Tineri arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

miercuri, 11 ianuarie 2012

Tineri arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea a reţinut doi tineri pentru deţinere şi trafic de droguri de mare risc, la data de 09 decembrie 2011. În urma activităţilor de supraveghere şi documentare poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au reuşit identificarea şi reţinerea lui Silviu C., de 24 ani, din Bucureşti şi a lui George G., de 24 ani, din Constanţa, care deţineau şi comercializau droguri de mare risc, în rândul studenţilor din Bucureşti. Clienţii erau atent selecţionaţi, fiind racolaţi din anturajul apropiat sau recomandaţi de către persoane de încredere. În urma percheziţiilor domiciliare a fost depistată cantitatea de 125 g canabis şi 16 g haşiş, dar şi aparate ce urmau să fie utilizate pentru producerea de droguri, respectiv ventilatoare, lămpi, termostat de cameră pentru controlul temperaturii şi al umidităţii. Drogurile erau procurate de la alţi traficanţi şi vândute ulterior cu un preţ mai mare ajungându-se la 60 lei/g de marijuana şi 40-50 lei/bucată pastilă Ecstasy.

Poliţiştii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea au probat întreaga activitate a celor doi tineri şi au propus arestarea preventivă a acestora. Judecătorii Tribunalului Vâlcea - Secţia Penală au emis mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Silviu C. şi a lui George G., iar această măsură a fost prelungită cu încă 30 de zile. Cei doi tineri se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 şi 15 ani.
Poliţiştii vâlceni atrag atenţia asupra pericolelor la care se expun cei care consumă droguri: dependenţa psihică, scăderea puterii de concentrare, creşterea riscului de accidente şi modificarea percepţiilor şi simţurilor.

• În comuna Drăgoeşti,
Doi bărbaţi au fost sancţionaţi pentru transportul animalelor fără autorizaţii sanitar-veterinare

În data de 11 ianuarie, ora 01.00, agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce executau serviciul de patrulare în zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea, pe str. Republicii au observat un autoturism marca Dacia, în care se aflau două persoane suspecte. Poliţiştii au procedat la legitimarea acestora şi au stabilit identitatea celor doi: Petronel P., de 22 ani şi Leone S., de 34 ani, ambii din comuna Drăgoeşti. În urma efectuării controlului autovehiculului au fost identificate 20 de animale din rasa porcină în bena acestuia, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege în vederea efectuării transportului animalelor.
În urma celor constatate Petronel P. şi Leone S. au fost sancţionaţi contravenţional cu 700 lei fiecare conform H.G. 984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţională la normele sanitar-veterinare şi siguranţa alimentelor, deoarece transportul animalelor s-a efectuat fără deţinerea de autorizaţii şi acte doveditoare de însoţire. În prezent se efectuează cercetări în vederea stabilirii provenienţei animalelor şi a întregii situaţii de fapt.

Conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere, atât la nivel naţional cât şi în judeţul Vâlcea, este conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. În data de 09 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Horezu au desfăşurat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere produse de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, la ora 03.55, poliţiştii compartimentului rutier l-au depistat, pe DN 67, în oraşul Horezu, pe Nicolae P., de 53 ani, din comuna Costeşti, care conducea un autoturismul Dacia. Deoarece conducătorul auto emana vapori ce păreau a fi de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Horezu unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi poliţiştii din municipiul Drăgăşani s-au confruntat, în aceeaşi zi, cu o situaţie asemănătoare. Ei au reuşit depistarea lui Alexandru R., de 60 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Dacia, pe strada Rahova din municipiul Drăgăşani, având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

La data de 10 ianuarie, ora 01,25, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe Robert I., de 19 ani, din Rm. Vâlcea, care conducea un autoturism Opel Astra, pe Calea lui Traian, din municipiul Rm. Vâlcea, fără a deţine permis de conducere. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i s-a întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru a reduce riscul victimizării din accidente rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto care au consumat alcool să nu se urce la volan.

Urmărit internaţional de autorităţile italiene, prins de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Amărăşti împreună cu specialiştii Biroului Urmăriri, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene Naţional din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aparţinând Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe linia mandatelor europene de arestare, au reuşit identificarea şi reţinerea lui Sorin S., de 24 ani, din comuna Amărăşti, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea de infracţiuni informatice Bărbatul este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de diferite bunuri, activităţi desfăşurate în Italia, în perioada 2008-2009. Sorin S, a fost prezentat, în data de 09 ianuarie, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti în vederea emiterii ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore şi a validării mandatului european de arestare.

Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în comuna Dăeşti

La data de 09 ianuarie, la ora 18.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea au surprins în flagrant două persoane care au pătruns în incinta unei locuinţe din comuna Dăeşti, de unde au sustras mai multe bunuri. Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au constatat că cei doi tineri, Ionuţ V, de 24 ani şi Ionuţ F., de 13 ani, ambii din comuna Dăeşti, au furat un panou din lemn cu dimensiunea de 2 m pe 1,5 m. În prezent cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul infracţiunilor de furt şi furt calificat, iar poliţiştii Secţiei nr. 1 poliţie Rurală Rm. Vâlcea efectuează investigaţii pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală. În vederea prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe, poliţiştii vâlceni recomandă proprietarilor de case nelocuite să păstreze relaţiile bune cu vecinii deoarece ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra casei nelocuite şi să protejeze ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe