Testul caracterului la liderii PDL, Dorel Jurcan şi Romeo Rădulescu

duminică, 5 februarie 2012

Testul caracterului la liderii PDL, Dorel Jurcan şi Romeo Rădulescu

Tiberiu Pîrnău

A înviat „mortul" la Vâlcea! Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea dă semne că există, că nu s-a evaporat în haosul ultimelor evenimente sociale, economice şi politice. A început să-şi mişte câte un deget, amandouă mâinile şi în curând se va ridica şi va merge pe propriile picioare, ca un nou (mai vechi) născut. „Bebeluşul" PDL Vâlcea va trebui să parcurgă cu repeziciune etapele copilăriei şi adolescenţei, să se maturizeze cu viteza luminii. În caz contrar nu va conta nici cât o ceapă degerată în peisajul politic vâlcean.

PNL şi PSD au organizaţii puternice la Vâlcea, formate din politruci de profesie, dornici să ajungă cu orice preţ la ciolanul Puterii. Nu vor conta mijloacele prin care îşi vor atinge scopul! Legale sau ilegale, morale sau imorale. Uslaşii vâlceni vor „sânge pe pereţi" în această campanie electorală. Conducătorii de oşti struţocămiliste, Ion Cîlea - PSD şi Cristian Buican - PNL, au început deja să negocieze posturile de directori la instituţiile publice deconcentrate. Va fi nebunie! Imediat după alegeri (dacă le vor câştiga) se va declanşa mai întâi un război înăbuşit iar apoi - bătălia pe faţă între pesediştii şi liberalii vâlceni. Foamea e mare la băieţi iar confruntarea va fi pe viaţă şi pe moarte. Fiecare partid îşi va dori să sugă la cât mai multe ţâţe ale banului public!

Deocamdată, să analizăm ceea ce se întâmplă la PDL Vâlcea. Săptămâna trecută, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, liderii partidului au discutat despre candidaturile pe colegiile electorale, Consiliul Judeţean şi cea de la municipiul Râmnicu Vâlcea. Dacă la municipiu problema s-a tranşat repede, fără discuţii inutile, fiind evidentă o nouă candidatură a primarului în funcţie, Romeo Rădulescu, altfel au stat lucrurile la dezbaterile pentru candidaturile la alegerile parlamentare. Pe Colegiul Nord Vâlcea a rămas bătut în cuie, spunem noi, Ştefan Prală, secretarul general adjunct al PDL. Acesta cunoaşte foarte bine zona, a obţinut un număr însemnat de voturi pe acelaşi colegiu în 2008, se bucură de susţinerea mai multor primari din zonă. Cu alte cuvinte, are şanse reale să se bată de la egal la egal cu oricea candidat al USL. Voi trece peste colegiile lipsite de importanţă pentru PDL din sudul judeţului, cu o singură excepţie: Colegiul Drăgăşani. Mai mult ca sigur, deputatul PSD Vasile Bleotu va avea serios de furcă cu Valentin Iliescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, care a muncit pe brânci şi a construit o organizaţie puternică în municipiul Drăgăşani. Chiar dacă nu va primi cele mai multe sufragii, Iliescu va aduce voturi nesperate PDL-ului în această zonă roşie.

Punctul cel mai fierbinte de pe ordinea de zi l-a constituit discuţia referitoare la cine va candida în locul deputatului Sorin Zamfirescu, pe Colegiul Nord Râmnicu Vâlcea. Dacă până acum era dată ca sigură candidatura lui Ion Tudor, directorul Inspectoratului în Construcţii Vâlcea, la şedinţa cu pricina s-au autopropus ca virtuali candidaţi: eternul looser politic, Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi Gabriela Ene, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Dacă ar fi să judece drept această situaţie, liderii de facto ai PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan şi primarul Romeo Rădulescu, ar realiza că singura şansă a partidului să mai câştige două mandate de deputaţi şi unul de senator pe Râmnicu Vâlcea ar fi candidatura lui Ion Tudor. Subliniez: singura şansă! Să fim corecţi şi să spunem lucrurilor pe nume. Ion Tudor reprezintă o forţă politică şi financiară în judeţul Vâlcea! O campanie electorală se face cu bani, cu foarte mulţi bani. Pe lângă carismă personală, discurs şi program electoral, orice partid are nevoie de bani pentru: afişe, pliante, presă, materiale electorale plus, plus, plus. 

Adică miliarde de lei. În aceste condiţii, îi vede cineva pe Romulus Bulacu şi Gabriela Ene, că vor băga mâna în buzunar să vină cu aceşti bani de-acasă?! Să fim serioşi! Bulacu este supranumit „Ariciul" în interiorul partidului din motive lesne de înţeles iar Gabriela Ene nu are de unde să aducă aceste sume. Ion Tudor mai are un atu incontestabil: Televiziunea VTV care de ani de zile promovează politica PDL, a Guvernului Emil Boc. Dacă în ochii mai marilor PDL nu contează aceste atuuri înseamnă că sunt lipsiţi de caracter, iar Ion Tudor ar face bine să-i lase cu ochii-n soare şi să plece cu arme şi bagaje spre alte zone politice. Facem pariu că pe Tudor îl primeşte cu braţele deschise orice partid şi-i pune la dispoziţie pentru candidatură orice colegiu îşi doreşte? Discuţia rămâne deschisă şi promitem să revenim...   

Da, am omis să precizez că Dorel Jurcan, preşedintele PDL Vâlcea, va fi (ne)candidatul la Consiliul Judeţean. Realitatea este că la Vâlcea, candidatul la CJ va fi desemnat de către UNPR. Preşedintele Gabriel Oprea s-a pronunţat deja în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe