Nu puteţi să urlaţi voi cât putem să gândim noi

duminică, 22 ianuarie 2012

Nu puteţi să urlaţi voi cât putem să gândim noi

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Ceea ce se întâmplă acum prin pieţele unde urlă lumea este, în primul rând, grotesc. Să nu spuneţi că aceasta este vocea României, fiindcă vă acuz de blasfemie.
Iubesc mitingurile, spontane ori nu, care au stil, au revendicări clare şi raţionale, nu pot admira defularea rataţilor, a marginalilor, a mitocănimii. Să nu vărsăm lacrimi de crocodil plângând de mila unora care ţipă isteric şi pe care nu i-am angaja în firma noastră, nu am dori să ne fie colegi, nicidecum prieteni, nu am mărita fata după ei, nu i-am primi în casă.

România are probleme fiindcă istoria noastră are probleme, capitalismul are probleme, SUA au probleme, UE are probleme. Iar aceste probleme nici măcar nu sunt înţelese, darămite formulate pe la mitinguri.

Avem alegeri anul acesta. Cei care vor anticipate o fac de teama că dosarele lor ajung să fie ori finalizate şi trimise în instanţă, ori rezolvate de instanţe, aici este tot sensul anticipatelor.

Cred că mai există şi un aranjament paranoic cu Casa Regală,aceasta urmând să se arate la faţă în cazul în care anarhia ar permite-o. Să nu ajungem să-l vedem pe Iliescu solicitând instaurarea monarhiei, he, he...

În rest, cum ziceam, au ieşit la vedere scandalagiii de profesie (e câte unul pe fiecare scară de bloc şi pe fiecare uliţă) cei care "vor dreptul" fără să dea nimic societăţii, precum şi cei care, în loc să dea vina pe ADN, dau vina pe PDL.

Mai ales acestora din urmă le spun (chiar dacă nu vor pricepe nimic) cam aşa: Nu puteţi să urlaţi voi cât putem să gândim noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe