Poliţiştii au depistat mai multe persoane care transportau ilegal material lemnos

miercuri, 18 ianuarie 2012

• În cursul zilei de marţi,

Poliţiştii au depistat mai multe persoane care transportau ilegal material lemnos

Marţi, 17 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu au desfăşurat o acţiune pe linie de silvicultură pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos.
Poliţiştii au controlat în trafic 12 autovehicule, au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8000 lei şi totodată au ridicat în vederea confiscării 2 mc de material lemnos. Cu această ocazie, oamenii legii au depistat în comuna Slătioara doi bărbaţi, respectiv pe Ion H. şi Mihai N., ambii de 36 de ani, din localitate Polovragi, judeţul Gorj, care transportau material lemnos, de esenţă fag, fără a deţine acte de provenienţă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoanele depistate nu deţin documente legale pentru transport, motiv pentru care materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Horezu până la finalizarea cercetărilor, iar cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor legale, fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei.

Cercetaţi pentru braconaj piscicol

Doi pescari sunt cercetaţi penal după ce au folosit mai multe instrumente interzise de lege la prinderea peştilor. La data de 13 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe râul Olt. Cu ocazia acţiunii, oamenii legii l-au identificat pe Constantin B., de 45 ani, din comuna Verguleasa, judeţul Olt, în timp ce pescuia, ilegal, cu plase de tip monofilament. Bărbatul, asupra căruia a fost găsită cantitatea de 54 kg peşte, speciile caras şi crap, este acum cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi utilizare de unelte şi plase de tip monofilament. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării setci în lungime totală de 848 m liniari, care vor fi predate ulterior la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Vâlcea. La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti au organizat o acţiune pe linia prevenirii actelor de braconaj piscicol, în zona barajelor Călimăneşti şi Turnu, împreună cu jandarmi montani. Cu ocazia verificărilor poliţiştii au identificat un grup de 3 persoane care amplasau, cu ajutorul unei bărci pneumatice, setci tip monofilament, interzise de lege. În urma somaţiilor verbale ale poliţiştilor două dintre cele trei persoane au fugit de la locul infracţiunii, cea de-a treia fiind reţinută de oamenii legii. Poliţiştii au stabilit că este vorba de Petre P., de 41 ani, din Băile Govora, care este cercetat pentru deţinere şi utilizare a uneltelor tip monofilament, interzise de lege. În prezent poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea identificării celorlalţi doi bărbaţi care au participat la braconaj piscicol şi a stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

La volan, sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 18 ianuarie ac, în jurul orei 00.09, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, au depistat în trafic un autoturism condus de către Sergiu D., de 32 ani, din comuna Bumbeşti Pitic, judeţul Gorj, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţia reaminteşte conducătorilor auto faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe