Sparle si soparle

duminică, 5 februarie 2012

Sparle si soparle

• Una caldă şi alta rece de la Consiliul Naţional al Audiovizualului: în data de 2 februarie, CNA a aprobat cu unanimitate de voturi prelungirea licenţei audiovizuale pentru firma Regal SRL Râmnicu Vâlcea, care deţine postul RTV „Vâlcea 1". În schimb, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii „Deaconu N. Iulian Întreprindere Individuală" cu amendă de 10.000 lei, întrucât a modificat structura ofertei de programe aprobată pentru localitatea Băbeni, fără acordul Consiliului. De asemenea, distribuitorul de servicii a fost sancţionat şi pentru încălcarea prevederilor Legii audiovizualului, întrucât nu transmite programele TVR Cultural, TVR Info, TVR Craiova şi TV 5, a căror retransmitere este obligatorie.

• Devenit un simbol uşor de recunoscut al Râmnicului, Restaurantul Capela a ajuns de câţiva ani încoace, sub conducerea „managerului de top" Nicolae Minea, o ruină prin care bate vântul crunt al mizeriei. Puţinii clienţi care se mai aventurau în cârciuma lui Minea l-au „taxat" puternic pe marele patron şi, de câteva luni, restaurantul este absolut pustiu. Chiar şi celebra orchestră de muzică a dat bir cu fugiţii, după ce a văzut că fredona cântece în faţa... meselor goale şi a celor câţiva chelneri rătăciţi. Tot acest tablou sumbru creat de penalul şi controversatul Nicolae Minea este întregit de Motelul Capela, un loc în care se mai cazează doar... şobolanii şi gândacii. Este trist că acest „gunoi" de clădire a ajuns după 40 de ani de la construcţie să strice cadrul natural şi priveliştea mirifică a Dealului Capela!!!

• Zeci de mii de locuitori au „dispărut" de pe harta judeţului Vâlcea în ultimii 21 de ani, conform ultimului recensământ. Am consemnat că judeţul nostru mai are în prezent doar vreo 355.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că populaţia Vâlcii s-a redus din 1990 şi până în anul 2011 cu peste 77.500 de persoane. Dacă acest ritm se menţine în continuare, prin anul 2100 judeţul Vâlcea va fi o zonă complet depopulată.

• Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, nu va avea o misiune tocmai uşoară în perspectiva alegerilor locale din iunie 2012. Sunt şanse foarte mari ca, din partea UNPR, să candideze deputatul Dan Mazilu, politicianul care se bucură de o foarte mare încredere din partea populaţiei din zona Bălceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Sparle si soparle”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe