Oltchim trece la Electrica Furnizare

duminică, 22 ianuarie 2012

Oltchim trece la Electrica Furnizare

Oltchim a reziliat contractul cu Electrica Bucureşti prin care i se livra energie electrică şi a încheiat un nou contract cu Electrica Furnizare Bucureşti, atât pentru platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, cât şi pentru Divizia Petrochimică Bradu, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Reamintim, atât Oltchim, cât şi Electrica Furnizare urmează să fie privatizate în acest an, conform acordului cu FMI.

Contractul de livrare a electricităţii dintre Electrica Bucureşti şi Oltchim a fost semnat în 2008, pentru o perioadă nedeterminată.

Instalaţiile tehnologice ale societăţii au funcţionat şi funcţionează în continuare în condiţii de siguranţă, potrivit reprezentanţilor companiei. Începând cu data de 11 ianuarie, Oltchim a funcţionat cu o parte din instalaţii la capacitate redusă, ca urmare a neîncadrării în graficul de eşalonare încheiat cu furnizorul de energie electrică Electrica SA.

"Pentru datoria înregistrată de Oltchim faţă de Electrica se va încheia un grafic de eşalonare agreat de cele două părţi cu plata de dobândă pe perioada eşalonării la nivelul celei practicate de băncile comerciale", se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni compania Electrica Bucureşti anunţase rezilierea contractului de furnizare de curent electric către Oltchim, pentru o datorie de peste 100 de milioane de euro. După negocieri s-a stabilit că Oltchim va primi curent electric de la societatea Electrica Furnizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe