Proiect al Administraţiei Parcului Naţional Cozia

miercuri, 8 februarie 2012

Proiect al Administraţiei Parcului Naţional Cozia:

Noi nu dăm verdele pe gunoaie!

Acesta este titlul noului proiect inscris de Administratia Parcului National Cozia la concursul de proiecte al lunii februarie din cadrul programului "Tara lui Andrei", pentru a obtine suportul financiar necesar desfasurarii actiunilor propuse in proiect.
Incurajati de numarul mare de voturi, primite de proiectul "Protejarea naturii si promovarea zonei Racovita din vecinatatea Parcului National Cozia", inscris luna trecuta, care-si propunea o actiune de igienizare, o plantare si organizarea in bune conditii a trofeului de ciclism "Cupa Coziei", planificat pentru luna mai, directorul Parcului si Asociatia Eco-Turtudan din Brezoi, au inscris si luna aceasta un proiect: "Noi nu dam verdele pe gunoaie!".
Este o realitate tragica, din pacate, cantitatea mare de gunoaie abandonate ca urmare a indiferentei si lipsei de respect fata de natura, ca expresii ale lipsei de educatie pentru mediu. De aceea proiectul isi propune sa formeze, macar in randul elevilor, o atitudine de responsabilitate fata de mediul inconjurator si atragerea atentiei asupra poluarii ecosistemelor si pierderii biodiversitatii, cu efecte devastatoare, uneori, asupra calitatii vietii.
Actiunile prin care va fi atins scopul proiectului sunt cunoasterea valorilor naturale ale PN Cozia, cu ocazia unor drumetii, si participarea elevilor la actiuni de igienizare a zonelor afectate de gunoaie. 
Pentru aceasta vor fi infiintate, in unitati de invatamant din zona de nord a judetului, cluburi Ranger Junior, care vor fi certificate in cadrul Simpozionului Ranger Junior in Parcul National Cozia, planificat sa se intample la data de 27 mai 2012.
Cu ocazia acestui simpozion vor premiati si cei mai talentati elevi la scris si la desen, membri ai cluburilor infiintate. Acestia vor avea de realizat cate o compunere si un desen despre biodiversitatea parcului si amenintarile antropice la adresa acestuia.
Ca toate acestea sa se intample este nevoie de finantare, iar pentru a obtine aceasta finantare, proiectul trebuie sa primeasca cel mai mare numar de voturi dintre cele 13 proiecte inscrise luna aceasta.

Proiectul poate fi votat accesand

http://www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/proiecte/noi-nu-dam-verdele-pe-gunoaie_1042.html
Pana in prezent, dintre proiectele inscrise de catre valceni in cadrul programului "Tara lui Andrei" nu a reusit niciunul sa castige...
Se vor mobiliza, oare, suficient de multi valceni, de data aceasta?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe