Victorie la Ljubljana! Campioana României e lideră!

duminică, 5 februarie 2012

• Handbal feminin

Victorie la Ljubljana! Campioana României e lideră!

• Oltchim s-a impus fără drept de apel pe terenul lui Krim şi a devenit favorită la calificarea în semifinale

Ecuaţia calificării în penultimul act al Ligii Campionilor era una destul de simplă pentru Oltchim încă din prima etapă a grupelor principale. Campioana României urma să debuteze pe terenul lui Krim Ljubljana şi o victorie rezolva în mare parte problema. Totuşi, gazdele au pornit ca favorite, într-o atmosferă infernală creată de peste 6000 de suporteri. Cei aproximativ 200 de vâlceni care au făcut deplasarea în Slovenia nu s-au făcut auziţi în minutele de debut, mai ales că gazdele au început perfect şi au condus cu 3-0. Oltchim s-a trezit rapid din pumni şi a avut nevoie de numai două minute pentru a egala la 3. Echlibrul a continuat pe parcursul următoarelor 20 de minute. Oltchim a condus pentru prima dată în minutul 9, când Chirilă a fructificat o aruncare de la 7 metri şi a dat impresia că se poate impune, mai ales că stranierele Ozel şi Jovanovic şi Huţupan, revenită în Liga Campionilor după doi ani, au părind o zi mare. 

În minutul 50, Krim s-a dus în avantaj de două goluri, 12-10, moment din care Oltchim a pus stăpânire pe joc, cu autoritate. Turcoaica Ozel a fost de neoprit la linia de 9 metri adversă, apărarea vâlceană a funcţionat ca un ceas elveţian şi până la finalul primei reprize gruparea din Ljubljana a mai punctat o singură dată în timp ce Oltchim aînscris de şase ori şi a intrat la cabine în avantaj bun: 13-16. Suporterii gazdelor se aşteptau la o revenire rapidă a elevelui lui Tiselj dar chimistele au început mai bine şi repriza secundă şi au marcat de două ori consecutive. HAndbalistele de la Krim au încecrat din răsputeri să revină în meci şi să pună probleme dar tot ce au reuşit a fost să reducă handicapul la trei goluri, în câteva rânduri. Oltchim a apăsat pe acceleraţie tot în ultimele zece minute şi s-au impus în final cu 31-25, rezultat meritat care le-a trimis pe primul ,loc al clasamentului în Grupa 2 principală. În cealaltă partidă, Buducnost Podgorica a plecat cu ambele puncte de pe terenul campioanei din Franţa, Metz. Oltchim va juca următorul meci, pe propriul teren, duminică de la ora 18.00 contra franţuzoaicelor.

"Am dovedit că suntem o adevărată echipă"

Radu Voina s-a declarat mulţumit de jocul prestat de elevele sale: "Am început cu dreptul şi e foarte bine. E primul meci câştigat de Oltchim aici, ne bucurăm cu toţii, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. E doar primul meci din grupă. Ne-am luptat foarte mult în apărare şi fetele au dorit neapărat victoria, au fost încrezătoare şi s-au luptat. Au dovedit că sunt o adevărată echipă. Totul e minunat când se termină cu victorie, dar şi maniera în care am obţinut-o. Nu mai e cazul să ne amintim câte fete ne lipsesc, dar asta înseamnă să fii echipă, să câştigi când e greu". Şi preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru s-a declarat încântat de rezultat. "Sunt fericit, e o victorie pe care am dorit-o şi am obşinut-o. Am demonstrat că Oltchim poate să aibă altă faţă decât cea pe care o arată în unele meciuri din campionat. Am avut ceva emoţii la început, când am debutat de la minus 3 goluri, dar mi-am dat seama că fetele se impun încet-încet şi vor face un meci mare. Luminiţa Huţupan Dinu a apărat foarte bine, poate şi mai bine, dar dincolo de asta, ea este un catalizator pentru echipă. Ea îşi face datoria şi oricând va pleca, va pleca pe uşa din faţă. Îşi doreşte să câştige însă înainte un trofeu cu Oltchim".

"Am avut emoţii"

Portarul Oltchimului, Luminiţa Huţupan Dinu, a reuşit 16 parade în meciul pe care l-a jucat împotriva formaţiei unde a activate timp de şase sezoane. Huţupan a recunoscut că a avut trac: "Am avut emoţii să joc la Krim, unde am avut a doua casă timp de şase ani în cariera mea. Le-am ajutat astăzi pe fete, le felicit, dar şi pe antrenori, pentru felul extraordinar în care au pregătit acest joc. Să nu vorbim de semifinale de pe acum, mai avem cinci meciuri. Ne gândim la următorul meci şi apoi mai vedem". Aurelia Brădeanu a lăudat-o pe colega sa: "Ne-am dorit foarte mult această victorie, e foarte important să câştigăm în deplasare. Ne-am apărat bine, agresiv, iar Luminiţa în poartă ne-a dat aripi. Astăzi am fost echipă. Nu ne gândim acum la semifinale, ci vrem să luăm fiecare meci pe rând".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe