Veniţi la Vâlcea să vedeţi cum arată antitalentul în politică...

miercuri, 8 februarie 2012

Veniţi la Vâlcea să vedeţi cum arată antitalentul în politică...

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Dacă vreţi să vedeţi cum arată, în carne şi oase, antitalentul în politică, trebuie să veniţi la Vâlcea să-l vedeţi pe senatorul Dorel Jurcan.

Nu există în România un om mai nepotrivit pentru a conduce o organizaţie precum acest preşedinte al PDL din judeţul amintit. 

Acum, Jurcan a decis, chipurile, să se sacrifice şi să candideze, fără şanse, la preşedinţia Consiliului Judeţean. De ce fără şanse ? Fiindcă el e primul dintre cei convinşi că va mânca bătaie în alegeri de la liderul PSD Ion Cîlea. Şi acum, judecaţi şi dumneavoastră.

Acest Ion Cîlea este un septuagenar conservat din eşalonul trei al activiştilor PCR. Repet, omul care îl va învinge pe ditamai senatorul partidului la putere, pe ditamai preşedintele PDL aflat în floarea vârstei, are aproape 70 de ani. Senatorul e senator, conduce o firmă, în vreme ce pesedistul aproape că nu a ieşit din judeţ, e o epavă politică, a lucrat permanent la stat, cu toate astea, Cîlea câştigă, iar Jurcan e considerat din start un perdant.
De ce? Simplu, fiindcă Jurcan e leneş, iar Cîlea e harnic, Jurcan e bonom, iar Cîlea e luptător, Jurcan e antitalent, iar Cîlea are talentul politic al vechilor activişti.

Mai presus de toate însă Jurcan e egoist şi şmecher. Egoist, fiindcă nu a făcut în aşa fel încât să fie desemnat altcineva, cu un an în urmă, drept candidat pentru preşedinţia judeţului. Şmecher, deoarece aproape toată lumea vorbeşte că a ales să candideze fără şanse doar pentru ca firma sa de papetărie să mai primească nişte comenzi.

Mai presus de...mai presus este faptul că Dorel Jurcan nu e creativ şi altruist. Dacă tot ştia că pierde în faţa lui Cîlea, putea să pregătească un lider de la tineret pentru a-l contracara pe omul de 70 de ani. Preşedinta OTPDL Alina Lupu, de exemplu, bine instruită vreme de un an, ar fi făcut o figură frumoasă faţă în faţa bătrânului activist şi ar fi atras atenţia tineretului din judeţ. Care om sub 35 de ani ar fi avut inconştienţa să îl voteze pe pensionarul Cîlea în faţa tinerei economist Lupu?
Dar de unde atâta curaj, atâtea idei, atâta altruism la Dorel Jurcan?
Veniţi la Vâlcea să vedeţi cum arată antitalentul în politică...

P.S.
Dacă tot a fost un comod, un slab organizator, un egoist, acest Jurcan are datoria morală faţă de Vâlcea să îl trimită la pensie pe pensionarul Cîlea. Bea, Jurcane, aghiasmă, dacă asta ai vrut! Trezeşte-te la realitate, senatorule preşedinte, strânge rândurile, nu mai boci ca o babă, mobilizează cu sinceritate oamenii din subordine, fă ceva şi câştigă alegerile, fiindcă se face partidul dumitale de râs în toată ţara dacă pierde în faţa celui mai în vârstă, celui mai mototolit, celui mai comunistoid şi celui mai expirat om politic din România.
Nota Bene: Quo usque tandem abutere, Jurcalina, patientia nostra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe