Sparle si soparle

duminică, 22 ianuarie 2012

Sparle si soparle

• La protestele de la Bucureşti organizate joi, 19 ianuarie, de către USL a participat şi o delegaţie „pestriţă" de vreo 500 de oameni de la Vâlcea formată exclusiv din membri PNL şi PC. Spre surprinderea multora, de la proteste a lipsit taman liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, însă PC Vâlcea a fost reprezentată de „trupa de comando" formată din inegalabilii comici de estradă Ionel Giuran şi Nicu Gheorghe. Pentru a creşte în ochii conducerii centrale a PNL, tinerii liberali Bogdan Pruteanu şi Cristi Iliescu au cărat la Bucureşti un grup de vreo 20 de tineri din casele de copii. Cireaşa de pe tort a fost pusă însă de Bogdan Pruteanu, care, spre final, şi-a ieşit din pepeni şi era gata-gata să-l bată rău pe un astfel de tânăr, chiar sub privirile stupefiate ale vicepreşedintelui PNL, Theodor Meleşcanu.

• Traseistul politic vâlcean numărul 1, Ion Nicolae zis „Dinţişor", şi-a expus faţa măslinie pe la televiziunea OTV care transmitea în direct caricatura de congres al Partidului Poporului de la Palatul Parlamentului din Bucureşti, care a avut loc sâmbătă. Delegaţia de la Vâlcea a fost cea mai gălăgioasă, asta pentru că şomerul Ion Nicolae a convocat la ordine câteva zeci de persoane dispuse să lase rachiul ieftin din cârciumile săteşti pe un pahar de whisky şi o friptură oferite cu atâta generozitate de Ion Nicolae din... alocaţia de şomaj.

• Directorul general de la OLTCHIM, Constantin Roibu, ştie că se află pe ultima sută de metri a mandatului său şi refuză cu încăpăţânare să mai plătească orice fel de datorie a combinatului către instituţiile şi societăţile de stat. După Electrica şi CET Govora a venit şi rândul Administraţiei Bazinale de Apă Olt să se uite lung după banii datoraţi de OLTCHIM. Conducerea ABA Olt nu a stat, însă, cu mâinile în sân şi l-a acţionat pe Roibu în judecată. Pe rolul instanţelor vâlcene se află dosarul nr. 34/288/2012 înregistrat în data de 03.01.2012. De asemenea, operatorul portuar Oil Terminal, controlat de Ministerul Economiei, a chemat in instanţă combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea, aflat în subordinea aceluiaşi proprietar, pentru recuperarea unei sume de 682.334 lei, se arată într-o notă a Oltchim remisă Bursei de Valori Bucureşti. La jumătatea lui 2011, combinatul avea restanţe de plătit companiei din Constanţa în valoare de 930.788 lei, fiind unul dintre primii clienţi cu plăţi neonorate la zi ai Oil Terminal. 


• Un alt caz în care Oltchim este implicat este acela în care Societatea Naţională a Sării - SALROM - a acţionat în judecată combinatul chimic iar litigiul are ca obiect anularea certificatelor de forţă majoră. Salrom furnizează sarea pentru fabricarea sodei caustice. Următorul termen în acest caz este 11 ianuarie 2012. Oltchim este implicat în total în 34 de litigii în care apare ca pârât.

• Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat în perioada 04.07 - 13.07.2011 controlul finanțării Partidului Democrat Liberal- Organizaţia Judeţeană Vâlcea pentru anul 2010. Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Democrat Liberal- Organizaţia Judeţeană Vâlcea, au fost obținute din cotizațiile membrilor de partid în sumă de 179.112,00 lei şi dobânzi bancare în sumă de 18.43,00 lei. În anul 2010, recordmenul donaţiilor a fost directorul unei societăţi de stat cu suma de 29.000 lei noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe