Complexul mizerabil Dovali-Jurcan continuă să funcţionează în ilegalitate

miercuri, 8 februarie 2012

Sub protecţia autorităţilor locale:

Complexul mizerabil Dovali-Jurcan continuă să funcţionează în ilegalitate

Tiberiu Pîrnău

De peste 16 ani, Complexul Dovali din zona Traian – Râmnicu Vâlcea funcţionează în condiţii de ilegalitate. De-a lungul anilor, autorităţile locale şi toate instituţiile publice cu atribuţii de control au închis ochii la această situaţie, deoarece în spatele afacerii „Dovali“ se află senatorul Dorel Jurcan şi soţia acestuia, Valerica Jurcan. Cu toţii, oameni ai legii şi comercianţi, s-au temut de influenţa preşedintelui PDL Vâlcea - partid aflat la guvernare în ultimii ani.

Legi călcate în picioare

Familia Jurcan a stors de la zecile de comercianţi, care-şi expun marfa în condiţii mizerabile, de-a dreptul inumane, zeci de miliarde de lei, după cum arată situaţiile financiare ale societăţilor SC Dovali SRL şi SC Dolex Com SRL. Jurcan a prosperat, s-a îmbuibat de pe urma unor oameni sărmani. Realitatea este că patronii SC Dovali SRL, societatea care patronează aşa-zisul complex Dovali, încalcă cu tupeu şi neruşinare mai multe legi acţionând pe principiul: „Legile sunt doar pentru căţei, nu şi pentru dulăii politici“. În primul rând nu sunt respectate normele de urbanism. Zona respectivă, conform Planului Urbanistic de Zonă al Primăriei Râmnicu Vâlcea, figurează ca fiind una de locuinţe, unde se pot construi imobile P+5 sau P+10. Aşadar, nici vorbă de autorizaţie pentru bazarul infect creat de senatorul Jurcan. Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a ştiut tot timpul că Dovali funcţionează în ilegalitate, dar din motive de „frăţie politică“ nu a acţionat în nici un fel pentru repunerea în drepturi a legii.

Buldozerele Primăriei trebuie să demoleze ghetoul insalubru

Într-un stat de drept, buldozerele Primăriei ar fi făcut demult una cu pământul chioşcurile insalubre şi ilgale din Dovali. Mai mult decât atât, din verificările redactorilor noştri a rezultat faptul că nici una dintre construcţiile din Dovali (chioşcurile-tarabele) nu sunt înregistrate la Direcţia Taxe şi Impozite a Primăriei sau la Oficiul de Cadastru, neplătindu-se nici un impozit pentru aceste...„imobile“. De asemenea, Complexul Dovali nu deţine avize de funcţionare, în conformitate cu noile prevederi legale, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (Pompieri) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului. Ne întrebăm (retoric bineînţeles) de ce aceste instituţii nu-şi exercită atribuţiile legale şi în cazul complexului Dovali-Jurcan? În cazul nefericit al producerii unui incendiu în Dovali, maşinile pompierilor nu ar avea acces în zona complexului şi nu ar avea de unde să se alimenteze cu apă, neexistând în zonă un hidrant. Neregulile sunt evidente şi pot fi văzute şi din avion, numai autorităţile locale se fac că nu văd...

Comercianţi ţinuţi cu arcanul

De la an la an, Jurcan şi acoliţii săi din firmă au mărit preţurile la chirii pentru spaţiile (tarabele acelea insalubre – adevărate bombe ecologice!) din Dovali. Comercianţii sunt de-a dreptul disperaţi. Au ajuns să plătească 12 milioane de lei lunar pentru 9-10 metri pătraţi. De cele mai multe ori, ne-au mărturisit unii dintre ei, îi plătesc la negru, fără acte, unui anume domn Viorel - omul de casă al senatorului PDL. Nu ştim în ce măsură această informaţie este reală, însă Garda Financiară ar putea avea un cuvânt de spus în aflarea adevărului şi stoparea acestei situaţii. Deţinem informaţii că Jurcan, împreună cu un consilier local PDL, care deţine şi el spaţii în Dovali au găsit metoda, prin care îi forţează pe comercianţi să nu plece din complex timp de mai mulţi ani. Unşi cu toate alifiile şmecheriilor finaciare şi ale chichiţelor judecătoreşti, cei doi au stipulat în contractele de chirie, că în eventualitatea în care una dintre părţi reziliază contractul înainte de termen, trebuie să-i plătească celeilalte părţi, ca despăgubiri, suma de 5000 euro. Ştim sigur că foarte mulţi comercianţi din Dovali doresc să plece din acest complex spre zone comerciale mult mai civilizate, dar le este teamă datorită acestei prevederi contractuale. Am consultat şi noi mai mulţi avocaţi, oameni ai legii, care ne-au spus că această prevedere este apă de ploaie în faţa judecătorilor, neavând nici o valoare. Aşadar, oamenii pot să plece oricând din Dovali.

NR – Acest articol a fost publicat de „Ziarul de Vâlcea“ în data de 14 noiembrie 2010. Articolul rămâne de actualitate. Din păcate, de-atunci şi până acum, nu s-a schimbat nimic: Complexul Dovali continuă să funcţioneze în ilegalitate, iar pe Dorel Jurcan, mare senator şi preşedinte de partid aflat la Putere, îl doare în cot de legi şi de toate. Promitem să aprofundăm şi alte afaceri „jurcăniste“ la fel de mirositoare. Şi când te gândeşti, că individul acesta vrea să mai fie şi mare preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Ptiu, drace!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe