Oltchim are mari şanse să rămână pe primul loc al clasamentului şi după meciul de duminică împotriva campioanei Franţei

miercuri, 8 februarie 2012

Handbal feminin, Liga Campionilor


Să vină Metz!

Oltchim are mari şanse să rămână pe primul loc al clasamentului şi după meciul de duminică împotriva campioanei Franţei

Campioana României la handball feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca duminică, de la ora 18.00, a doua partidă din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor, în faţa formaţiei cotată cu ultima şansă de accedere în semifinale. Campioana Franţei, Metz, vine la Râmnicu Vâlcea să îşi joace una din ultimele şanse de a mai spera la careul de aşi, după ce în runda precedentă a pierdut, la mare luptă, în faţa campioanei din Muntenegru, Buducnost Podgorica. Meciul va fi arbitrat de Andreu Marin Lorente şi Ignacio Garcia Serradilla, ambii din Spania, în timp ce observatory EHF a fost delegat Moshe Herman din Israel. Adversara Oltchimului are în lot şapte straniere, dintre care cea mai cunoscută este rusoaica Ekaterina Andryushina, campioană mondială cu naţionala antrenată de Evgueni Trefilov. Celelalte sunt: Yvette Broch şi Luciano Jurswailly (ambele din Olanda), Svetlana Ognjenovic şi Kristina Liscevic (ambele din Serbia), Viktoria Csaki (Ungaria) şi Tamara Horacek (Croaţia). În prima fază a grupelor, franţuzoaicele au terminat pe locul secund într-o grupă dificilă şi le-au lăsat acasă pe danezele de la Randers şi pe austriecele de la Hypo Viena, pe primul loc terminând unguroaicele de la ETO Gyor. Metz a avut un golaveraj negativ, 152 de goluri marcate şi 154 primite. nu a jucat în ediţia trecută a Ligii Campionilor dar a ajuns până în semifinala Cupei Cupelor, acolo unde a fost eliminată de FTC Budapesta. În cealaltă partidă a grupei, Buducnost Podgorica nu va avea, probabil, o misiune tocmai dificilă în disputa de pe propriul teren cu Mercator Ljubljana.

"Nu ne sperie Metz"

Handbalistele de la Oltchim nu se tem de partida cu Metz şi spun că încă nu se gândesc la semifinale. "Ne-am dorit foarte mult să câştigăm la Ljubljana, să începem cu dreptul această grupă. Ne-am mobilizat să câştigăm în deplasare. Am jucat foarte bine, ne-am apărat agresiv. Luminiţa Huţupan ne-a ajutat foarte mult, am fost o echipă puternică. Nu vrem să ne gîndim la semifinale, luăm fiecare meci aşa cum trebuie. Cred că vom ajunge acolo unde ne dorim. Nu ne sperie următorul meci, cu Metz. Îl vom trata cu seriozitate. Avem jucătoare foarte bune", a declarat Aurelia Brădeanu, una din handbalistele experimentate din lotul campioanei României.

A revenit şi Vetkova!

În meciul de duminiciă Radu Voina va conta şi pe serviciile campioanei mondiale Ekaterina Vetkova. Rusoaica a jucat în partida de campionat pe care Oltchim a disputat-o marţi seara pe propriul teren cu HCM Roman, în prima rundă a returului de campionat. Vetkova a ratat meciul de la Ljubljana pentru că a fost diagnosticată cu rubeolă. Vestea revenirii o bucură cel mai tare pe Oana Manea, căpitanul de echipă, care nu va mai fi singură pe post. În ceea ce priveşte ulttima verificare oficială înainte de disputa cu Metz, Oltchim nu a avut mari probleme de a se impune în faţa echipei moldave. Formaţia vâlceană a început tare, a avut şi nouă goluri avans încă din prima repriză pe care a terminat-o în avantaj clar: 18-11. În partea a doua a întâlnirii Radu Voina a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie dar Romanul nu a putut pune probleme. În final a fost 39-22, chimistele reuşind să şteargă impresia de la meciul din tur pe care l-au câştigat la un singur gol avans, cu mari emoţii. Pentru Oltchim au evoluat: Portari: Knezovic, Tolnai, Smedescu. Marcatoare: Farcău - 7, Fiera - 6, Vizitiu - 5, Brădeanu - 4, Băbeanu - 4, Ardean-Elisei - 4, Vetkova - 3, Curea - 2, Nechita - 2, Chirilă - 2. A mai evoluat: Manea.

Reeditarea finalei, în Norvegia

În cealaltă grupă, cea mai interesantă partidă va avea loc în Norvegia, între Larvik şi Itxako Navarra, reeditarea finalei din sezonul trecut câştigată de nordice. Datele problemei sunt mult schimbate acum, formaţia din Spania fiind într-un vizibil regres. În cealaltă partidă. ETO Gyor porneşte cu prima şansă în faţa formaţiei Midtjylland, fosta Ikast.

Grupa 1

Programul etapei a II-a:

ETO Gyor - Midtjylland
Larvik - Itxako Navarra

Clasament:

1. Larvik 1 1 0 0 26-22 2
2. ETO Gyor 1 1 0 0 28-26 2
3. Itxako 2 0 0 1 26-28 0
4. Midtjylland 1 0 0 1 22-26 0

Etapa viitoare:

Midtjylland - Itxako
ETO Gyor - Larvik

Grupa 2

Programul etapei a doua:

Oltchim - Metz
Buducnost - Krim Mercator

Clasament:

1. Oltchim 1 1 0 0 31-25 2
2. Buducnost 1 1 0 0 29-27 2
3. Metz 1 0 0 1 27-29 0
4. Krim 1 0 0 1 25-31 0

Etapa viitoare:

Metz - Krim
Oltchim - Buducnost

Top trei marcatoare din Liga Campionilor:

1. Anita Gorbitz - ETO Gyor - 49
2. Alexandrina Barbosa - Itxako Estella - 47
3. Andrea Penezic - Krim Mercator Ljubljana - 46

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie a Ligii Campionilor:

Ozel - 29
Chirilă - 28
Vizitiu - 24
Ardean - 22
Jovanovic - 18
Manea - 18
Stanca - 15
Curea - 15
Nechita - 12
Managarova - 10
Meiroşu - 4
Farcău - 2
Bradeanu - 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe