La Cinematograful Ostroveni va avea loc dezbaterea bugetului local pentru 2012

miercuri, 11 ianuarie 2012

• Miercuri, 18 ianuarie,

La Cinematograful Ostroveni va avea loc dezbaterea bugetului local pentru 2012

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea organizează miercuri, 18 ianuarie, începând cu ora 17.00, la Cinematograful "Ostroveni", dezbaterea publică a bugetului local pentru anul 2012. Pentru anul în curs, proiectul propus de administraţia locală pleacă de la o valoare de 199.270.390 lei - total resurse derulate prin bugetul municipal, la capitolul cheltuieli avându-se în vedere următoarele: asigurarea surselor pentru finanţarea cheltuielilor funcţionale la toate structurile de organizare şi pentru toţi ordonatorii terţiari de credite ai bugetului local; asigurarea surselor pentru finanţarea cheltuielilor funcţionale la unităţile de învăţământ şi creşe; asigurarea finanţării măsurilor de protecţie socială, acordarea de subvenţii pentru transportul urban de călători şi pentru compensarea diferenţelor de preţ la energia termică livrată populaţei produsă în sistem centralizat; asigurarea finanţării lucrărilor de reparaţii, întretinere şi modernizare pentru bunurile din domeniul public şi privat al municipiului; asigurarea surselor pentru programele de dezvoltare. După finalizarea etapei de dezbatere publică, proiectul de buget local pentru anul 2012 împreună cu propunerile colectate va fi supus aprobării consiliului Local Municipal.

De luni, 16 ianuarie, Primăria Râmnicului începe colectarea de taxe şi impozite

Începând de luni, 16 ianuarie, la sediul din strada Carol I al Direcţiei Economico-Financiare a Primăriei municipiului, va demara activitatea de colectare a taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2012. Reamintim faptul că taxele şi impozitele locale municipale pentru anul în curs au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 338 din decembrie 2011, act normativ prin care se păstrează bonificaţia de 10% acordată persoanelor fizice care achită integral impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport până la data de 31 martie 2012. HCL nr. 338/2011 introduce şi două noutăţi, respectiv facilitatea fiscală de reducere cu 50% a impozitului pe clădiri datorat pentru anul 2012 de persoanele fizice care au executat, pe cheltuială proprie şi în condiţiile legislaţiei specifice, lucrări de intervenţie la anvelopa blocului de locuinţe, precum şi o scutire la plata impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice - proprietari ai imobilelor care au executat lucrări în condiţiile Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural ambientale a clădirilor.

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a demarat şirul audienţelor

Şirul audienţelor de la Primăria municipiului pe anul 2012 a fost deschis miercuri, 11 ianuarie, de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, care a discutat, timp de mai bine de o oră, cu cetăţeni veniţi la sediul administraţiei locale cu diverse probleme: solicitări de locuinţe sociale, obţinerea unor copii după actele din cuprinsul unui dosar de punere în posesie sau cereri de intervenţie la reabilitarea unor căi de acces din municipiu. Programul de audienţe pentru anul în curs rămâne neschimbat, în fiecare dimineaţă de miercuri primarul municipiului sau unul din cei doi viceprimari fiind la dispoziţia cetăţenilor pentru discutarea problemelor pe care aceştia le au. Înscrierile în audienţă se fac lunea, începând cu ora 8.00.

Primăria Râmnicului nu va mai oficia cununii civile în zilele de duminică

Ca urmare a scăderii semnificative a numărului de căsătorii, precum şi în consecinţa cheltuielilor materiale şi de personal prea mari, începând cu 1 ianuarie 2012 în Râmnicu Vâlcea nu se vor mai oficia cununii civile în zilele de duminică. Măsura vine în linia economiilor bugetare avute în vedere de administraţia locală municipală pentru anul în curs. În cursul anului trecut, la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea au fost oficiate 668 de cununii civile (din care doar 51 duminica, la solicitarea expresă a mirilor), cu 123 mai puţin decât în 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe