Poliţia i-a prins rapid pe hoţii care furau din locuinţele unor oameni din Fârtăţeşti şi Mihăeşti

miercuri, 25 ianuarie 2012

• Cercetaţi pentru furt calificat

Poliţia i-a prins rapid pe hoţii care furau din locuinţele unor oameni din Fârtăţeşti şi Mihăeşti

Luni, 23 ianuarie a.c., poliţiştii vâlceni au identificat cu operativitate suspecţii a două furturi din locuinţe. Astfel că la ora 12.10, poliţiştii Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Fîrtăţeşti au fost sesizaţi telefonic de către Constantin T., din comuna Diculeşti, cu privire la faptul că în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., autori necunoscuţi , au pătruns în curtea casei părinteşti, de unde a sustras mai multe bunuri. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au stabilit că respectiva clădire este nelocuită şi că, din curtea locuinţei, lipsesc mai multe bunuri, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300 lei. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bunurile au fost sustrase de Constantin B., de 32 ani, din aceeaşi localitate, care a valorificat bunurile la centrul de colectare a fierului vechi din oraşul Bălceşti. În cauză prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
În aceeaşi zi, în jurul orei 12:15, poliţiştii Secţiei nr1. Poliţie Rurală Râmnicu-Vâlcea au fost sesizaţi de către Mihai I., din comuna Mihaeşti că persoane necunoscute i-au sustras ţevi metalice dintr-o magazie a gospodăriei sale. Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, din curtea locuinţei bărbatului fiind sustrase două ţevi metalice de 3 m. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au reuşit identificarea principalului suspect al furtului, Vasile T., de 44 ani, din comuna Mihăeşti şi recuperarea bunurilor sustrase. Faţă de Vasile T. cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat .
În vederea prevenirii comiterii unor astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă: cultivaţi şi păstraţi relaţiile bune cu vecinii - ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra dumneavoastră; nu etalaţi bunurile sau valorile la vedere; protejaţi ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice; nu vă limitaţi doar la o singură încuietoare - cu cât aveţi montate mai multe încuietori la uşa, cu atât gradul de siguranţă este mai mare.

 

• În cursul acestei săptămâni,
Poliţiştii au depistat mai multe persoane care transportau ilegal material lemnos

În zilele de 23 şi 24 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani - Formaţiunea Poliţiei Rutiere, cu sprijinul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice şi cei din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au organizat şi desfăşurat două acţiuni pe linia controlului circulaţiei materialului lemnos. Acţiunea desfăşurată pe raza de competenţă a Poliţiei municipiului Drăgăşani a avut ca rezultat aplicarea unui număr de 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.260 lei, 3 dintre acestea fiind aplicate conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, poliţiştii au legitimat 12 persoane, iar 9 autovehicule care transportau material lemnos au fost oprite pentru verificare. Oamenii legii au identificat, inventariat şi măsurat materialul lemnos, constatându-se că în totalitate este vorba de aproximativ 11,29 m.c. , lemn de foc, ce a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Ocolui Silvic Drăgăşani în vederea valorificării. Cu această ocazie, oamenii legii l-au identificat în trafic pe Vasile D., de 35 ani, din oraşul Horezu, în timp ce transporta 2,5 m.c. de material lemnos cu o autoutilitară marca Ford, fără a deţine documente legale de provenienţă. Astfel, poliţiştii l-au sancţionat cu amendă în valoare de 2000 lei, totodată dispunându-se şi măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos. De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe Florin S., de 33 de ani, din oraşul Brezoi, care a tăiat ilegal 7,27, m.c. material lemnos de foc din Fondul Forestier Naţional, din punctul "Valea lui Stan". Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2000 lei conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării. Cercetările urmează să fie continuate pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos şi luării măsurilor legale ce se impun.

 

 

Trafic rutier atent monitorizat de poliţiştii vâlceni

În cursul zilei de 24 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit un număr 78 procese verbale, fiind aplicate 89 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 11.680 lei. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum - 43. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 3 permise de conducere, pentru stare tehnică necorespunzătoare fiind reţinute un număr de 2 certificate de înmatriculare.
La data de 24 ianuarie a.c., Vasile C., de 59 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, a fost depistat pe strada Tudor Vladimirescu, conducând un autoturism în condiţiile în care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pentru această faptă, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal. Totodată, tot marţi, în jurul orei 18.50, conducătorul auto Ioan S., de 47 ani, a fost identificat pe strada Remus Belu din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Transport de material lemnos fără provenienţă legală

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, Formaţiunea Poliţie Rutieră, l-au identificat pe Ion M., în vârstă de 43 ani, din comuna Alunu, pe DJ 605 A, în aceeaşi localitatea, în timp ce transporta cu un autovehiculul marca VW, material lemnos, lemn de lucru, fără a deţine documente de provenienţă şi aviz de însoţire. Oamenii legii au identificat, inventariat şi măsurat materialul lemnos, constatându-se că este o cantitate de aproximativ 1,5 m .c. , de esenţă tei. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat şi reţinut în vederea confiscării, acesta fiind dat în custodia Ocolul Silvic Horezu. Cercetările urmează să fie continuate pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos şi luării măsurilor legale ce se impun.

 

Poliţiştii Drăgăşani au prins „găinar" care încerca să fure... câteva pachete de ţigări

În data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în sediul unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor alimentare, o persoană necunoscută a pătruns prin efracţie. Poliţiştii aflaţi în serviciu s-au deplasat la faţa locului şi l-au prins în flagrant, în interiorul magazinului, pe Constantin P. de 54 ani, din comuna Stoeneşti, care introdusese într-o sacoşă 50 de pachete de ţigări. Cu ocazia cercetării la faţa locului, echipa operativă a stabilit că bărbatul a tăiat grilajul metalic cu un cleşte şi a spart un geam aflat în spatele magazinului, pătrunzând în interior. De asemenea, reprezentanţilor societăţii comerciale, poliţiştii le-au recomandat să monteze sisteme de alarmă împotriva efracţiei, în vederea prevenirii şi combaterii pe viitor a altor furturi. Constantin C. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe