În microbuzul groazei MATDAN se aflau înghesuiţi ca sardelele - 30 de călători

duminică, 29 ianuarie 2012

• Dezvăluiri ale pasagerilor răniţi:

În microbuzul groazei MATDAN se aflau înghesuiţi ca sardelele - 30 de călători

realitatea tristă: investigaţiile poliţiştilor în acest caz au fost făcute în dorul lelii pentru a favoriza firma de transport SC MATDAN Service SRL

Tiberiu Pîrnău

„Ziarul de Vâlcea" continuă să publice noi dezvăluiri în cazul groaznicului accident produs săptămâna trecută, în localitatea Marcea-Ioneşti, de către un microbuz al groazei. Reamintim că în fatidica zi de luni, 23 ianuarie, un microbuz aparţinând firmei de transport SC MATDAN Service SRL a derapat şi s-a rostogolit de mai multe ori. 11 vâlceni au ajuns atunci la spital cu răni grave datorită tupeului nemărginit al patronului de la SC MATDAN Service SRL, Daniel Matei, care în goana sa după profit îi încurajează pe şoferi să-i transporte pe pasagerii de pe ruta Drăgăşani - Râmnicu Vâlcea, ca pe nişte saci de cartofi, înghesuiţi ca sardelele.

Răniţii spun adevărul

Conform declaraţiilor unor tineri care au avut neşansa să se afle în ziua respectivă în microbuz „în maşină se aflau în jur de 30 de persoane, acest lucru întâmplându-se nu numai în acea zi, ci în fiecare zi". Acesta este doar un fragment din declaraţia lui Iulian Slătineanu, un elev de liceu care călătoreşte zilnic cu microbuzele MATDAN. Respectiva declaraţie a fost înaintată către mai multe instituţii (IPJ, ISCTR etc). Această luare de poziţie, împreună cu cea a lui Florian Păunescu, un alt călător rănit în accidentul din 23 ianuarie, dar şi alături de alte declaraţii ale călătorilor din microbuzul groazei MATDAN, contrazic concluziile poliţiştilor vâlceni care s-au grăbit să spună că în microbuz se aflau doar 15 pasageri. La doar o oră de la producerea accidentului, IPJ Vâlcea a transmis, în mod suspect, presei un comunicat de presă în care sugera că vina îi aparţine în întregime şoferului, iar firma de transport este „neprihănită". Realitatea este cea prezentată de călători: în maşină erau peste 30 de persoane, majoritatea în picioare. Fără îndoială că orice om cu scaun la cap poate trage concluzia că aglomerarea microbuzului ar putea fi una dintre cauzele principale ale producerii accidentului. Suntem curioşi dacă autorităţile competente vor demara o anchetă serioasă, profesionistă şi echidistantă în acest caz.

MATDAN a încălcat legea

Un lucru este foarte clar: SC MATDAN Service SRL a încălcat în mod flagrant legea prin faptul că a transportat mai mulţi călători decât îi permitea autorizaţia de transport. Toate datele de până acum conduc la o singură concluzie, din păcate tristă pentru cei 11 vâlceni răniţi: persoane din conducerile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea şi Autoritatea Rutieră Română încearcă să pună batista pe ţambal în ceea ce priveşte accidentul dramatic din 23 ianuarie. Mai pe direct spus - se încearcă muşamalizarea acestui accident şi „spălarea" societăţii MATDAN. De ce îşi riscă poliţiştii şi inspectorii ARR serviciile şi chiar libertatea? Este o întrebare la care vom încerca să răspundem în următoarele ediţii ale „Ziarului de Vâlcea". Noi încă mai aşteptăm răspunsuri concrete de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, ARR Vâlcea, ISCTR şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe