La dialogul cu prefectul a fost prezentă o uniune sindicală care nu există în Vâlcea

duminică, 29 ianuarie 2012

• Preşedinte CNSLR Frăţia Vâlcea, Constantin Pîrvu:

„La dialogul cu prefectul a fost prezentă o uniune sindicală care nu există în Vâlcea"

Prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu a anunţat recent că la şedinţa de dialog social convocată de acesta joi, la nivelul Instituţiei Prefectului a participat una singură dintre cele 13 confederaţii patronale care fac parte din comisie, CSN „Meridian". De altfel, atât preşedintele CNSLR Frăţia Vâlcea, cât şi liderul vâlcean al CNS-Cartel ALFA, Aurel Popescu, anunţaseră public decizia comună a celor cinci confederaţii sindicale naţionale de a nu participa la dialogul social.

„În urma mişcărilor de stradă din toată ţara, cu precădere a celor din Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Emil Boc şi-au adus aminte că mai există sindicate şi că ar trebui reluat dialogul cu cele cinci confederaţii sindicale la nivel de ministere, prefecturi şi la nivelul primului ministru. Toate cele cinci confederaţii sindicale au condiţionat posibilitatea unui dialog social prin rezolvarea disfuncţionalităţii care există de vreo doi ani în Consiliul Economic şi Social. Până se rezolvă această disfuncţionalitate, confederaţiile sindicale nu vor avea nici un fel de dialog la nivel de prefecturi, această hotărâre fiind luată de conducerea celor cinci confederaţii reprezentative.

Rămân surprins că subit domnul prefect şi-a adus aminte şi vrea să fie disponibil pentru rezolvarea problemelor multiple pe care le au salariaţii din judeţul Vâlcea, dar noi nu credem în intenţiile sale pentru simplul motiv că nu s-a implicat în nici un fel în problema salariaţilor de la Oltchim. Putea până la această dată să facă toate demersurile pentru ca situaţia salariaţilor de la Oltchim să fie stabilă, iar privatizarea să fie un real succes pentru salariaţi şi pentru stabilitatea locurilor de muncă.

În funcţie de rezultatele discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului, primul ministru şi reprezentanţii sindicatelor, ne vom preciza în următoarele zile poziţia şi vom comunica dacă vom participa la şedinţele consultative de dialog social din cadrul Prefecturii. Rămân surprins că reprezentanţii Confederaţiei Meridian (această uniune sindicală de fapt nu există la Vâlcea) s-au prezentat la acea întâlnire neţinând cont de hotărârea luată de cele cinci confederaţii reprezentative. Oricum, dialogul dintre Guvern şi confederaţiile sindicale nu va avea loc în condiţiile în care Guvernul nu vrea să modifice Codul Muncii şi Legea 62/2011", a precizat Constantin Pîrvu, preşedintele CNSLR Frăţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe