproape 70 de ani, cu un discurs atât de învechit şi de demagogic încât prinde la masele de săraci din sudul judeţului şi, în general, la ţăranii fără prea multă carte. Cîlea bate judeţul în lung şi în lat, pupă cumetrele de pe băncuţa de la poartă, promite asfaltări şi podeţe, devenind astfel atât de popular încât se spune că nu poate fi învins în alegerile pentru Consiliul Judeţean.

Noi credem că ar putea fi totuşi bătut, dar de un contracandidat de aceeaşi factură, ceea ce, cum spuneam, portocaliii nu au reuşit să găsească la ei în partid. Fie vorba între noi, nici USL-ul nu mai are un al doilea Cîlea.
Om normal, raţional, incapabil de populisme jenante, senatorul Jurcan e victimă sigură în viitoarele alegeri.
Concluziile ar fi mai multe, dar reţinem numai una. În judeţul Vâlcea, dacă vrei să ai şanse în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean trebuie să fii un prost mai mare decât titularul, iar aşa ceva nu există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe